Τρίτη 10 Απριλίου 2012


130 ευρώ περίπου το εκλογικό επίδομα στους ένστολους


Κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη των υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη για το εκλογικό επίδομα των ένστολων.
O υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης ανακοίνωσε την κατάθεση της διάταξης  καθώς η εν λόγω ρύθμιση θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την χορήγηση του εκλογικού επιδόματος στους ένστολους είχαν ζητήσει όλα τα κόμματα.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, η συνολική δαπάνη για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Η ρύθμιση βάζει πλαφόν και στη δαπάνη για όλους τους υπόλοιπους δικαιούχους υπαλλήλους του εκλογικού επιδόματος, ορίζοντας ότι η δαπάνη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο αρχικό πλάνο ως πλαφόν οριζόταν τα 25 εκατομ. ευρώ.
Με απλή αναγωγή, για το σύνολο του προσωπικού του υπουργείου (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, πολιτικοί υπάλληλοι που ξεπερνούν τους 70.000) αντιστοιχεί εκλογική αποζημίωση της τάξης των 130 ευρώ περίπου.

ΣΓ Για να δούμε εμείς που υπαγόμαστε στο ενιαίο μισθολόγιο και αμειβώμαστε όπως οι πολιτικοί υπάλληλοι θα μείνουμε πάλι στην απέξω. Απο οτι ξέρω το μόνιμο προσωπικό έχει πάρει το δώρο Πάσχα απο την προηγούμενη εβδόμαδα (190 ευρώ περίπου) εμείς πότε θα το πάρουμε την Πτωτομαγιά? Επειδή πληρωνόμαστε απο την ενιαία αρχή πληρωμών μάλλον για τέλος του μήνα πάει............