Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦ. ΠΡΟ.ΠΟ ΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ

Χτές Τρίτη 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Οθωνα με το ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ  της ΠΟΣΠΥΔ .
Ο Υφυπουργός από πηγές μου πάντα έγκυρες και όχι  λόγια κολοτούμπας στην τοποθέτηση του είπε ότι την βδομάδα που διανύουμε το θέμα της προκήρυξης θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και το επόμενο 10ημερο θα σταλεί η προκήρυξη στις Υπηρεσίες όλης της χώρας. Η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών από τις Υπηρεσίες θα καθυστερήσει λίγο , αιτία της καθυστέρησης  είναι ότι δεν είναι εφικτό μες στην κρίσιμη περίοδο από πλευράς πυρκαγιών να διατεθεί προσωπικό από της Περιφέρειες για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.
Το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ αντέδρασε έντονα για αυτήν την καθυστέρηση αλλά ο κ. Όθωνας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και να μην ανησυχεί κανένας  συνάδελφος. Επίσης  εντός 5-6 ημερών να γίνει μια συγκέντρωση στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ μεταξύ του Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ, του ιδίου, και όλων των Προέδρων των 36 πρωτοβάθμιων Σωματείων όπως είχε γίνει και στο παρελθόν.
Εδώ να τονίσω και ορισμένες ρυθμίσεις που πέτυχε το ΠΡΟΕΔΡΕΊΟ της ΠΟΣΠΥΔ και περιέχονται μέσα στην προκήρυξη. Α) Όσοι συνάδελφοι είναι πάνω από 45 ετών και είναι γιώτα 2,3,4,5 θα έχουν το δικαίωμα μέσα στον Αύγουστο να εξετασθούν από τριμελής υγειονομική επιτροπή του Π.Σ η οποία θα γνωματεύει για το αν θα έχουν η όχι αυτοί οι συνάδελφοι δικαίωμα συμμετοχής στην επικείμενη προκήρυξη .(όλοι αυτοί δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής επειδή όταν υπερβαίνουν το 45 έτος δεν αλλάζει το (ι) από την στρατολογία). Β) Αντιπυρική σεζόν θα υπολογίζετε ακόμα και η μία ημέρα και δεν θα χρειάζεται οι 90 μέρες.
  Ένα συναδελφικό μπλοκ που έχει κερδίσει εδώ και αρκετό καιρό τον τίτλο της προπαγάνδας και τις παραπληροφόρησης και του κομματισμού λέει : « ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ !!  ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΩ ΠΟΣΠΥΔ ΣΗΜΑΊΝΕΙ 5380 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 1000 ή 1500 ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 1000 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 3500
 ΚΑΠΟΙΑ  ΜΠΛΟΚ   ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΘΑΡΑ  ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ, ΕΔΩ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΩΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ.
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ  ΠΟΤΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η ΤΗΣ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ-ΟΙ  ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ.