Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΚΑΙ ΟΙ 5387 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 6ΜΗΝΟ ΦΕΤΟΣ..

Συνάντηση ύστερα από πρόσκληση του  Υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ είχαν σήμερα στις 14:00 στο Υπουργείο στην Κατεχάκη όλοι  οι Πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Σωματίων, και το Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ. Στην  σύσκεψη ήταν επίσης ο Αρχηγός του Π.Σ και ο Γ.Γ Γραμματέας κ. Τασούλας. Ο κ. Όθωνας ξεκίνησε την ομιλία λέγοντας:
·         Ότι φέτος και οι 5387 συμβασιούχοι πυροσβέστες θα ξεκινήσουν να εργάζονται ως εποχικοί από 1 Μάη έως και 31 Οκτωβρίου.
·         Εκτιμάτε ότι στο πρώτο 15νθήμερο του Μάη θα εκδοθεί η προκήρυξη για 4000 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης(3400απο εμάς και 600 πολίτες) η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών θα λήγει γύρω στα τέλη Ιουνίου και αυτό ώστε να προλάβουν και κάποιοι συνάδελφοι που φοιτούν σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό (65 άτομα είναι αυτοί).
·         Τα αποτελέσματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν τέλη Καλοκαιριού.
·         Οι 4000επιτυχόντες 1 Νοεμβρίου θα μπουν στην σχολή μέχρι τέλος του 2011.
·         Από 1-1-2012 οι 4000 θα εργάζονται ως πυροσβέστες πενταετούς  Υποχρέωσης.
·         Ακόμη και ένα μήνα να έχει εργαστεί κάποιος συνάδελφος μετράει ως αντιπυρική.
·         Για τους συνάδελφους του 2009 είπε ότι δεν γίνετε να μπουν στην ρύθμιση γιατί δεν το προβλέπει το σχετικό σχέδιο νόμου
·         Στο ΦΕΚ θα δημοσιευτεί μέχρι την Παρασκευή

Βέβαια ποιο κάτω θα δείτε συνάδελφοι και το σχετικό δελτίο τύπου που έκδωσε σήμερα το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.
Όπως βλέπετε η αγωνία παρατείνετε μέχρι να βγει η προκήρυξη  να βγουν τα αποτελέσματα να μπούμε στη σχολή και τελειώνει όταν θα πάρουμε δέσμευση ότι και οι 2000 που μένουν έξω δεν θα χάσουν την δουλεία τους. 

Μερικά μπλοκ ας μην προτρέχουν ότι κάτι άσχημο θα έβγαινε σήμερα από την σημερινή συνάντηση. Ας έχουν εμπιστοσύνη στην ΠΟΣΠΥΔ και τα Προέδρεία των Σωματείων που δίνουν το δικό τους αγώνα εδώ και καιρό και ιδού τα αποτελέσματα.