Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ BLOG

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ BLOG


Συνάδελφοι θα γράψουμε ορισμένα από συναδέλφους για συναδέλφους.

Όσοι από εσάς ασχολείστε με το ιντερνετ θα βλέπετε και θα ενημερώνεστε επίσημα απο το   www.pospid.gr  γιατί αυτή είναι η επίσημη σελίδα  της ομοσπονδίας μας είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν.
Δεν είναι σωστό να μας προσφέρουν ενημέρωση η να προσπαθούν να μας περάσουν τις προφητικές ιδέες τους διαχειριστές  μπλογκ του ιντερνετ που τυγχάνει να είναι και μέλη ΔΣ των Σωματείων τους και υποστηριχτές της διασπαστικής παράταξης που πήρε 32 ολόκληρους σταυρούς από τους 187 συνέδρους στις πρόσφατες εκλογές της ΠΟΣΠΥΔ .
Και όλα αυτά τα γράφουμε και τα τεκμηριώνουμε ως εξής :
·        Αυτοί δεν ήταν που το καλοκαίρι έκλειναν το σχέδιο νόμου με 2000 άτομα από εμάς γιατί έτσι τους βόλευε;  Η ΠΟΣΠΥΔ  όμως το έφτασε στα 4000 άτομα.
·        Αυτοί δεν ήταν που από το μπλοκ τους πριν λίγο καιρό έπαιρναν το μέρος της ανακοίνωσης των εθελοντών πυροσβεστών που τασσόταν κατά του σχεδίου νόμου και κατηγορούσαν το προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ; Τώρα τους πειράζει που θα μετέχουν οι εθελοντές σε επικείμενο διαγωνισμό;
·        Συνάδελφοι το καλοκαίρι μιλάγαμε για σχέδιο νόμου με όριο ηλικίας τα 49, και τώρα με της ενέργειες της ΠΟΣΠΥΔ μιλάμε για όριο το 54 που σημαίνει συν 400 άτομα ακόμα.
·        Το καλοκαίρι μιλάγαμε για απορρόφηση των επιτυχόντων σε βάθος τριετίας, και τώρα μιλάμε όλοι μία και έξω μέσα.
·        Το καλοκαίρι μιλάγαμε για εισφορά στο επικουρικό ταμείο, και τώρα η ΠΟΣΠΥΔ κατάφερε αυτό να είναι προαιρετικό.
·        Το καλοκαίρι μιλάγαμε για μεταθέσεις ανάλογα με τις ανάγκες του  Πυροσβεστικού σώματος, και τώρα μιλάμε ότι θα εργαστούμε εκεί που εργαζόμαστουν ως εποχικοί . Και αυτό ισχυεί μόνο για όσους είναι εποχικοί. Λάθος και αυτό της ΠΟΣΠΥΔ ;
·         Το καλοκαίρι μιλάγαμε για το εργατοτεχνικό προσωπικό, και τώρα αναιρέθηκε.
·        Οι «προφήτες – διαχειριστές» μπλοκ έγραφαν ότι το σωστό είναι στο σχέδιο νόμου να περαστεί απολυτήριο Γυμνασίου και πάνω για να παίρνουν μεγαλύτερο μισθό έτσι τους βόλευε, δεν τους ένοιαζε όμως  και για τους 657 συνάδελφους που είχαν απολυτήριο δημοτικού πριν του 1980 που τώρα με πιέσεις τις ΠΟΣΠΥΔ είναι και αυτοί μέσα στο σχέδιο νόμου. Λάθος έκανε και σε αυτό η ΠΟΣΠΥΔ;
Αυτοί λοιπόν οι «προφήτες-αγωνιστές» συνεχίζουν αγαπητοί μας συνάδελφοι να γράφουν και να παραπλανούν τον κόσμο μας ότι το 20% θα είναι από εθελοντές όμως θα τους πληροφορήσουμε για να γράψουν κάποτε και μια αλήθεια ότι: οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα είναι το 20% ,  γιατί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς του ΠΣ ίσχυε το 20% αλλά γνωρίζουν οι «προφήτες»τελικά πόσοι εθελοντές μπήκαν ; Ελάχιστοι. 
Η δράση και το αποτέλεσμα τις ΠΟΣΠΥΔ να ξέρουν δεν μειώνετε ούτε  με προφητικές κουβέντες,  ούτε με ψευδή φλυαρία στα μπλοκ, ούτε με αντιδραστικές- διασπαστικές πισωπλατες ενέργειες. Η ΠΟΣΠΥΔ πιστεύουμε κινήθηκε και κινείτε  παρά της οικονομικά αρνητικές εξελίξεις στη χώρα με γνώμονα την εργασιακή αποκατάσταση του όσο δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού συμβασιούχων πυροσβεστών.