Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωση Μελών Από Σωματείο Ιωαννίνων Σχετικά Με Συνάντηση Με Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τσόκα Σεραφείμ

ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Δ/ΝΣΗ: ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ 18
ΣΥΝ/ΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΑΡ. ΚΑΤ. ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 97/26-03-2003
www.pyrosvestesioanninon.blogspot.gr – email: pyrosvestesioanninon@gmail.com
ΤΗΛ. & FAX: 2651073321
Ιωάννινα , 18/11/2014
Αρ. Πρωτ. : 108
Προς :
1. Μέλη Ένωσης Πυροσβεστικών
Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων
2. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
3. Σωματεία Μέλη Π.ΟΠ.Υ.ΥΣΥ.Π.
Θέμα : «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ»
Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 επισκέφθηκε την πόλη των Ιωαννίνων ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκας, στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα. Το Σωματείο μας συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου κ. Κώνστας , ο Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων κ. Χαβέλας, οι Διοικητές των Π.Υ. της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και άλλα δύο Σωματεία Π.Π.Υ και Συμβασιούχων από την Ήπειρο και η Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου (Σωματείο Μονίμων).
Συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα που απασχολούν τόσο τις Υπηρεσίες όσο και τον κλάδο μας.
Κατά την τοποθέτησή του ο Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων κ. Χαβέλας ανέφερε ότι, για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας θα πρέπει οι Π.Π.Υ. να απασχολούνται όπως το μόνιμο προσωπικό και ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας την έγκριση κονδυλίων για το σκοπό αυτό (νύχτες-αργίες).
Ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου κ. Μαργέλης ζήτησε την κάλυψη των κενών θέσεων των Π.Π.Υ.
Ο Αναπλ. Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων Μεντής Θωμάς, αφού παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα υπόμνημα με τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας, μεταξύ άλλων (Β.Α.Ε.-Κανονιστικές Πράξεις-Επιλαχόντες) του επισήμανε την ανάγκη ομογενοποίησης του συνόλου των Π.Π.Υ. με το μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό, τονίζοντας πως είμαστε ο μοναδικός κλάδος των Σωμάτων Ασφαλείας που δεν έχουμε ενσωματωθεί στο μόνιμο προσωπικό, αναφέροντάς του τα παραδείγματα των Συνοριακών-Ειδικών Φρουρών-ΕΠΟΠ.
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκας μας δήλωσε ότι είναι γνώστης των προβλημάτων του κλάδου μας, έχει ενημερωθεί και από την Ομοσπονδία μας και ότι ειδικά το πρόβλημα της τριχοτόμησης του προσωπικού πρέπει να λυθεί.
Μας επισήμανε ότι όλα αυτά θα συζητηθούν σε συναντήσεις που θα έχει με τον Υπουργό, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και την Ομοσπονδία.
Με Τιμή
Για το Δ.Σ. του Σωματείου

Ο Αναπλ. Πρόεδρος
Μεντής Θωμάς
6972272668

Ο Γεν. Γραμματέας
Φλώτσιος Αλέξανδρος
6945979977 & *748338