Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ 95 – Τ.Κ. 24100
ΤΗΛ. ΚΑΙ ΦΑΞ: 27210/90411
AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 128 ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 22/11/2013
ΠΡΟΣ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Αξιότιμε Κ. Γεωργιάδη,
Στη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε, είχαμε τρεις συναντήσεις μαζί σας, σε επισκέψεις που πραγματοποιήσατε στο Νομό μας.
Σε όλες αυτές τις συναντήσεις, σας μεταφέραμε την αγωνία και την ανησυχία των συναδέλφων για την εξαγγελθείσα ( αναδιάρθρωση του Π.Σ)
Σε όλες αυτές τις συναντήσεις, χωρίς να μπείτε σε λεπτομέρειες, μας διαβεβαιώσατε, πως δεν θα θιγεί ο κλάδος μας, αλλά μέσα από την αναδιάρθρωση, θα αναβαθμιζόταν κιόλας, δια της περιβόητης ομογενοποιήσης
Τα ίδια λόγια και υποσχέσεις είχαν εισπράξει και οι εκπρόσωποι μας στην ΠΟΠΥΣΥΠ κατά τις συναντήσεις, που είχαν μαζί σας στην Γ. Γρ. Πολ. Προστασίας, τον Ιούλιο και το Αύγουστο του 2013.
Πριν λίγες ημέρες, διαβάσαμε τις προτάσεις του σ/ν όσον μας αφορά και διαπιστώσαμε το μέγεθος του εμπαιγμού που συντελείτε εις βάρος 4.000 οικογενειών των Π.Π.Υ, καθώς επιχειρείται η υποβάθμιση του κλάδου μας και όχι η αναβάθμιση που μας υποσχεθήκατε.
Κύριε Γενικέ,
Θα σταθούμε σε 2-3 σημεία για να καταδείξουμε την συνέχιση των προβλημάτων που τελικά δεν λύνονται με τις προτάσεις του σ/ν.
Δεν νοείτε οι ΠΠΥ να αναλαμβάνουν κύρια καθήκοντα μόνο κατ’ εξαίρεσην κ. Γενικέ, είμαστε εκπαιδευμένοι πυροσβέστες και μπορούμε να ενταχθούμε και στο καθηκοντολόγιο αλλά και στα ωράρια, κάτι που μας είχατε υποσχεθεί.
Επίσης όσον αφορά τα συμβούλια μεταθέσεων, είναι αδιανόητο να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.
Τέλος, στο άρθρο 92 παρ. 1β προτείνεται η επαγγελματική μας εξόντωση σα Πυρ/στες, αφού προβλέπετε με ένα Π.Δ. να γινόμαστε δασεργάτες ή κάτι άλλο που θα αποφασίζει ο εκάστοτε Υπουργός.
Κύριε Γενικέ, είμαστε Πυροσβέστες γιατί αυτό εκπαιδευτήκαμε να εξασκούμε και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτούμε ότι θα εξασκούμε στο μέλλον .
Είμαστε μέλη της ΠΟΠΥΣΥΠ και θα στηρίξουμε τις αποφάσεις της για να αποσυρθούν οι επίμαχες προτάσεις- άρθρα που μας υποβαθμίσουν ενώ αντιθέτως θα στηρίξουμε κάθε αλλαγή –τροποποίηση άρθρων που θα αναβαθμίσει το Π.Σ. και θα δώσει και σε όλους τους Π.Π.Υ τη δυνατότητα να εξασκήσουν το λειτούργημα που ορκίστηκαν ότι θα υπηρετούν.
Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και ευελπιστούμε στην απόσυρση ή αντικατάσταση των επίμαχων άρθρων.
Με τιμή
Για το ΔΣ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘ.                                      ΚΑΖΟΛΕΑ ΝΙΚ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤ. ΠΟΛ. κ ΝΙΚ. ΔΕΝΔΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.