Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 29144 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 83 ΜΕΓΑΡΑ: 6 / 8 /2013
ΠΡΟΣ:
Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά Αντώνη ΚΟΙΝΟΠ:
Αξιότιμο κ. Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Δένδια Νικόλαο
Αξιότιμο κ. Γεν .Γραμματέα Πάτροκλο Γεωργιάδη
Αξιότιμο κ. Αρχηγό Π.Σ. Γεωργακόπουλο Σωτήρη
Μ.Μ.Ε.
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ μετά τα τελευταία γεγονότα τον ημερών το ποτήρι ξεχείλισε και η αγανάκτηση έγινε οργή και για τον λόγο αυτό λάβαμε το θάρρος να σας ενημερώσουμε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Στην Αττική εργάζονται περίπου 500 Συμβασιούχοι Δασοπυροσβέστες στο πανελλαδικό σύνολο των 1500 ατόμων, οι οποίοι και προσλήφθηκαν καθυστερημένα στης 28-6-13 για της αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού.
Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν πουθενά έκτος τον ορίων της υπηρεσίας τους που είναι τα 40 χιλιόμετρα και αυτό οφείλετε σε μια λεπτομέρεια που λέγετε έκτος έδρας αποζημίωση ,που ανέρχεται στο τεράστιο ποσών τον 9,78 ευρώ ανά ημέρα που θα πάρουν όταν θα υπερβούν τα 40 χιλιόμετρα.
Στο απίθανο σενάριο να εργαστούν όλοι μαζί το κόστος θα ανέρχεται στο τεράστιο ποσό τον 500 χ 9,78 =4.890 ολόκληρα ευρώ,
Δεν είναι σίγουρα στην αρμοδιότητα σας να γνωρίζετε την πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη του κρατικού μηχανισμού αλλά οφείλετε να γνωρίζετε και να ελέγχετε όλους όσους έχετε εμπιστευτεί να ενεργούν επ’ ονόματι σας και για την διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου και της περιουσίας των πολιτών
Αντί να εγκριθούν τα έξοδα της έκτος έδρας αποζημίωσης και να λειτουργήσει η αντιπυρική προστασία που έχει σχεδιάσει το Αρχηγείο μας που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να την εφαρμόσει , επιλέγετε το σενάριο να έρχονται ενισχύσεις με πολλές ώρες καθυστέρησης ενδεικτικά σας αναφέρω από την Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη , Θεσσαλονίκη , Πάτρα , πυροσβεστικές δύναμης που αποτελούνται από μόνιμους και πενταετής πυροσβέστες , ενώ θα μπορούσαν όσοι εργάζονται στην Αττική να ήταν εκεί σε 1 ώρα το αργότερο.
Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε με τίποτα είναι πώς ενώ δεν υπάρχουν τα 4.890 ολόκληρα ευρώ, την ημέρα στον αντίποδα και μόνο για της 2 τελευταίες μέρες δαπανώνται πολλά εκατομμύρια ευρώ σε καύσιμα για αεροπλάνα , λεωφορεία , πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και για την συντήρηση ( λάστιχα – καύσιμα – λιπαντικά - σίτιση προσωπικού ) όλων αυτών τον μηχανημάτων που λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις , καθώς και οι χιλιάδες χαμένες εργατοώρες που χάνονται στις μετακινήσεις από άκρη σε άκρη όλης της χώρας και η καταπόνηση του εμψύχου και αψύχου υλικού που διαθέτη το Πυροσβεστικό Σώμα μας , καθώς και οι αποζημιώσεις που θα κληθεί να καταβάλει με διαφόρους τρόπους το κράτος μας στης πληγέντες περιοχές που θα ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Παρακαλούμε να μεσολαβήσετε να εγκριθεί το κονδύλι άμεσα που χρειάζεται για τις έκτος έδρας αποζημιώσεις , την δουλεία που κάνουμε την αγαπάμε διότι τα χρήματα που περνούμε είναι ελάχιστα πλέων αλλά και πάλι δεν αρνούμαστε να πάμε οπουδήποτε χρειαστεί να κάνουμε το καθήκον μας .
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ στην προσπάθεια που καταβάλουμε με μπροστάρη εσάς και όλους εμάς ανεξαιρέτως, θα πρέπει να συντονιστούμε καλύτερα για να φτάσουμε στον σκοπό μας από την μεριά που οφειλή ο καθένας μας .
Σας ευχαριστούμε ελπίζοντας αυτά που σας εκφράσαμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη σας και αναμένουμε δικές σας ενέργειες άμεσα .
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

-Ο-                                                           -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