Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ (Απ 234)



Αριθμ. Πρωτ.: 234 Μέγαρα: 05/11/2013



ΠΡΟΣ
ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΠΥΣΥΠ με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Σωτ. Γεωργακόπουλο.
Η συζήτηση εστιάστηκε στις μετακινήσεις των πεζοπόρων των Π.Π.Υ., στις μεταθέσεις και άδειες καθώς και στα θέματα των 150 €, ωράρια κ.λ.π.
Τονίσαμε στον κ. Αρχηγό ότι βάσει του υπ. αριθμ. Πρωτ. 45/14.02.2013 στο οποίο υπάρχουν παρατηρήσεις πάνω στο Νομοσχέδιο, η ορολογία «επί θητεία προσωπικού» παραμένει.
Στο Άρθρο 75 στο Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού δεν συμμετέχει η ΠΟΠΥΣΥΠ παρ’ όλες τις δεσμεύσεις του κ. Γ.Γ.
Το Άρθρο 88, έχουμε ζητήσει να υπάρξει πραγματοποίηση δειγματοληπτικού ελέγχου όλων των δικαιολογητικών και για το μόνιμο προσωπικό αλλά δεν ληφθηκε αυτό υπόψη.
Στο Άρθρο 92, παράγρ. 1Β με απόφαση Αρχηγού ορίζεται προσωπικό με καθήκοντα πυροπροστασίας και με Π.Δ. καθορίζονται και εξειδικεύονται τα καθήκοντα του παραπάνω προσωπικού.
Προστέθηκε και το Άρθρο 98 για τους Π.Π.Υ. το οποίο τροποποιεί τον Ν.3938/11, παρ. 10, Άρθρο 15 και προσθέτει και τις αποσπάσεις. Δεν ξεκαθαρίζεται εάν διαχωριζόμαστε από το μόνιμο προσωπικό.
Αλλοπρόσαλλη τελείως η ερμηνεία στο Άρθρο 98, 2α &2β που μας ορίζει καθήκοντα μόνο σε έκτακτες ανάγκες και όποτε κρίνει συνεπώς ο εκάστοτε Διοικητής.
Ο κ. Αρχηγός μας δήλωσε ότι τα παραπάνω είναι επιλογές του κ. Γ.Γ.
Επικοινωνήσαμε και διαμαρτυρηθήκαμε στον Γ.Γ. ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα περάσει. Ευχαριστούμε τον κ. Γ.Γ. για τις μονόπλευρες απόψεις που εκφράζει και συμπλέει, που τυχαία συμφωνούν και συνδικαλιστικοί φορείς εκτός ΠΟΠΥΣΥΠ. Αν ολοκληρωθεί το σχέδιο Π.Δ. και δεν υπάρξουν περεταίρω μεταβολές και εξευρεθούν οι πόροι θα το δούμε στη Βουλή.
Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να επικοινωνήσουν και να διαμαρτυρηθούν προς τους βουλευτές των περιοχών τους για το έκτρωμα που ετοιμάζεται να προωθήσει ο κ. Γ.Γ. του Υπουργείου και πολλά εκ των οποίων είναι σε μερική άγνοια της πολιτικής ηγεσίας και σε αντίθετη με τη γνώμη της φυσικής ηγεσίας του Α.Π.Σ.
Συνάδελφοι σας καλούμε να είστε σε εγρήγορση για τις εξελίξεις των επόμενων ημερών. Ενδέχεται να υπάρξουν και αλλαγές στο σχέδιο νόμου .Πρέπει να πιέσουμε όλοι ώστε να μην περάσουν οι διατάξεις που μας προσβάλλουν είτε να τροποποιηθούν προς όφελος όλων και όχι μεμονωμένα .
Υ.Γ.: Επισυνάπτονται 3 κυριότερα Άρθρα του νέου σχεδίου όπως είναι διαμορφωμένο ΤΩΡΑ . Θα υπάρξουν και ενημερώσεις για άλλες εξελίξεις .
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας