Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση Μελών σχετικά με την συνάντηση της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π με τον Υπουργό Προ.Πο

 φωτογραφία
Αριθ. Πρωτ:1303                                          Αθήνα:04/3/2016
     Αρ. Σελίδων:2
                                                             Προς: 1. Σωματεία Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

            Θέμα: «Ενημέρωση Μελών σχετικά με την συνάντηση της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π με τον Υπουργό Προ.Πο»
       Την Τετάρτη 2/3/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Ανάπλ.Υπουργό Προ.Πο Νικόλαο Τόσκα. Από μεριάς Πολιτικής Ηγεσία στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κος Καπάκης Ιωάννης.
       Ο Υπουργός φάνηκε ότι είναι πλήρως ενημερωμένος και γνώστης των ζητημάτων του Κλάδου μας. Στην αρχική του τοποθέτηση επί των ζητημάτων μας ανέφερε ότι:

1.Σε ότι αφορά το αίτημα μονιμοποίησης των 2295 ότι έχουν ξεπεραστεί αρκετά από τα εμπόδια τα οποία δυσκόλευαν την διευθέτηση του αλλά παραμένει το σημαντικότερο που είναι το οικονομικό. Καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπεραστεί το οικονομικό εμπόδιο ώστε τελικός να ικανοποιηθεί το αίτημα.Εάν δεν δεν καταφέρουμε να ξεπεραστεί τότε οι μονιμοποίηση θα γίνει οπότε προβλέπει ο νόμος το 2017. Οι υπόλοιποι εναπομείναντες δεν θα χάσουν την δουλειά τους και θα ανανεώσουν την θητεία τους ως έχει.
2.Για την αποκατάσταση των Επιλαχόντων Π.Π.Υ ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την Πρόσληψη τους και ότι για όσο είναι αυτός Υπουργός Προ.Πο δεν πρόκειται να προβεί σε καμιά πρόσληψη Επιλαχόντα ούτε καν μέσω της Πρότασης που έχει καταθέσει η ομοσπονδία μας που δεν έχει κανένα κόστος. Εξέφρασε ότι δεν συμφωνεί με τα <παραθυράκια και τις πόρτες> που υπάρχουν τα οποία παρέχουν την δυνατότητα οι Συμβασιούχοι να γίνονται Πενταετείς και στην συνέχεια να νομιμοποιούνται και ότι θα επιδιώξει να κλείσουν αυτά τα <παράθυρα> ώστε οι προσλήψεις να γίνονται μόνο μέσω πανελληνίων εξετάσεων.
3.Σε ότι αφορά τα αιτήματα μας για την ανανέωση της λίστας των Επιλαχόντων και την ένταξη στην λίστα των Συναδέλφων 2008,2009 και των υπολοίπων αποφοίτων Γυμνασίου ανέφερε ότι δεν έχει κανένα νόημα να διευθετηθούν αφού και να ενταχθούν δεν πρόκειται να προσληφθούν.
4.Σχετικά με το αίτημα εναρμόνισης των καθηκόντων των Π.Π.Υ με το Μόνιμο Προσωπικό ανέφερε ότι συμφωνεί να πραγματοποιηθεί αρκεί να μην αφήνει περιθώριο να χρησιμοποιηθεί για μονιμοποίηση των Πενταετών από την <πίσω Πόρτα> δηλ. δικαστικά.
5. Σχετικά με την πρόσληψη των Συμβασιούχων ανέφερε ότι έχει αρνητική άποψη για το να επαναπροσλαμβάνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι για τόσα χρόνια. Παρόλα αυτά γίνονται ενέργειες να τροποποιηθεί το Π.Δ και αναμένεται τον Ιούνιο να προσληφθούν κανονικά. Το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί κόλλημα στο Σ.τ.Ε ανέφερε ότι δεν θέλει καν να το σκέφτεται.
    Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για κάποιες θέσεις και προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας απέναντι μας (φτάνοντας στα όρια της παρεξήγησης) και αντιπαρατέθηκαν σθεναρά με ουσιαστικά και ακατάριπτα επιχειρήματα. Αποτέλεσμα ήταν ο Υπουργός να υποχωρήσει σε κάποια σημεία την αδιάλλακτη στάση του και δεσμευτικέ ότι θα εξετάσει και επιπλέον ενδεχόμενα για τα οποία θα μας ενημερώσει σε νεότερη συνάντηση περίπου σε ένα μήνα όπως:
1.Ικανοποίηση του αιτήματος μονιμοποίησης των 2295 και για τους υπόλοιπους ανανέωση της θητείας με διευθέτηση του καθηκοντολογίου.
2.Θα πραγματοποιηθούν ενέργειες για την ανανέωση της θητείας των Συμβασιούχων και θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο για ένα επιπλέον μήνα εργασίας.
3.Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ανανέωσης της λίστας των Επιλαχόντων αλλά για όσο είναι αυτός δεν πρόκειται να γίνει καμία πρόσληψη από αυτή.
    Συνάδελφοι, όπως διαπιστώνετε υπάρχους σημεία για τα οποία συμφωνούμε, σημεία για τα οποία διαφωνούμε και σημεία τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία μετά τις παρεμβάσεις μας.Οι τελικές προθέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας θα μας γνωστοποιηθούν όπως δεσμεύτηκαν σε περίπου ένα μήνα. Έως τότε συνεχίζουμε την προσπάθεια και τις ενέργειες μας για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν και πάντα συμφώνα με τις αποφάσεις που επικυρώθηκαν ομόφωνα από το Συνέδριο μας. Ανάλογα τα αποτελέσματα της επόμενης καθοριστικής συνάντησης, θα παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες μας.
     Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.
                                               Με εκτίμηση,
                                          Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
         Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                 Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
    Τηλ: 6974709262                                                  Τηλ: 6945956027