Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Απάντηση στο υπ αρίθμ 93/23.08.2018 επιστολή σας στο διαδίκτυο, υμών, της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, μέλος της ΠΟΕΥΠΣ, για την υπ αρίθμ 2871/21.08.2018 καταγγελία μας . Τηλ: 6976911880 Απάντηση στο υπ αρίθμ 93/23.08.2018 επιστολή σας στο διαδίκτυο, υμών, της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, μέλος της ΠΟΕΥΠΣ, για την υπ αρίθμ 2871/21.08.2018 καταγγελία μας .

Αριθ. Πρωτ : 2882                                                                                     Αθήνα: 30.08.2018
Αρ. Σελίδων :4
Προς :
Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κρήτης
Κοινοποίηση
1.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Αξιότιμη κα Όλγα Γεροβασίλη
2.Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος
Αξιότιμο κο Βασίλειο Ματθαιόπουλο , Αντιστράτηγο ΠΣ
3.Υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος
Αξιότιμο κο Κωνσταντίνο Γιόβα, Αντιστράτηγο ΠΣ
4. Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Απάντηση στο υπ αρίθμ 93/23.08.2018 επιστολή σας στο διαδίκτυο, υμών, της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, μέλος της ΠΟΕΥΠΣ, για την υπ αρίθμ 2871/21.08.2018 καταγγελία μας »
   Το να μπορείς να σηκώσεις το ανάστημα σου για να λες αλήθειες είναι αρετή.
   Εσείς ,κύριοι, την έχετε αυτή την αρετή;;;
   Καταρχάς θα έπρεπε να αλλάξετε την ονομασία του συνδικάτου σας και να αποκαλείστε σωματείο προστασίας των διοικητών –εργοδοτών, αφού αυτούς στηρίζετε και δεν το λέμε αυτό εμείς αλλά το λέει το έγγραφο σας.
   Έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς τον συνδικαλισμό;;;; Από την προστασία των μελών σας έχετε πάει στην προστασία των διοικητών-εργοδοτών !!! Συμβαδίζει ο εργάτης με τον διοικητή- εργοδότη;;;; Αλλά πώς να μην συμβαδίσετε, όταν θέλετε να αντικαταστήσετε τα μέλη, που σας φεύγουν, με τα δικά μας μέλη και κάνετε όλη αυτή την συντεχνία!!!!
   Για αυτό κύριοι σας φεύγουν μέλη σας. Και μετά θέλετε να πάρετε τα μέλη τα δικά μας!!!! Ξυπνήστε και αλλάξτε ρώτα, πριν βάλετε λουκέτο στο συνδικάτο σας, γιατί ο μόνος, που θα ζημιωθεί , είναι ο εργαζόμενος.
   Πάμε τώρα στην ουσία και το ζουμί της υπόθεσης:
   Τι πιό σωστό και πιό πρέπον να υπάρχει ισομερής κατανομή βαρών, συνταγματικώς προστατευομένη, ώστε να πηγαίνουμε όλοι μαζί στην μάχη με ίσες δυνάμεις; (Το ακούτε αυτό, κύριοι της ΠΟΕΥΠΣ ;).
   Μετά την υπ αρίθμ 93/23.08.2018 επιστολή σας στο διαδίκτυο, υμών , της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, μέλος της ΠΟΕΥΠΣ, για την υπ αρίθμ 2871/21.08.2018 καταγγελία μας πρέπει να μπουν τα πράγματα στην θέσιν τους:
   Κύριοι δεν επικοινωνήσατε μετά την καταγγελία μας με τον Διοικητή της ΠΥ Αγίου Νικολάου. Αλλά, κύριοι, επικοινωνήσατε μαζί του πριν, ητοι αρχές Ιουλίου, και δια τηλεφώνου και δια ζώσης δια του Προέδρου σας, κου Απόλλωνα Φραγκιαδάκη, απαιτώντας του την απομάκρυνσιν του από την πάγια τακτική του της ισομερούς κατανομής βαρών, παρά το ότι ο αριθμός των υπαλλήλων, το επιτρέπει και μάλιστα η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών!
