Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Εσφαξαν 27χρονο Πακιστανό επειδή τους εμπόδιζε με το ποδήλατο

Πυροσβέστης που υπηρετεί στο Μαρκόπουλο είναι ο 29χρονος δράστης της δολοφονίας 27χρονου Πακιστανού, τα ξημερώματα στα Πετράλωνα. Ο δεύτερος δράστης, ένας 25χρονος, είναι ιδιωτικός υπάλληλος.

Εσφαξαν 27χρονο Πακιστανό επειδή τους εμπόδιζε με το ποδήλατο
Οι δράστες, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο, επιτέθηκαν στον αλλοδαπό στην οδό Τριών Ιεραρχών 65 και ο ένας τον τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Στη συνέχεια διέφυγαν με δίκυκλο. Μετά από αναζητήσεις οι δύο Έλληνες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην πλατεία Συντάγματος. Κατά τη σύλληψή τους διαπιστώθηκε ότι είχαν επάνω τους δύο στιλέτα.
Οι δύο δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται ότι έγινε παρεξήγηση με τον 27χρονο μετανάστη, επειδή ενώ εκινούντο με το μηχανάκι τους, τους έκλεισε με το ποδήλατό του. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο ένας τραυμάτισε τον Πακιστανό με στιλέτο στο στήθος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, ωστόσο, εξετάζουν τους ισχυρισμούς των δραστών και ερευνούν ακόμα την εκδοχή του ρατσιστικού εγκλήματος, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δικογραφία και να στείλουν τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα.
Από την υπηρεσία του πυροσβέστη, πάντως, αναφέρουν ότι έως τώρα δεν είχε δείξει ρατσιστική συμπεριφορά.
Ο πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες της ανθρωποκτονίας, για να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες του επεισοδίου.
Για άγρια ρατσιστική δολοφονία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ που επιτέθηκε παράλληλα στον υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια καταλογίζοντάς του «επικοινωνιακά σόου»:
Αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ:
Η άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες, ξαναέφερε με τραγικό τρόπο στη δημοσιότητα το ζήτημα της ωμής ρατσιστικής βίας.

Την ώρα που η αστυνομία του κ. Δένδια, χρησιμοποιείται ως πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών «σόου», με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα προβλήματά τους και τον εκφοβισμό τους, φασιστικές συμμορίες εγκληματιών «περιπολούν» ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους.
Τυχόν απόπειρα συγκάλυψης του χαρακτήρα της αποκρουστικής πράξης, με κατασκευασμένα επιχειρήματα όπως «διαπληκτισμός», θα βαρύνει όχι μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά όσους την επιχειρήσουν.
ΠΗΓΗ: ethnos. gr