Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ (Πρωτοχρονια)

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (01-01-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (01-01-2014) -ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ- ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1100Μ ΥΨΟΜΕΤΡΟ). ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (02-01-2014) ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Απαλλάσσει από πειθαρχικές ποινές τους ένστολους ο Προεδρος της Δημοκρατιας

Με την ευκαιρία της πρώτης του νέου έτους 2014, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιαςαπαλλάσσει, όλους τους τιμωρημένους με πειθαρχικές ποινές αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τους σπουδαστές των Σχολών αυτών (όπου δύναται εφαρμοσθεί), από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών, ανακοινώθηκε πριν λίγο.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Περί επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ύψους 150€



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 120 ΜΕΓΑΡΑ: 26 / 12 /2013
Προς:
Πίνακες ανακοινώσεων
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Καθημερινά μας τίθενται ερωτήματα από συναδέλφους αναφορικά με το ζήτημα διεκδίκησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ύψους 150€ μηνιαίως για όσους εργάζονται ως οδηγοί οχημάτων της υπηρεσίας και ρωτήσαμε την γνώμη του δικηγορικού γραφείου .
Συγκεκριμένα μας μεταφέρουν ότι από κάποιους κύκλους (δυστυχώς συναδέλφων) έχει προκύψει μια αδικαιολόγητη παραφιλολογία και πίεση προκειμένου να προσφύγουν δικαστικά όσοι συνάδελφοι δικαιούνται το εν λόγω επίδομα μέχρι την 31-12-2013, καθώς δήθεν η αξίωση τους μετά την ημερομηνία αυτή θα παραγραφεί.
Ταυτόχρονα καλούνται από τους κύκλους αυτούς να καταβάλουν οι συνάδελφοι-οδηγοί άμεσα το ποσό των 50€ για τα δικαστικά έξοδα, επιβαρυνόμενοι στη συνέχεια με το ποσό των 50€ όταν το δικαστήριο ορίσει ημερομηνία συζήτησης και σε περίπτωση που η υπόθεση έχει θετικό τέλος να καταβάλλουν επιπρόσθετα 100 ευρώ .
Επί του θέματος αυτού σας ενημερώνουμε ότι το συγκεκριμένο επίδομα ορίστηκε με την σχετική Υπουργική Απόφαση (ΥΑ οικ.2/16519/0022 ΦΕΚ Β’ 465/2012) ότι θα καταβληθεί στους δικαιούχους από την 01/05/2012. Όπως μας ενημέρωσε το νομικό επιτελείο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.pyrosvestes.gr/node/98

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοινωση Σωματειου Αρτας

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   Π.Ε ΑΡΤΑΣ           
ΗΜΕΡΟΜ. 26/12/2013                                                                                                                           
ΑΡ.ΠΡΩΤ.179

ΘΕΜΑ.. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΕΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ- ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ  ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ –ΕΠΑΝΑΛHΨH  ΠΑΓΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ<ΓΛΕΙΦΩ-ΦΤΥΝΩ- ΞΑΝΑΓΛΕΙΦΩ.>
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ….
 ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOYΣ Σας μαλώσανε την φίλη σας;;; Βγάλατε και ανακοίνωση!!! Μπράβο... Ένα ερώτημα κάνω, γιατί την υπερασπίζεστε με τόσο Πάθος;...Μήπως, λέω, μήπως κρύβεται κάτι μεταξύ σας;;;; Για τα λεφτά μας μιλάμε εξάλου, τα οποία δουλεύουμε και δικαιούμαστε. Τι δεν σας άρεσε, που την μαλώσανε κάποιοι; Εσείς τι είστε; οι δικηγόροι της; ΟΧΙ!!! Άρα, γιατί τόσο τρεμούρα; Τι κρύβετε, θα μας πείτε; Κάνετε λες και θα μαθευτεί κάποιο μυστικό και μάλιστα μυστικό λαμογιάς.
ΟΛΟΙ ΑΠΟΡΟΥΝΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΟΥΝΑΤΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ. ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΤΥ ΣΑΣ; 
 9.12.2013… Αξιότιμε Αρχηγέ στις 5 Δεκεμβρίου εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής των Π.Π.Υ. για τον μήνα Νοέμβριο . Σε αυτή την διαταγή συμπεριλαμβάνονταν και η τακτοποίηση των μισθολογικών ωριμάνσεων των Π.Π.Υ. από 10/2/2012 που δεν έγιναν στην ώρα τους λόγω φόρτου εργασίας του 6ου Τμήματος Μισθολογίου με προϊσταμένη την κ………. . Για να τακτοποιηθούν οι μισθολογικές ωριμάνσεις των Π.Π.Υ. δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας αποτελούμενη από δέκα  Π.Π.Υ. η οποία έφερε μεν σε πέρας την διαδικασία αλλά έχουμε πάρα πολλά παράπονα συναδέλφων ότι σε αυτές υπάρχουν και αρκετά λάθη. Θεωρούμε πως μετά από αναμονή σχεδόν δυο ετών για το αυτονόητο  είναι απαράδεκτο να υπάρχουν λάθη.
Πέρα των παραπάνω είχαμε σαν Ένωση την προσωπική διαβεβαίωση της προϊσταμένης του Τμήματος ότι μαζί με την μισθοδοσία μας θα πληρώνονταν και τα νυχτερινά του καλοκαιριού καθώς και εκτός έδρας όπως και εξαιρέσιμα πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει.

