Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΒΡΕ ΠΟΠΥΣΥΠ: ΑΦΟΥ ΤΑ 9 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 6 ΠΑΡ. 2; ΕΚΕΙ ΛΕΕΙ: «ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ»



1400 πρωτόκολλα έχει φτάσει η ομοσπονδία προς διάφορους αποδέκτες .
‘Όλοι γνωρίζουμε από το σαιτ της ΠΟΠΥΣΥΠ ότι τα μισά και πλέον από αυτά αφορούν  για συνδρομές Σωματείων και έγγραφες επιθέσεις εναντίων «ξένων Σωματείων»
Στην ουσία τα προβλήματα μετά από 2,5 χρόνια θητείας του νέου Δ.Σ της Ομοσπονδίας και 6μήνες πρίν τις εκλογές της ΠΟΠΥΣΥΠ παραμένουν τα ίδια.
1.       Για του συμβασιούχους λέγαμε 12μηνη απασχόληση (6μήνες πολιτική προστασία και 6 μήνες Π.Σ)  ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΕΓΑΜΕ : 6 ΜΗΝΟ ΕΝΑΡΞΗ 1 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ η ΠΟΠΥΣΥΠ κατάφερε και πήρε έως 5μηνο για 2 χρόνια και μετά νέα προκήρυξη. Ήξερε βάσει με έγγραφο της ότι η συλλογική είχε λήξει από το 2012 παρόλα αυτά αδράνεια 4 χρόνια τώρα. Μόλις είδαν τα σκούρα πήγαν και έφτιαξαν μια συλλογική εντελώς του ποδαριού με περισσότερες ώρες εργασίας από τον κάθε εποχικό και μετά τους φταίει το σωματείο Βόλου με 18 μέλη.
2.       Επιλαχόντες σε 6 μήνες μπαίνει ταφόπλακα συνάδελφοι.
3.       Οι συνάδελφοι 2008-2009 μείνανε με το όνειρο πως η αντιπροσωπηκότερη συνδικαλιστική οργάνωση (ΠΟΠΥΣΥΠ) θα τους αποκαθιστούσε την αδικία και θα έμπαιναν στις λίστες επιλαχόντων .
4.       Το επικίνδυνο και ανθυγιεινό έφαγε και αυτό κάποια πρωτόκολλα από τα 1400 αλλά από λόγια και υποσχέσεις έγινε πλέον ΟΝΕΙΡΟ .
5.       Φόρμες  και ΜΑΠ  Οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να πάνε με τα σώβρακα στις Υπηρεσίες  καθώς μία φόρμα που τους χορηγήθηκε πριν 4,5 χρόνια έλιωσε. Μπράβο και σε αυτό το κομμάτι τα πήγε καλά η αντιπροσωπηκότερη συνδικαλιστική οργάνωση (ΠΟΠΥΣΥΠ)
6.       Άδειες –καθηκοντολόγια –επιφυλακές  Όλοι οι συνάδελφοι ανημέρωτοι δεν έχει βγει καμιά έγγραφη ενημέρωση από την αντιπροσωπηκότερη συνδικαλιστική οργάνωση (ΠΟΠΥΣΥΠ) μετά και την εφαρμογή του ν. 4249/14και χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα.
7.       Παρουσιάζουν 9 σωματεία όποτε θέλουν διαγραμμένα από την ομοσπονδία και όποτε θέλουν μέλη στην ομοσπονδία .
Αλήθεια με τους δικηγόρους για τα 175, την εξομοίωση μισθών κ.α έχετε κάποια ενημέρωση συνάδελφοι 2,5 χρόνια τώρα;

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πελοπόννησο έτρεχε με τον Πρόεδρο του τοπικού Σωματείου χτες Παρασκευή (σωματείο θυγατρικό του προεδρείου της ΠΟΠΥΣΥΠ)σπίτι σε σπίτι σε διάφορα χωριά σε συνάδελφους συμβασιούχους που ήταν μέλη σε σωματείο «εχθρικό» της ΠΟΠΥΣΥΠ να τους πιέσει να γραφούν στο τοπικό σωματείο για να κάνουν 15ωρο αλλιώς τους έλεγαν θα έκαναν όλο το καλοκαίρι 7,5ωρο  και μόνο απόγευμα.(έχει ενημερωθεί σχετικά η πολιτική υγεσία για τον Διοικητή συνδικαλιστή)
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ MEIL ΤΟΥ BLOK ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΩ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.