Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Διαιώνιση της αδικίας εις βάρος των ΠΠΥ και Συμβασιούχων

Αριθ. Πρωτ : 2526                                                                                                  Αθήνα: 24.01.2018
Αρ. Σελίδων : 2
Προς :
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
Αξιότιμο κο Νικόλαο Τόσκα
Κοινοποίηση
1. Γραφείο Πρωθυπουργού, αξιότιμου κου Αλέξη Τσίπρα
2. Αξιότιμους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Θέμα: « Διαιώνιση της αδικίας εις βάρος των ΠΠΥ και Συμβασιούχων »
    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    για όλα μας τα αιτήματα συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος συνεπεία τραυματισμού των ΠΠΥ σε υπηρεσία γραφείου σας έχουμε κάνει κατ ιδίαν ενημέρωση εγγράφως αλλά και προφορικώς, για το όποιο και εσείς μας έχετε δηλώσει ότι θεωρείτε άδικο τον αποκλεισμό μας από αυτό και πρέπει να διορθωθεί.
    Πολλάκις σας έχουμε θίξει το ότι υπάρχει αυτή η διάταξη, που μας αποκλείει από την ισότητα στην προστασία των τραυματισθέντων ΠΠΥ σε υπηρεσία γραφείου από τα ίδια συμβάντα σε σχέση με του μόνιμους συναδέλφους μας .
    Αντί να το επιλύσετε και να το διορθώσετε έρχεστε με αυτή την υπουργική απόφαση σας, την ΥΑ 61999/2018, να μας ξανααποκλείσετε με αποτέλεσμα όχι μόνο την διαιώνιση της ανισότητος αλλά και να μας συμπεριφερθείτε κατά παράβαση του Συντάγματος ως μη δυνάμενους να τραυματισθούμε λόγω προφανώς του ότι νομίζετε, ότι είμαστε άτρωτοι.
     Γνωρίζατε άρα τα κακώς κείμενα και δεν τα διορθώσατε.
     Αν έχετε κάνει συμφωνία με τα συμβάντα να μην τραυματίζονται οι ΠΠΥ και Συμβασιούχοι αλλά μόνο οι μόνιμοι συνάδελφοι μας, καλώς το πράξατε. Αλλά για ποιον λόγο τότε δεν κάνατε την ίδια συμφωνία με τα συμβάντα και για τους άλλους συνάδελφους μας; Και πάντως παρά την συμφωνία σας αυτή με τα συμβάντα εμείς θρηνούμε 22 αδικοχαμένους συνάδελφους την ώρα του καθήκοντος.
   Πιστέψαμε πριν δυο χρόνια, που αναλάβατε τα καθήκοντα σας, ότι θα διορθώσετε τα κακώς κείμενα αλλά διαψευστήκαμε και από εσάς, όπως και τους προκάτοχους σας, παρά το ότι διορθώσατε κάποια, διότι αποκλείσατε δυνάμει το άρθρου 65 του 4249/2014 στην εν λόγω υπουργική απόφαση το 1/3 του πυροσβεστικού προσωπικού από την εν λόγω προστασία σε περίπτωση τραυματισμού υπηρεσίας γραφείου σε συμβάντα, αποφασίζοντας εν λόγω εξαίρεση μας από το σχετικό επίδομα υπό το ως άνω αναλυθέν, ατυχές νοητικά, πρόσχημα, το οποίο θίγει και την συνταγματικώς προστατευόμενη αρχή της ισότητος και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου.
    Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι έστω και αυτή την στιγμή θα επανέλθετε αποκαθιστώντας την αδικία αυτή.
                                                            Με εκτίμηση,
                                                       Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                         Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                                        Τηλ: 6976911880