Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ενημέρωση μελών από ΠΟΠΥΣΥΠ



Σάβ, 05/17/2014
Τις τελευταίες μέρες αρκετά σωματεία επικοινώνησαν με την ομοσπονδία μας ζητώντας να παρέμβει ώστε να διευθετηθούν παρατυπίες –παρανομίες που κατά κύριο λόγο είχαν παρουσιαστεί στο καθημερινό ωράρια εργασίας, μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας, άδειες ΠΠΥ, κ.α. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι παρεμβάσεις μας έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλούνται τα σωματεία η οποιαδήποτε παρατυπία-παρανομία εκδηλώνετε εις βάρος το συναδέλφων σε ωράρια-όρια ή οτιδήποτε άλλο, να καταγγέλετε εγγράφως και να κοινοποιείται στην ομοσπονδία μας, ώστε να λαμβάνει γνώση και αν δεν διευθετούνται από τις ενέργειες του σωματείου να ζητείτε άμεσα η παρέμβαση της ομοσπονδίας μας.
Επικίνδυνο κ ανθυγιεινό επίδομα: Όσον αφορά το θέμα του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία η οποία έχει δοθεί στα υπουργεία προκειμένου να ετοιμάσουν και να αποστείλουν τις εισηγήσεις τους για τα επαγγέλματα τα όποια επιθυμούν να εντάξουν στην κατηγορία Β.Α.Ε τελειώνει στις 24/08/2014.Μετά την λήξη της προθεσμίας θα αρχίσει η επεξεργασία όλων των εισηγήσεων στο Γ.Λ.Κ το οποίο και θα αποφασίσει για τα επαγγέλματα που τελικώς θα ενταχθούν στην κατηγορία αυτή. Η ομοσπονδία μας στο θέμα αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα έχει πραγματοποιήσει σωρεία εγγράφων και κατ΄ιδίαν παρεμβάσεων διεκδικώντας να ενταχθούν σαν επάγγελμα όλοι οι ΠΠΥ στην κατηγορία αυτή ανεξαρτήτου ειδικότητας. Προς το παρόν έχει σταλεί από το Α.Π.Σ εισήγηση προς το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. μόνο για τους οδηγούς, αφού μόνο το επάγγελμα των οδηγών βρίσκετε στους δικαιούχους του εν λόγο επιδόματος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Πληροφοριακά σας ενημερώνουμε ότι η δαπάνη η οποία θα χρειαστεί για να καταβληθεί το επίδομα στους οδηγούς με την διετή αναδρομική του ισχύ ξεπερνά τα 15.000.000 ευρώ (δηλ. περισσότερα απ όσα χρειάζονται για να ενταχθούν όλοι οι ΠΠΥ στο μόνιμο προσωπικό.)
Συμβούλια μεταθέσεων ΠΠΥ: Παρακαλούνται τα σωματεία να ενημερώνουν εγκαίρως την ομοσπονδία μας τόσο για τους συναδέλφους που επιθυμούν να μετατεθούν ή να αποσπαστούν όσο και για τους λόγους τους οποίους επικαλούνται για την μετακίνηση τους αυτή, ούτος ώστε να είναι όσον τον δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένα τα αιρετά μας μέλη στα συμβούλια μεταθέσεων στα οποία θα συζητηθούν οι μετακινήσεις αυτές.
Ενέργειες που προτάθηκαν να γίνουν κατά την συνεδρίαση του οργάνου των προέδρων: Λίαν προσεχώς θα σταλεί η πρόταση μας στο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ για να ενταχθούν στο τέλος της λίστας επιλαχόντων όσοι συνάδελφοι έχουν απομείνει και δεν έχουν ενταχθεί. Επίσης θα γίνουν ενέργειες ώστε να διευκρινιστεί πόσες και ποιες ώρες θα βρισκόμαστε σε υπηρεσία επιφυλακής κατ οίκον. Για τις ενέργειες μας αυτές, όπως επίσης και για τα αποτελέσματα των ενεργειών που έχουν ήδη γίνει προκειμένου να δοθούν διευκρινήσεις-απαντήσεις για τα Μ.Α.Π και τις άδειες στις οποίες θα ήμαστε δικαιούχοι θα ενημερωθείτε με νεότερες ανακοινώσεις.
Για το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Αλέξανδρος
Ο Γ. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Βασίλειος