Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Περί κομματικών μηχανισμών και ελλιπούς εκπαιδεύσεως.

Αριθ. Πρωτ : 2378                                                                                                         Αθήνα: 01.09.2017
Αρ. Σελίδων : 2
Προς :
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
Αξιότιμο κο Νικόλαο Τόσκα
Κοινοποίηση
Πρωθυπουργό της Ελλάδος
Αξιότιμο κο Αλέξη Τσίπρα
Θέμα: « Περί κομματικών μηχανισμών και ελλιπούς εκπαιδεύσεως »
   Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
  δεν μας εξέπληξε η τελευταία σας ανακοίνωση για κομματικούς εγκάθετους και κομματικές προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αυτό που μας εξέπληξε και δεν μπορούμε να το αφήσουμε αναπάντητο είναι ότι στρέψατε τα βέλη σας στο κατωτέρω προσωπικό ως τάχα ανεκπαίδευτο.
   Το μεν πρώτο έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας, το δε δεύτερο είναι μια μεγάλη κατάφορη αδικία και προσβολή εις βάρος του απλού πυροσβέστη.
   Ερωτούμε για να είμαστε πιο λεπτομερείς, ως ειλικρινείς, που είμαστε και δεν φοβόμαστε, να πούμε την αλήθεια και μάλιστα κοιτάζοντας την κατάματα και αν και ξέρουμε, ότι ενοχλεί, εμάς αυτό δεν μας αφορά, ποιοι είναι οι ανεκπαίδευτοι ;
   Αυτοί οι πυροσβέστες που είναι συνέχεια στην πρώτη γραμμή, που δουλεύουν ατελείωτες ώρες και δεν αμείβονται ανάλογα και που είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες κάποιοι από αυτούς, με ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας και κάποιοι και χωρίς αυτά και κάποιοι με χωρίς καν στολή αλλά με επιβληθέν πρόστιμο 250 ευρώ για το λόγο αυτό, αυτοί που μεταβαίνουν στα συμβάντα με μη συντηρημένα οχήματα, με φθαρμένα ελαστικά και υπερβάλλουν εαυτούς επιχειρώντας με κίνδυνο της ζωής τους και της σωματικής τους ακεραιότητας με αυτοθυσία και αυταπάρνηση προασπίζοντας το δασικό πλούτο, τις περιουσίες και τις ζωές των συνανθρώπων μας;
   Πάνω σε αυτών τις πλάτες βαφτίστηκε και δίκαια ολόκληρο το προσωπικό του ΠΣ ως ήρωες, αν και δεν είναι όμως όλοι ήρωες, γιατί δεν επιχειρούν όλοι (αρχιπυροσβέστης που έκανε αναφορά παραπόνων γιατί βγήκε στη πρώτη γραμμή συγκαταλέγεται σε αυτούς;).
   Ήταν άστοχο που στρέψατε τα πυρά σας στον απλό πυροσβέστη διότι είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και αυτός δεν διευθύνει. Αυτός θυσιάζεται και σαφώς όσο ζει κανείς μαθαίνει αλλά η εκπαίδευση του είναι άρτια.
   Απαιτούμε να ανακαλέσετε αυτό, που είπατε για τον απλό πυροσβέστη.
  Πάμε στο επόμενο κεφάλαιο.
  Είναι γεγονός ότι το Π.Σ. το είχαν καταντήσει σε κομματικό μηχανισμό οι παλαιότερες πολιτικές ηγεσίες. Και συνεχίζουν να υπάρχουν οι εγκάθετοι του παλαιού κατεστημένου γιατί εσείς κύριε Υπουργέ στην αρχή κάνατε ένα βήμα μπροστά αλλά μετά 10 βήματα πίσω στο θέμα αυτό .
  Δέστε τις κομματικές προσλήψεις που ίσχυαν μέχρι το 2011( με εξαίρεση 3 με 4 σειρές από το 1994 μέχρι και σήμερα που προσεληφθήκαν αντικειμενικά ), που με παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας καταργήθηκε το ΠΔ 19/2006, ήτοι πρόσληψη με ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ .
   Δέστε τον δικό τους κανονισμό και πως παίρνουν τα αξιώματα.
   Τιμωρήθηκε ποτέ Διοικητής που ποδοπατεί τους Νόμους και τις Διαταγές; Με τίνος τις πλάτες παρανομούν, και ουδείς δεν τους ακουμπάει;
  Οι ποινές που επιβάλλονται στον απλό πυροσβέστη ,σε ποιο ταμείο πάνε τα χρήματα;
  Πόσοι από αυτούς που είναι και συνδικαλιστές Διοικητές ποδοπατούν τα εργασιακά δικαιώματα του απλού πυροσβέστη, του τελευταίου τροχού της αμάξης και κρύβουν έγγραφα κάτω από το χαλί για να μην πάρουν το κάτι παραπάνω οι απλοί πυροσβέστες;
  Δέστε πόσοι δεν δουλεύουν νύχτες αλλά χρεώνονται νύχτες και άλλοι τις δουλεύουν αλλά δεν τις χρεώνονται.
   Και τέλος όλοι αυτοί που έχουν προσληφθεί με καθαρά κομματικά κριτήρια είναι απέναντι στο θεσμό του Συμβασιούχου και μετέπειτα Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης, γιατί δεν απεδέχθησαν ποτέ τα αντικειμενικά-αξιοκρατικά κριτήρια με τα οποία προσληφθήκαμε στο Π.Σ..
  Υπάρχει μια μικρή μερίδα κατώτερων και ανώτερων αξιωματικών, που είναι αξιόλογοι με διευρυμένο ορίζοντα αλλά δυστυχώς δεν ακούγονται, αν και θέλουν να φύγουν από αυτό το μοντέλο του κομματισμού.
  Ο Μεγάλος Στρατηγός δεν προσβάλει ποτέ τους φαντάρους του, που είναι στην πρώτη γραμμή την στιγμή μάλιστα, που οι φαντάροι του είναι λιοντάρια.
                                                     Με εκτίμηση,
                                               Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                    Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                  Τηλ: 6976911880