Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΗΠΑ: Μεγάλες πυρκαγιές στο Σαν Ντιέγκο - Εκκενώθηκαν 20.000 κατοικίες

ΗΠΑ: Μεγάλες πυρκαγιές στο Σαν Ντιέγκο - Εκκενώθηκαν 20.000 κατοικίες
Αιτία η παρατεταμένη ξηρασία και οι θυελλώδεις άνεμοι

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες σε μια εκτεταμένη περιοχή γύρω από το Σαν Ντιέγκο, που σύμφωνα με τις αρχές οφείλονται στον συνδυασμό της παρατεταμένης ξηρασίας και των ασυνήθιστων για την εποχή υψηλών θερμοκρασιών.

Η πυροσβεστική ζήτησε την εκκένωση 20.000 κατοικιών, μέσα και έξω από την πόλη και μόνο το βράδυ της Τρίτης, που η θερμοκρασία έπεσε, επέτρεψε σε κάποιους από τους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Από τις πυρκαγιές καταστράφηκαν συνολικά περισσότερα από 700 εκτάρια γης.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στο Σαν Ντιέγκο, Javier Mainar, δήλωσε ότι μπορεί να απομένει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει, αλλά θεωρεί ότι το καθεστώς έκτακτης ανάγκης έχει περάσει.

Ο Daniel Berlant, εκπρόσωπος του Τμήματος Δασολογίας και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι οι πυρκαγιές στην πραγματικότητα δεν έχουν τελειώσει από πέρυσι για την περιοχή της Νότιας Καλιφόρνιας, σημειώνοντας, πως από την αρχή του χρόνου η πυροσβεστική αντιμετώπισε πάνω από 1.350 πυρκαγιές, αριθμός διπλάσιος από τον συνηθισμένο μέσο όρο πυρκαγιών γι' αυτή την εποχή του έτους!


Πηγη: protothema.gr