21.12.2013… Υστέρα από το έγγραφο μας για τις μισθολογικές ωριμάνσεις πέρα της επταετίας και αφού μας πληροφόρησε η προϊσταμένη του 6ο Τμήματος την οποία καιευχαριστούμε  πως είναι ακριβός η κατάσταση καταλήξαμε στα εξής …… 
ΥΓ1)ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ Κ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ…..ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ….<<ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ Α.Π.Σ>>ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ….ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ 10 ΜΕΡΕΣ ΑΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΠΥΣΥΠ… Κ ΤΗΝ 11 ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΔΗ ΚΑΤΑΘΕΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΠΥΣΥΠ.
ΥΓ2)ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  ΠΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ …ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΑΡΕΣΚΕΣΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΣΑΙ Κ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΑΙ…. ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΑ ΑΔΙΩΡΘΟΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ…..
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ SOS...ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΤΟ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ...?ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ Κ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ….!
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gifΟ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ…!!!

 ΑΠΟ ΤΟ Δ/Σ    
     
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
ΒΛΑΧΟΓΕΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                              ΘΕΟΦΑΝΗΣ  ΜΑΡΓΩΝΗΣ     

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (27-12-2013) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (6-8 ΜΠΟΦΟΡ).

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (27-12-2013)
ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1200Μ ΥΨΟΜΕΤΡΟ). ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ 6-8 ΜΠΟΦΟΡ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΑΓΗ.

2. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (28-12-2013)
ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.



Υ.Γ
Προσοχη Αυτες τις Μερες λογω Αυξημενης Κινησης στους Δρομους....

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Βγήκε σήμερα η διαταγή για την μισθολογική εξέλιξη και για ΝΥΧΤ-ΚΥΡΙΑΚΕΣ- ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Π.Π.Υ. ΚΑΙ ΣΥΜΧΩΝ

Βγήκε σήμερα η διαταγή για την μισθολογική εξέλιξη που αναφέρετε αναλυτικά στα μισθολογικά κλιμάκια του καθενός μας ξεχωριστά με την ημερομηνία χορήγησης και σε περίπτωση που θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα θα υποβάλετε αναφορά προς την υπηρεσία σας προς αποκατάσταση. Πληροφορίες στης κατά τόπους υπηρεσίες σας .

Καθώς και η διαταγή για ΝΥΧΤ-ΚΥΡΙΑΚΕΣ- ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Π.Π.Υ. ΚΑΙ ΣΥΜΧΩΝ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ειδικός φρουρός παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη και μετά αυτοκτόνησε


Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα στο Χαλάνδρι στην οδό Παλαιολόγου. Ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ παρέσυρε με την προσωπική του μοτοσυκλέτα μια ηλικιωμένη που τραυματίστηκε θανάσιμα και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.
Συγκεκριμένα ο ειδικός φρουρός διέτρεχε την οδό Παλαιολόγου με τη μηχανή του, όμως δεν πρόσεξε την ηλικιωμένη που διέσχιζε τον δρόμο και έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, την παρέσυρε και τη σκότωσε ακαριαία.
Στο θέαμα της νεκρής γυναικάς ο ειδικός φρουρός δεν άντεξε και με το υπηρεσιακό του πιστόλι αυτοκτόνησε μπροστά στους περαστικούς.
πηγή: enikos.gr

Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 159 / στις 16.12.2013 με θέμα: Ενημέρωση Πενταετών

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 119 ΜΕΓΑΡΑ: 21/ 12/2013
ΠΡΟΣ:
1) Πίνακες ανακοινώσεων Υπηρεσιών
2) Ενημέρωση Πενταετών
ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 159/στις 16.12.2013 με θέμα: «Ενημέρωση Πενταετών »
«Ανεπίσημη συνάντηση μεταξύ Υπουργού Δημόσιας Τάξης και του Προέδρου μας».
Ποια συνάντηση κ. συνάδελφοι. Βιβλίο παρουσιαζόταν του κ. Βασιλικού και ήταν άπαντες παρόντες εκεί! Τι ωραία λόγια γράφετε πάλι; Προσκλήσεις και ………………
«Δύο υπογραφές μένουν».
Ποιες υπογραφές συνάδελφοι; Κωλοτούμπα 41η. Στο Γ.Λ.Κ. εκκρεμεί η οικονομική έκθεση από 25/11, 900 σελίδες είναι το νομοσχέδιο που ήταν «ανεπίσημο» από εσάς μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα.
« Στο θέμα τη ομογενοποίησης το θέλει πάρα πολύ ».
Ανατρέξτε ανακοίνωση Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. από το καλοκαίρι 2012. Τα ίδια έλεγε. Που το καινούργιο;
Διαβάστε περισσότερα στο www.pyrosvestes.gr

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση Πενταετών Πυροσβεστών για την συνάντηση με τον κ. Αρχηγό



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 29144 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 118 ΜΕΓΑΡΑ: 20/ 12/2013
ΠΡΟΣ:
1) Πίνακες ανακοινώσεων Υπηρεσιών
2) Ενημέρωση Πενταετών
ΘΕΜΑ: « Ενημέρωση Πενταετών Πυροσβεστών για την συνάντηση με τον κ. Αρχηγό. »
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον κ. Αρχηγό και του τέθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα τα όποια και απάντησε ευχάριστα .
Για τα Μ.Α.Π. τόνισε ότι δεν υπάρχουν και δεν γνωρίζει πότε θα μπορεί να μας χορηγήσει .
Τέθηκε το ερώτημα εάν υπάρχει πιθανότητα να βγουν νωρίτερα και περισσότερα νυχτερινά ,αργίες. εξαιρέσιμα ,έκτος έδρας και Κυριακές ώστε να εργαστούμε από την αρχή της χρονιάς και είπε
Διαβάστε περισσότερα στο www.pyrosvestes.gr

Απαντηση στην Αναφορα κ. Αυγενακη και κ. Κακλαμανη



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 117 ΜΕΓΑΡΑ: 16/ 12/2013
ΠΡΟΣ:
Πίνακες ανακοινώσεων
Υπηρεσιών
ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 158 / στις 13.12.2013 με θέμα: «Ενημέρωση Πενταετών Πυροσβεστών »
Γράφουν οι συνάδελφοι «παρουσιάζουμε προτάσεις που τις καταθέσαμε πριν 1 ½ μήνες», δηλ. 30 Οκτωβρίου και με το 149/17.11.2013 έγγραφό σας που γράφατε «όχι να ασχολούμαστε με ανεπίσημα έγγραφα» κλείστε τ’ αυτιά σας μόλις πριν 15 ημέρες όπως λέτε ότι είχατε στείλει προτάσεις.
Αν στείλατε τελικά για 36η φορά, άλλα λέτε, άλλα κάνετε, άλλα γράφετε. Πάλι επιβεβαιωνόμαστε.
Διαβάστε περισσότερα στο www.pyrosvestes.gr

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

 ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΖΟΥΝ ΕΤΣΙ:

"Mαμά, σε πόσο καιρό θα ξανάρθει το ρεύμα;"

"Mαμά, σε πόσο καιρό θα ξανάρθει το ρεύμα;"
Οι γονείς μακροχρόνια άνεργοι, με μηδενικό εισόδημα. Ζουν από τα συσσίτια και την αλληλεγγύη των συμπολιτών τους. Η οικογένεια Κούζιλου ζει εδώ και 2 χρόνια στο σκοτάδι.
Τα τρία παιδιά τους παίζουν και διαβάζουν υπό το αχνό φως της λάμπας πετρελαίου.
Η ερώτηση του παιδιού αφοπλιστική. «Mαμά, σε πόσο καιρό θα ξανάρθει το ρεύμα;»

«Eίναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για εμένα, τη γυναίκα μου και κυρίως τα παιδιά. Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα όπως το διάβασμα τους όσο διαρκεί η ημέρα», περιγράφει ο Γιώργος Κούζιλος.

Το χρέος τους στη ΔΕΗ φθάνει τα 1.300 ευρώ. Προσπάθησαν να κάνουν διακανονισμό για την αποπληρωμή του. Πλην όμως, αδυνατούν να καταβάλουν ακόμα και ένα χαμηλό ποσό.

«Είναι όλα πολύ δύσκολα. Μαγειρεύω με πετρογκάζ. Τα πράγματα του ψυγείου τα βγάζουμε στο μπαλκόνι μας για να διατηρούνται και προσπαθούμε να κάνουμε τη διαδικασία όσο το δυνατόν λιγότερο επίπονη για τα παιδιά μας», λέει η Ευγενία Κούζιλου.

 ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΤΣΙ:

Μπανανία...

Μίζες, πλαστές πινακίδες και άγιος ο Θεός...

Μόνο σε μια τριτοκοσμική χώρα μπορείς να συναντήσεις πρώην υπουργό Μεταφορών να κυκλοφορεί χωρίς ασφάλεια, δίπλωμα και με πλαστές πινακίδες!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟΨΕ ΤΕΤΑΡΤΗ (18-12-2013) ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Α) ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (18-12-2013):
ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΙΣΧΥΡΕΣ.
Β) ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (19-12-2013):
1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
2. ΠΑΓΕΤΟΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Προς Σωματεία Μέλη και Αντιπροσώπους αυτών