   Εσείς δεν ήσασταν, κύριοι, που μετέβη ο Πρόεδρος σας στην ΠΥ Αγίου Νικολάου στις αρχές Ιουλίου και πιέσατε τον εν λόγω Διοικητή, να προβεί σε αυτές τις ενέργειες, εκβιάζοντας τον, ότι θα κατηγορηθεί για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και για παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας;
   Αλλά δεν ήταν αυτά ο στόχος σας, φίλτατοι, αλλά τα βρώμικα και παράνομα συνδικαλιστικά τεχνάσματα σας, όπου βρήκατε στήριξη και πλάτες και από τον κο Διοικητή της ΠΥ Αγίου Νικολάου και από τον κο Περιφερειάρχη Κρήτης, ώστε να χτυπηθεί το σωματείο μέλος μας με την επωνυμία <<Σωματείο Πυροσβεστών Περιφέρειας Κρήτης>> με μοναδικό παράνομο επιχείρημα <<δεν σε βγάζω περίπολο και έλα κοντά μου και γίνου μέλος μου >> προς τους πρώην τριετείς, νυν μονίμους της ΠΟΠΥΣΥΠ, συμφώνως του ρου της νομοθεσίας, που την αφορά .
   Τυχαίο, που άλλαξε το εργασιακό καθεστώς;
   Κατά σύμπτωση μετά την συνάντηση σας με τον κο Διοικητή γύρισαν τα πάνω κάτω;;
   Από την πρώτη ώρα τηλεφωνικώς μίλησε με τον Διοικητή της Π.Υ. Αγίου Νικολάου το εν λόγω σωματείο μέλος μας, όπου ο Πρόεδρος του είναι και Πρόεδρος της ΠΟΠΥΣΥΠ, ο κος Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος, δηλώνοντας την θέσιν μας, ότι αυτό που κάνει είναι ανισομερή κατανομή βαρών, παρά τον επαρκή αριθμό υπαλλήλων, και εξ αυτού δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ των υπαλλήλων και θα πρέπει καθώς ευρισκόμεθα στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου να σταματήσει αυτό, για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων της υπηρεσίας: Τι πιό σωστό και πιο πρέπον είναι οι πρωινοί να αντικαθίστανται από τους απογευματινούς την στιγμή που η χιλιομετρική απόσταση το επιτρέπει και ο αριθμός του προσωπικού είναι επαρκής, έτσι ώστε να προσφέρουν στο ζενίθ των δυνατοτήτων τους στο σκοπό, που μας έχει τάξει η πολιτεία με ισομερή καταπόνηση και εφόσον αυτό το εγχείρημα το εφαρμόζατε στο προηγούμενο διάστημα και ήταν επιτυχές.
    Αντιθέτως η θέσις του εν λόγω Διοικητού ήταν ότι <<δεν θα κατηγορηθώ εγώ για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος>> και <<δείξτε μου την νομοθεσία για αυτό, που ομιλείτε >>
   Αμέσως ομοίως ενημερώθηκε και ο κος περιφερειάρχης Κρήτης περί τούτων και όχι μόνο δεν υπήρξε καμία συμμόρφωση με την προϋφιστάμενη ισομερή κατανομή βαρών σε επαρκή αριθμό υπάλληλων αλλά αντιθέτως υπήρξε απόλυτη σύμπνοια μαζί του.
    Δηλαδή ποιά ήταν η θέσις του;;;;
   Απόλυτη σύμπνοια με τον Διοικητή της ΠΥ Αγίου Νικολάου...
   Άρα υπήρχε και απόλυτη σύμπνοια και σθεναρές πλάτες από κοινού των τριών σας στο εξ αρχής μοναδικό ως άνω παράνομο επιχείρημα σας, κύριοι .
   Αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος σας εξ ού και οι συντεταγμένες και στοχευμένες κινήσεις σας, προς αμφοτέρους τους ως άνω Διοικητές και η εν γένει στάση σας πριν και μετά.
