Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΡΙΟ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΓΝΑ.

Επειδή δυστυχώς εμείς οι έλληνες είμαστε ξερόλες και με το παραμικρό αμέσως μπορούμε να διαστρεβλώσουμε τα πάντα αλλά και να παραπληροφορούμε σκόπιμα  κάνω μια περιγραφή των γεγονότων επειδή έτυχε κάποια να τα γνωρίζω αλλά και το έψαξα περισσότερο να βρω τι συμβαίνει.
1.     Στις 8/10 έγινε το συμβάν στο Λαύριο. Την ίδια ημέρα επικοινώνησε το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ με τον Πρόεδρο του Σωματείου Λαυρίου Μέγγουλη Γιώργο και του ζήτησε να παρακολουθεί από κοντά το θέμα και ότι χρειαστεί να επικοινωνήσει με το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ. Την επόμενη του συμβάντος επισκέφθηκε ο τότε Υπαρχηγός και τώρα Αρχηγός Π.Σ. κ. Μπονάτσος τον συνάδελφο στην εντατική και δήλωσε ότι το Π.Σ. θα αποκαταστήσει πλήρως το συνάδελφο.
2.     Στις 21/10 και ημέρα Παρασκευή, έγινε η ορκωμοσία του Νέου Αρχηγού. Την Δευτέρα 24/10 το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ επισκέφθηκε τον Αρχηγό κ. Μπονάτσο και του ζήτησε να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει.
3.     Στις 28/10 επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του Σωματείου Λαυρίου με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ και τον ενημέρωσε ότι χρειάζεται χρήματα ο συνάδελφος για να πληρώσει μια αλοιφή για τα εγκαύματα που έχει 1.300 € και ότι δεν υπάρχει μονάδα εγκαυμάτων στο ΓΝΑ όπως του είχε πει και κατ’ ιδίαν ο πατέρας του συναδέλφου που τον είχε επισκεφθεί ο Πρόεδρος του Σωματείου. Έστειλε έγγραφο στην ΠΟΣΠΥΔ και ζήτησε και οικονομική ενίσχυση για τον συνάδελφο.
4.     Στις 9/11 επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ τον συνάδελφο και ο πατέρας του συνάδελφου ζήτησε βοήθεια, επανέλαβε τα ίδια περί αλοιφών, μονάδας εγκαυμάτων κ.λ.π. Πραγματοποιήθηκαν και νέες επισκέψεις από Σωματείο και ΠΟΣΠΥΔ.
5.     Την επόμενη ημέρα στις 10/11 μετά από ενέργειες του Προεδρείου εστάλη επιστολή από την ΠΟΣΠΥΔ προς την φυσική και πολιτική ηγεσία και εστάλη και στην Βουλή και στα ΜΜΕ (600 e-mail), παράλληλα υπήρξαν και τηλεφωνικές οχλήσεις της ΠΟΣΠΥΔ προς τους αρμόδιους. Υπήρξε δημοσίευση της επιστολής στα ΜΜΕ.
6.     Στις 11/11 δόθηκαν και χρήματα από την ΠΟΣΠΥΔ όπως και από πρωτοβάθμια Σωματεία, παρότι δεν προβλεπόταν γιατί δεν είχε πληρώσει την συνδρομή ο συνάδελφος.
7.     Στις 11/11 μετά από τις ενέργειες της ΠΟΣΠΥΔ μίλησε ο Διευθυντής του ΓΝΑ με τους γονείς και τους είπαν ότι δεν θα πληρωθεί καμιά αλοιφή όσο καιρό νοσηλεύεται στο ΓΝΑ.
8.     Στις 11/11 με παρέμβαση της ηγεσίας διευκρινίσθηκε ότι η μονάδα εγκαυμάτων υπάρχει στο ΓΝΑ αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί και προτάθηκε στους γονείς να νοσηλευτεί ο συνάδελφος στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ή στο ΘΡΙΑΣΙΟ όπου υπάρχει μονάδα εγκαυμάτων όμως αρνήθηκαν οι γονείς λόγω του ότι εμπιστεύονται περισσότερο τους ιατρούς του ΓΝΑ.
9.     Στις 11/11 υπήρξε επίσκεψη ανώτατου στελέχους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ήδη υπήρχε και υπάρχει τακτική επαφή με τους γονείς του συναδέλφου με το τοπικό Σωματείο και την ΠΟΣΠΥΔ. 
Λυπάμαι πολύ τους συναδέλφους που έχουν blog και εκμεταλλεύονται την κατάσταση του συναδέλφου από «ενδιαφέρον». Ας μην διαστρεβλώνουμε και τα ισοπεδώνουμε όλα.
Συνάδελφοι, όταν κάνεις κάτι, το κάνεις γιατί το πιστεύεις και δεν το κάνεις για «επίδειξη». Αυτά τα λίγα και ας είμαστε όλοι προσεκτικότεροι στο μέλλον στις ενέργειές μας και στη συμπεριφορά μας.
ΤΩΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ  ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ «ΑΝΑΛΥΤΕΣ» ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ……………... ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