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμ. Πρωτ.: 322 Μέγαρα: 18/12/2013
Προς:
Σωματεία Μέλη και
Αντιπροσώπους αυτών
Συνάδελφοι,
Παρακαλούμε τα μέλη των Δ.Σ. να ενημερώσουν τους αντιπροσώπους τους ότι το Συνέδριο θα διεξαχθεί στα Μέγαρα στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή.
Σας υπενθυμίζουμε ότι βάσει καταστατικού μέχρι πέντε μέρες το αργότερο πριν το Συνέδριο πρέπει όλοι να έχετε καταθέσει τα έγγραφα που σας ζητούνται για τη συμμετοχή στο Συνέδριο καθώς και υποψηφιότητες για εκλογή αντιπροσώπων στη Γ.Σ.Ε.Ε., Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής πρέπει να μας έχουν κατατεθεί τρεις μέρες πριν το Συνέδριο. Σε περίπτωση αναπληρώσεων αντιπροσώπων αποστείλετε μέσα στις προθεσμίες αυτές τα ονόματα των αναπληρωτών αντιπροσώπων.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
- Οικονομικός Απολογισμός 2013.
- Ψήφιση προϋπολογισμού 2014.
- Τρέχοντα θέματα (εργασιακά θέματα, Υπηρεσιακά Συμβούλια, Αναδιάρθρωση κ.λ.π.)
- Εκλογές.
Οι σύνεδροι θα πρέπει όλοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.
Τα Σωματεία να αποστείλουν και τις τροποποιήσεις των Καταστατικών τους και τα Πρακτικά Εκλογών τους.
Τα Σωματεία που δεν έχουν αποστείλει τα απαραίτητα έγγραφα το αργότερο μέχρι 10/01/2014 αποκλείονται από το Συνέδριο.
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

-Ο-                                         -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΥΡΙΟ


ΑΥΡΙΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
"ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ".
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!

Αρχισε η καταβολη Δωρου Χριστουγεννων απο τον ΟΑΕΔ

Από σήμερα, Δευτέρα, έως και τις 23 Δεκεμβρίου καταβάλλεται στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο των Χριστουγέννων από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Το ποσό του δώρου ισούται με ένα μηνιαίο επίδομα αν ο άνεργος επιδοτήθηκε από 1 Μαΐου εως 31 Δεκεμβρίου 2013. 

Αναλογία δικαιούται ο άνεργος εφόσον υπάρχει μικρότερη διάρκεια επιδότησης. Συγκεκριμένα θα δικαιούται αναλογία ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.
Τέλος, για κάθε ανήλικο τέκνο που έχει ο άνεργος, το δώρο Χριστουγέννων προσαυξάνεται κατά 10%

Σημαινει Συναδελφοι οτι Δωρο θα παρουμε λιγα χρηματα λογω του της μικρης διαρκειας επιδοτησης.

« Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 156 / στης 9.12.2013 με ΘΕΜΑ: «περί μισθολογικών ωριμάνσεων»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 116 ΜΕΓΑΡΑ: 14/ 12/2013
ΠΡΟΣ:
1) Πίνακες ανακοινώσεων
2) Αρμόδια Τμήματα Α.Π.Σ. & ΠΡΟ.ΠΟ.
ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 156 / στης 9.12.2013 με ΘΕΜΑ: «περί μισθολογικών ωριμάνσεων»
Πρόβλεψη 1: «Δεν έγιναν στην ώρα τους λόγω φόρτου εργασιών του 6ου Τμήματος»
Τι γράφατε στο με αριθ. Πρωτ. 149/17.11.13; «Υπάρχει και η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας».
Τώρα που πήγε η δέσμευση;
Πρόβλεψη 2: «Αλλά έχουμε πάρα πολλά παράπονα ότι σε αυτές υπάρχουν αρκετά λάθη». Τα ελέγξατε; Πόσοι είναι οι συνάδελφοι;
Διαβάστε περισσότερα στο www.pyrosvestes.gr

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΜΑ: Οικονομική αποζημίωση εξαιρέσιμων, νυχτερινών κ.λ.π.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 29144 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 115 ΜΕΓΑΡΑ: 13/ 12/2013
ΠΡΟΣ:
Πίνακες ανακοινώσεων
ΘΕΜΑ: Οικονομική αποζημίωση εξαιρέσιμων, νυχτερινών κ.λ.π.
Κατόπιν επικοινωνίας με το αρμόδιο τμήμα του Α.Π.Σ. που χειρίζεται μεταξύ άλλον και τα θέματα οικονομικών τον Π.Π.Υ. μας ενημέρωσαν
ότι καταβάλατε προσπάθεια να πληρωθούμε
Διαβάστε περισσότερα στο www.pyrosvestes.gr

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 114 ΜΕΓΑΡΑ: 12/ 12/2013
ΠΡΟΣ:
1) Πίνακες ανακοινώσεων
2) Αρμόδια Τμήματα του Α.Π.Σ.
3) 6ο Τμήμα Μισθολογίων & ελέγχου δαπανών
ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 155 / στις 30.11.2013 με θέμα: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
«Οι συνάδελφοι οι οποίοι επιθυμούν απόσπαση θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή ακόμα ώστε με την ψήφιση της Αναδιάρθρωσης που:
ΘΑ γίνει η σχετική τροποποίηση, να κάνουν τις σχετικές τροποποιήσεις. Όσον αφορά τις μεταθέσεις, σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα:
Διαβάστε περισσότερα στο www.pyrosvestes.gr

« Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 149 / στης 17.11.2013 με ΘΕΜΑ: « Ενημέρωση Πενταετών»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 113 ΜΕΓΑΡΑ: 11/ 12/2013
1) Πίνακες ανακοινώσεων
2) Αρμόδια γραφεία
ΠΡΟ.ΠΟ.
3) Αρμόδια τμήματα
Α.Π.Σ.
ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε Έγγραφο Διασπαστών 149 / στης 17.11.2013 με ΘΕΜΑ: « Ενημέρωση Πενταετών»
1) «Γίνεται προσπάθεια ώστε τα αναδρομικά από τις μισθολογικές ωριμάνσεις να καταβληθούν αν όχι στις 10/12 με τη μισθοδοσία Νοεμβρίου τότε οπωσδήποτε πριν τα Χριστούγεννα. Για το θέμα αυτό υπάρχει και η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας».
Από 17/11, ένα μήνα πριν είχατε προβλέψει ότι θα πληρωθούμε. Μπράβο προφητεία!
Και αφού πήρατε δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας , τι έφταιξε μετά και ξαφνικά
Διαβάστε περισσότερα στο www.pyrosvestes.gr

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση Μελών



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ.: 320 Μέγαρα: 13/12/2013
Προς:
Ενημέρωση Μελών
Πίνακες ανακοινώσεων
Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε και νέα συνάντηση με το νέο Αρχηγό μας διότι εκκρεμούν πολλά θέματα.
Άμεσα το Αρχηγείο θέλει να ξεκαθαρίσει το θέμα με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των μεταθέσεων και τη συμμετοχή Π.Π.Υ. σε αυτά. Κατ’ επέκταση και τα οργανογράμματα του προσωπικού.
Ψάχνεται η ανάλογη φόρμουλά που θα γίνουν βάσει του ΦΕΚ 1296/16.08.2010 που αφορά την υπ’ αρίθμ. 33674 οικ. Φ109.1 διαταγή.
Ταυτόχρονα υπάρχουν εκκρεμότητες στα θέματα αδειών, αργιών, απασχόλησης εκτός έδρας, μεταθέσεις, αποσπάσεις και αρκετά εξειδικευμένα προβλήματα, δίνονται προτάσεις προς την ηγεσία, θα γίνουν αρκετές συναντήσεις ακόμα προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.
Στις 11/12 πραγματοποιήθηκε και δικαστήριο στην Αθήνα συμβασιούχων που εργάζονται στην Π.Υ. Κοζάνης. Παρέστη σαν μάρτυρας και ο Πρόεδρος της ΠΟΠΥΣΥΠ. Αναμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου, άλλωστε το ΠΡΟ.ΠΟ. είναι εκτεθειμένο καθώς δεν έχει υλοποιήσει απόφαση πρόσληψης αορίστου χρόνου των εν λόγω συναδέλφων.
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Δασικη Πυρκαγια Χθες στα Μεθανα

Δασική πυρκαγιά έκτασης 60 στρεμμάτων σημειώθηκε εχθές 12 Δεκεμβρίου περί τις 13:40 ώρα σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Θεόδωροι Μεθάνων.

Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος ισχυρές επίγειες δυνάμεις, από το Π.Κ. Τροιζήνας, Π.Κ. Κρανιδίου, Π.Υ. Ναυπλίου και Π.Υ. Άργους.

Λόγω ιδιομορφίας αναγλύφου, για τον έλεγχο της φωτιάς έκαναν ρίψεις και δύο (2) canadair CL-215



Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Εκλογές Σωμ. Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Το Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης καλεί τα μέλη του την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα από 16:30 ως 19:00 στην αίθουσα του επιμελητηρίου δίπλα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου, έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους, για τις εκλογές και τη Γενική Συνέλευση.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 112 ΜΕΓΑΡΑ: 10 / 12 /2013
Προς:
Πίνακες ανακοινώσεων Αρμόδια τμήματα Α.Π.Σ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας, αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου της ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ του Π.Σ βρίσκεται στην φάση των υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία, τα οποία έχουν προβεί σε κάποιες
τροποποιήσεις πάνω στο σχέδιο που σας έχουμε δημοσιεύσει για ενημέρωση.
Διαβάστε περισσότερα στο www.pyrosvestes.gr

ΠΡΟΣ 6o ΤΜΗΜΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Έδρα: ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ. 319 Μέγαρα: 11 / 12 / 2013
ΠΡΟΣ
6Ο ΤΜΗΜΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ
Θέμα: Ενημέρωση για την προσμέτρησης προϋπηρεσίας των Π.Π.Υ. & Συμβασιούχων Πυροσβεστών
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 αρ. 32 του Ν. 4038/2012 καταργείτε το πάγωμα της μισθολογικής εξελίξεις των υπαλλήλων πέρα των (7) επτά ετών όπως οριζόταν από τον Ν.4024/2011.Λόγο των παραπάνω, Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε
1. Μέχρι πόσα χρόνια προϋπηρεσίας προσμετρούνται για τις συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού?
2. Προσμετρήθηκε ο πλεονάζων χρόνος πέραν των 7 ετών που περιόριζε ο Ν. 4024/2011 στην μισθολογική εξέλιξη των συναδέλφων?
3. Κατά την πρόσληψη μας ως Π.Π.Υ, Προσμετρήθηκε ο χρόνος προϋπηρεσίας και πέραν των 7 ετών που τυχών είχαν συνάδελφοι σαν συμβασιούχοι?
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Σχετικα με το Επιδομα Χριστουγεννων & το Χρονοεπιδομα