   Σε απλά ελληνικά τι σημαίνει η απολογία στον Διοικητή της ΠΥ Αγίου Νικολάου από τον κο Περιφερειάρχη (εφημερίδα Ανατολή);;;
   Μια κίνηση για τα στραβά μάτια, ώστε να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, τάχα για να διορθώσει τα αδιόρθωτα για τους ανωτέρω του, οι οποίοι γνωρίζουν εδώ και ενάμιση μήνα, όπου σκοπίμως όμως δεν διέταξε ΕΔΕ για να εξακριβωθεί αν ψευδόμεθα. Ο κος περιφερειάρχης όμως ευθύνεται, γιατί είναι ανώτερος και αυτός ελέγχει τον υφιστάμενο του Διοικητή της ΠΥ. Έχει περάσει ενάμιση μήνας από τότε που του έγινε η καταγγελία από εμάς ,του έγινε κρούση από το ΑΠΣ και ενώ εκείνος θα μπορούσε αυθημερόν, να διορθώσει την αδικία, μετά από ένα μήνα έδωσε απολογία στον διοικητή, αφού πήρε διαστάσεις το θέμα στο ιντερνέτ αντί να δώσει ΕΔΕ, ώστε να διευκρινιστεί, αν υπάρχουν ψευδόμενοι, όπως μας κατηγορείτε κύριοι εξ Ηρακλείου. Αν αυτό δεν είναι σύμπνοια και συμπαιγνία στο ως ανω παρανομο επιχείρημα σας, τότε ποιο είναι;;;;;
   Κύριοι, επιπλέον σας ενημέρωσαν και άρα γνωρίζατε, ότι κάναμε σχετική παρέμβαση τότε και στον Υπαρχηγό επιχειρήσεων του ΑΠΣ.
   Κύριοι επιπροσθέτως γνωρίζατε, ότι ζήτησαν οι συνάδελφοι ακρόαση από τον κο Περιφερειάρχη και πήγαν στο Ηράκλειο.
   Άλλωστε δεν εκάνατε το ίδιο σκηνικό με παρέμβαση του Προέδρου σας εκτός από την ΠΥ Αγίου Νικολάου και σε Πυροσβεστικό κλιμάκιο του Νομού Ηρακλείου;;; Ναι ή όχι ;;;;
   Άρα κύριοι να έχετε τα κότσια να αναγνωρίσετε τις πράξεις σας, ήτοι να έχετε την τόλμη να παραδεχτείτε, ότι αυτό το θέμα το δημιουργήσατε εσείς και μόνο.
  Παρεμπιπτόντως εφόσον μας λέτε, ότι οι συνάδελφοι μόνιμοι, τους οποίους εκπροσωπείτε, έβγαιναν δασικά περιπολικά πριν την καταγγελία κανονικά και διαπιστώσατε μάλιστα, ότι τα αναφερόμενα στο υπ αριθμ 2871/21-08-2018 έγγραφο μας ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν, είναι πολύ εύκολο να το διασταυρώσουμε αυτό: Ας ανατρέξουμε στις υπηρεσίες της ΠΥ Αγίου Νικολάου τότε...         Επίσης εφόσον υπάρχει απόλυτα ισομερής κατανομή βαρών συμφώνως των λεγομένων σας για το οποίο μπήκατε και στον κόπο ως τιμητές του δικαίου να μας επιπλήξετε ως τάχα ψευδόμενους περί αυτού, η λύσις και το αίτημα σας θα έπρεπε να έχει ΕΔΕ. Έχετε τα κότσια να την ζητήσετε;; Έχετε την τόλμη;; Γιατί δεν ζητάτε ΕΔΕ λοιπόν ;;;;;; Στα ψέματα ούτε η ασπίδα του συνδικαλιστή μπορεί να προστατέψει... Αλλά θέλει τόλμη και κότσια…..
   Δυστυχώς ψεύδεσθε κύριοι εσείς και μάλιστα είστε και η αρχή του κακού στην όλη υπόθεσιν.
   Εμείς παραμένουμε σταθεροί στις αξίες μας προασπίζοντας τα μέλη μας και προπαντός δεν αδικούμε κανέναν.
   Αυτός είναι ο σκοπός μας και για αυτό όλα τα μέλη μας παραμένουν στην αγκαλιά της Ομοσπονδίας μας.
                                                        Με εκτίμηση,
                                                   Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                            Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                         Τηλ: 6976911880