Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Συναντήσεις με Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Γεωργιάδη, Τομεάρχη ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσουκαλά & Αρχηγό Π.Σ. κ. Β. Παπαγεωργίου

Την εβδομάδα που διανύθηκε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Γεωργιάδη για όλα τα εργασιακά θέματα που μας αφορούν καθώς και των συμβασιούχων, και εν όψει του νομοσχεδίου στο οποίο θα υπάρξουν αλλαγές που μας αφορούν.
Ομοίως και με τον υπεύθυνο Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσουκαλά.
Την Παρασκευή 29/11 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Αρχηγό Π.Σ. στο γραφείο του, μετά από πρόσκληση του την προηγούμενη μέρα κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής. Θεωρείται εύστοχη η επιλογή από την πολιτική ηγεσία η τοποθέτηση του νέου Αρχηγού.
Για πρώτη φορά μετά από καιρό φαίνεται  ότι το Α.Π.Σ είναι πρόθυμο να ασχοληθεί επιτέλους με τα θέματα μας και να δώσει λύσεις.
Θα πρέπει να σας αναφέρουμε ότι με πρωτοβουλία του νέου Αρχηγού μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του έγιναν διαδοχικές συσκέψεις με τους αρμόδιους επιτελείς του Αρχηγείου, με κύρια θέματα συζήτησης αυτά που μας αφορούν. Επίσης με το που ανέλαβε καθήκοντα στο πρώτο συμβούλιο μεταθέσεων πραγματοποιήθηκαν επιτέλους οι πρώτες μεταθέσεις 5ετών μετά από 12 μήνες  παγώματος του θέματος.
Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:
1) ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
Προς  το παρόν μπορούν να γίνουν, και έγιναν, μεταθέσεις  μόνο σε συναδέλφους που εμπίπτουν στα άρθρα του Π.Δ 170 και αυτό γιατί  δεν ορίζεται από πουθενά τρόπος ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ των Π.Π.Υ πέραν των άρθρων του Π.Δ αυτού. Για να μετακινηθούν Π.Π.Υ νόμιμα πέραν αυτών που μετατίθενται για τους λόγους των άρθρων του Π.Δ  θα πρέπει να υπάρχουν αιρετά μέλη στα υπηρεσιακά συμβούλια (συμβούλιο μεταθέσεων) κάτι το οποίο δρομολογείται  στο επόμενο διάστημα με το νέο έτος. Για τον ίδιο λόγο δεν μπορούν να γίνουν προς το παρόν μετακινήσεις μετά το πέρας της  αντιπυρικής των Π.Π.Υ που υπηρετούν στα πεζοπόρα εκτός της πόλης που έχει έδρα η πυροσβεστική διοίκηση (ούτε εντός, ούτε εκτός νομού).
2) ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΔΗΓΩΝ 150 ΕΥΡΩ
Δεν είναι εφικτή προς το παρόν η χορήγηση  του για τον λόγο ότι, η πρόσληψη μας  δεν έγινε με ειδικότητα οδηγού αλλά ως Π.Π.Υ  γενικών υπηρεσιών. Για να χορηγηθεί  το εν λόγο επίδομα χρειάζεται Κ.Υ.Α κάτι το οποίο εμπίπτει στην αρμοδιότητα της πολιτικής ηγεσίας.
3) ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει ως τέλος του χρόνου η φοίτηση των 225 δοκίμων πυροσβεστών. Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν τα κενά  που θα προκύψουν από την αποχώρηση των επιτυχόντων Π.Π.Υ, όπως και τα ήδη υπάρχοντα. Για την επιπλέον  κάλυψη του 50% των κενών των επιτυχόντων Π.Π.Υ., όπως και τα ήδη υπάρχοντα. Για ην επιπλέον κάλυψη του 50% των κενών θέσεων συμβασιούχων και ιδιωτών του Π.Σ μέσω της διάταξης του Ν.3938 ζητήσαμε να εξεταστεί, και θα γίνει ότι είναι εφικτό από το Α.Π.Σ. Αναμένουμε απαντήσεις  σύντομα στα θέματα που μας αφορούν από το Α.Π.Σ, αλλά για την υλοποίηση του χρειάζεται βούληση από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.
Ευχόμαστε στον Αρχηγό καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και ευχόμαστε η συνεργασία μας να είναι και στο μέλλον στο ίδιο καλό επίπεδο όπως ξεκίνησε.
Θα ενημερωθείτε προσεχώς για περαιτέρω ενέργειες.