Επιδομα Χριστουγεννων απο το Α.Π.Σ δεν Δικαιουται κανεις, ουτε Συμβασιουχος, ουτε 5Ετης.

Σχετικα με το χρονοεπιδομα αναμενεται διαταγη απο το αρμοδιο τμημα του Α.Π.Σ που θα διευκρινιζει καποιες αποριες που εχουν Διαμορφωθει με το Θεμα αυτο.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (10-12-2013) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Α) ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (10-12-2013):

1. ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ 8 ΜΕ 9 ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ.
2. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ (ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ 400 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600 ΜΕΤΡΑ).

Β) ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (11-12-2013):

1.ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ 8 ΜΕ 10 ΜΠΟΦΟΡ.
2. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΕ ΠΙΟ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 200-300 ΜΕΤΡΑ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ.
3.ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (6 ΜΕ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ)

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (12-12-2013) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (13-12-2013) ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΓΕΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ. ΟΙ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Δασικη Πυρκαγια στο Πηλιο.. !

Πυρκαγιά στην περιοχή Κατηγιώργη, κοντά σε κατοικημένη περιοχή .

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στις 15.40 στην περιοχή Θεοτόκου Κατηγιώργη Πηλίου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Εκαψε εκταση 5 Στρεμματων..

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ευρώπη SOS


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών λέει ότι η Ευρώπη θα θρηνήσει πολλά θύματα στο εγγύς μέλλον, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των ειδικών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ζωή των Ευρωπαίων πολιτών καθώς για τα επόμενα 30 χρόνια, φονικά ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήττουν την Γηραιά Ηπειρο.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, σερ Μπράιαν Χιπ, η Ευρώπη θα θρηνήσει πολλά θύματα εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία δεν θα είναι σπάνια στο εγγύς μέλλον.

Οι Ευρωπαίοι θα μάθουν να ζουν με τυφώνες και σφοδρές καταιγίδες, όπως ο Ξάβερ που έπληξε την βορειοδυτική Ευρώπη προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Αλλά και οι καύσωνες θα οδηγούν στο θάνατο πολλούς πολίτες. Και καθώς η στάθμη της θάλασσας θα ανεβαίνει, οι παραλιακές πόλεις θα διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Ο σερ Μπράιαν, έχοντας μελετήσει την πιο πρόσφατη έρευνα για την κλιματική αλλαγή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γηραιά Ηπειρος είναι εκτεθειμένη σε τυφώνες όπως ο Χαγιάν που προκάλεσε στις Φιλιππίνες πάνω από πέντε χιλιάδες θανάτους.

"Με βάση τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν σε διάφορα σημεία του πλανήτη και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες έρευνες για την κλιματική αλλαγή, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να δοθεί από τις αρχές των χωρών αλλά και τους επιστήμονες ιδιαίτερη προσοχή στις επιπτώσεις που θα έχουν τα ακραία καιρικά γεγονότα στην Ευρώπη".

"Οι ανθρώπινες απώλειες από τους καύσωνες αλλά και το οικονομικό κόστος από τις καταστροφές που προκαλούν οι πλημμύρες, θα πρέπει να ανησυχούν τους ειδικούς", προσθέτει ο Βρετανός επιστήμονας.

Από την πλευρά της, η Κομισιόν έχει ήδη προειδοποιήσει πως η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει την υγεία των πολιτών. Για παράδειγμα, θα υπάρξουν αλλαγές στην συχνότητα εμφάνισης ασθενειών που μεταδίδονται μέσω εντόμων (κουνούπια και τσιμπούρια). Επιπλέον, θα υπάρξουν και έμμεσες επιπτώσεις, για παράδειγμα αλλαγές στην ποιότητα του νερού και του αέρα.


Αρθρο απο: protothema.gr

Σ.Δ 
Η Ευρωπη θα χρειαστει "Περιβαντολογικους Στρατους" εαν εστω και τα μισα απο αυτα που Δηλωνουν οι επιστημονες ειναι αληθεια..

Επελαση του Χιονια σε ολη την Ελλαδα

Σε βαρομετρικό χαμηλό με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο εισέρχεται η χώρα - Βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο - Στους 2 βαθμούς θα πέσει ο υδράργυρος στην Αθήνα, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει το μηδέν.


Δειτε αναλυτικα : ΕΔΩ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Προτασεις του Σωμ. ΗΠΕΙΡΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ προς το ΥπΠροΠο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις προτάσεις μας, που αφορούν στην αναδιάρθρωση του Π.Σ..
Θεωρούμε ότι καμία αναδιάρθρωση δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα αν δεν καταφέρουμε προηγουμένως να ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ το τριχοτομημένο προσωπικό του Π.Σ..
Οι προτάσεις μας:
1)Καθηκοντολόγιο των Π.Π.Υ. όμοιο με αυτό των Πυροσβεστών.
2)Για τον χρόνο εργασίας και τις άδειες όμοια εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν για τους Πυροσβέστες.
3)Πλήρη ένταξη των Π.Π.Υ. στον Κ.Ε.Υ.Π.Σ.
4)Ένταξη των Π.Π.Υ. στον κανονισμό μεταθέσεων του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού.
5)Στη σύνθεση του Συμβουλίου Μεταθέσεων και του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού να συμμετέχει και από ένα μέλος της Ομοσπονδίας μας ΠΟΠΥΣΥΠ όπως και οι ΠΟΕΥΠΣ-ΕΑΠΣ.
6)Να ανανεώνεται η 5ετής σύμβαση μέχρι να φτάσουν στο όριο συνταξιοδότησης, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για μονιμότητα.
7)Να καλύπτονται τα κενά του Π.Σ. από την λίστα επιλαχόντων.
Πιστεύουμε πως οι προτάσεις μας οδηγούν στην ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ. και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Εσείς είστε οι αρμόδιοι, ώστε να υλοποιηθούν οι προτάσεις αυτές και μ’ αυτό τον τρόπο να αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος των Π.Π.Υ..
Αξιότιμε κύριε Γενικέ,
Με τις προτάσεις που σας έχουμε καταθέσει μέσω της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας μας, ζητάμε να προσφέρουμε περισσότερα στο Π.Σ. και στην κοινωνία με τα ίδια χρήματα με τα οποία αμειβόμαστε. Σας επισημαίνουμε ότι δεν επιβαρύνεται στο παραμικρό ο κρατικός προϋπολογισμός, αντίθετα μάλιστα εξοικονομούνται χρήματα προς όφελος της κοινωνίας.
Παρακαλούμε όπως κάνετε πράξη όλα όσα έχετε δεσμευτεί στην αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας.
Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Κετίκογλου Μ. Κοτζαμουράτογλου

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Κυκλώνας Xaver: Χάος και νεκροί στη βορειοδυτική Ευρώπη

Δύο νεκροί στην Αγγλία και μία νεκρή στη δυτική Δανία- Δύο ναυτικοί αγνοούνται- Σε κατάσταση συναγερμού η Γερμανία- Άνεμοι έως και 200χλμ/ώρα δυσχεραίνουν ακόμα και την προσγείωση αεροπλάνων.


Η θύελλα Ξάβερ, η οποία σαρώνει από την Πέμπτη τη βορειοδυτική Ευρώπη, στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους στην Αγγλία, ενώ προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες και χάος στις μεταφορές. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι πιθανώς είναι η χειρότερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει την ήπειρο εδώ και πολλά χρόνια.


Δειτε ολο το αρθρο - Φωτο: ΕΔΩ

παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας προς τον Υπαρχηγό του Π.Σ. για την άρση της άδικης πειθαρχικής ποινής που επιβλήθηκε σε συνάδελφο Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ευχαριστήριο Σωμ. Λέσβου

Μυτιλήνη 21/11/2013
Προς τον
Πρόεδρο και το ΔΣ της ΠΟΠΥΣΠ
Θα θέλαμε να εκφράσουμε της ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο και το ΔΣ της ΠΟΠΥΣΠ για την ηθική αλλά και υλική βοήθεια που προσφέρατε στον συνάδελφο μας Π.Λ, μετά από το τροχαίο που είχε.

Με τα τιμής
για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Χιωτέλης Γιώργος Μυρωδέλης Ανέστης

Ερώτηση του ΚΚΕ για τις γονικές άδειες στο ΠΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Μη χορήγηση γονικής άδειας στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με αλλεπάλληλες ερωτήσεις του, από το έτος 2010 έχει αναδείξει το πρόβλημα της μη χορήγησης γονικής άδειας στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, τη στιγμή μάλιστα που χορηγείται γονική άδεια στο προσωπικό των υπολοίπων Σωμάτων Ασφαλείας.
Ωστόσο από τις απαντήσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, και συγκεκριμένα 7017/4/12088/8-12-2010, 7017/4/14153-16/11/2011, 7017/4/14917-30/7/2012, 7017/4/15753-31/01/2013, αναπαράγεται η ίδια επιχειρηματολογία σχετικά με την αναγκαιότητα άρσης της αδικίας, με το υπόλοιπο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την επαρκή προστασία της οικογένειας, της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας.
Πιο συγκεκριμένα στις πιο πάνω απαντήσεις γίνεται αναφορά στο Ν. 3528/2007 «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ». Επίσης τονίζεται η αναγκαιότητα επεξεργασίας σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την τροποποίηση του κεφαλαίου Δ΄του π.δ/τος 210/1992 «Κωδικοποίηση Διατάξεων Προεδρικών Διαταγμάτων», χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί από τη μεριά της κυβέρνησης η ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία.
Παρά το γεγονός μάλιστα ότι τουλάχιστον δυόμιση χρόνια πριν, η επιτροπή που συγκροτήθηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Οργάνωσης – Νομοθεσίας του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει συντάξει πρόταση τροποποίησης του Κεφαλαίου Δ΄του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος (Κ.Ε.Υ.Π.Σ Π.Δ. 210/1992), σχετικά με τις άδειες των πυροσβεστικών υπαλλήλων, που εκτός των άλλων αδειών, ρυθμιζόταν και το θέμα των γονικών αδειών και για τους πυροσβέστες, σύμφωνα με τις διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.
Επίσης είναι γνωστό στο Υπουργείο, ότι μετά τη δικαστική δικαίωση υπαλλήλου του Πυροσβεστικού Σώματος, του χορηγήθηκε άδεια ανατροφής τέκνου.
Έχει παρέλθει ήδη μια τριετία που με συνεχείς ερωτήσεις το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, αναδεικνύει την αναγκαιότητα της νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να χορηγείται γονική άδεια και στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και δεν έχει ληφθεί ουσιαστική μέριμνα από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις σχετικές διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, περί γονικών αδειών και για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Οι Βουλευτές
Γιάννης Γκιόκας
Χρήστος Κατσώτης
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Θάνατος συναδέλφου

Σήμερα η πυροσβεστική οικογένεια έχασε ένα μέλος της μετά από μεγάλη μάχη με την επάρατο νόσο . Ο Χρήστος Κων. Πανάρετος ήταν παντρεμένος και είχε ένα κοριτσάκι τριών ετών. Υπηρέτησε στον Α Πυροσβεστικό σταθμό Κέρκυρας στο πεζοπόρο τμήμα ως Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης .
Καλό σου ταξίδι φίλε μας

Επερώτηση ΚΚΕ για σοβαρή ασθένεια πυροσβέστη μετά από άσκηση

Θέμα: Εκδήλωση σοβαρών προβλημάτων υγείας σε πυροσβέστη έπειτα από συμμετοχή του σε εκπαιδευτική άσκηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης του προσωπικού της Πυροσβεστικής (Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών), αναφέρεται ότι περίπου πριν ένα χρόνο (13/12/12), πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εκπαιδευτική άσκηση του προσωπικού της Πυροσβεστικής, στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Κατά την εξέλιξη της άσκησης, παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα υγείας σε πυροσβέστη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, ο οποίος ένιωσε αρχικά μια έντονη δυσφορία, όταν έκανε χρήση της αναπνευστικής συσκευής.
Ο εν λόγω πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Στη συνέχεια έγινε εισαγωγή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Αργότερα ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας, στον παθόντα πυροσβέστη, το πόρισμα που πιστοποιούσε ποσοστό αναπηρίας 80%.
Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση του Πυροσβεστικού Σώματος διενεργήθηκε αρκετούς μήνες μετά το συμβάν. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε αν έχει εκδοθεί το πόρισμά της για την διαλεύκανση των αιτίων του συμβάντος.
Επίσης σε πρόσφατες ανακοινώσεις της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αττικής (Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α) και της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π.) Δυτικής Ελλάδας, μέσα από καταγγελίες, αναδεικνύεται το σοβαρό θέμα της χρήσης και συντήρησης αναπνευστικών συσκευών και αεροσυμπιεστών, καθώς και βλάβες που διαπιστώνονται στις αναπνευστικές συσκευές.
Το Υπουργείο έχει ευθύνη για την απαράδεκτη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος υγείας του πυροσβέστη εδώ και ένα χρόνο. Έχει επίσης ευθύνη για τη μη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που διασφαλίζουν την Υγιεινή και Ασφάλεια του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1. Πότε θα ολοκληρωθεί το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης;
2. Θα προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, στην επαρκή συντήρηση των αναπνευστικών συσκευών που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες, καθώς και στην άμεση αντικατάσταση και ανανέωση των συσκευών, όπου απαιτείται;
3. Θα υπάρξει μέριμνα από τη μεριά του Υπουργείου για την έκδοση των απαιτούμενων διαταγμάτων για την Υγιεινή και Ασφάλεια της εργασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα;
Οι βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης

Γιάννης Γκιόκας

ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑ ΜΑΖΙ.



Συνάδελφοι 5ετεις ,  από τα  αναλυτικά σημειώματα που στάλθηκαν στις Υπηρεσίες φαίνεται ότι μαζί με τον μισθό του Νοεμβρίου την Δευτέρα θα πάρουμε και το περιβόητο χρονοεπίδομα. Οπότε λοιπόν παίρνουμε αναδρομικά περίπου 20 μηνών (από τον 2ο του2012 έως τον 11ο του 2013).Ποσά δεν λέω γιατί υπάρχουν μεγάλες αποκλείσεις απο συνάδελφο σε συνάδελφο....