Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση μελών από την Ανασυγκρότηση Πυροσβεστών για το Δ.Σ της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. που πραγματοποιήθηκε στις 22/10/2015 στην Αθήνα

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ &  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37
Τηλ. 6948 401282   Φαξ: 2510 611302    email : ipapanast@gmail.com


Αθήνα  24/10/2015   

ΠΡΟΣ : 1.  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
      2. ΜΕΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 


ΘΕΜΑ : Ενημέρωση μελών για το Δ.Σ της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. που πραγματοποιήθηκε στις 22/10/2015 στην Αθήνα 
Συνάδελφοι,

Τα πεπραγμένα στην Ομοσπονδία οδεύουν από το κακό στο χειρότερο . Νομίζουμε ότι πλέον είναι η μόνη φράση που περικλείει όλα όσα με λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν παρακάτω.
Καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζετε αυτό που αποκομίσαμε κατά την παραμονή μας στην παρουσίαση των θεμάτων προς συζήτηση , αλλά και τις τοποθετήσεις  του Προέδρου της Ομοσπονδίας  που  δεν σήκωνε καμία αμφισβήτηση και από κανένα   …  προφανώς κύριε πρόεδρε αμφισβητείται η νοημοσύνη των συναδέλφων τόσο μέσα στο Δ.Σ , όσο και όλων των συναδέλφων που νομίζουν ότι εκπροσωπούν. 

Από την πρόσκληση και μόνο , θα μπορούσε κάποιος που τη διάβασε να βγάλει τα συμπεράσματα του , για τη βαρύτητα που δίνεται στα εργασιακά θέματα που απασχολούν όλους αυτούς που επικαλείσθε ότι  εκπροσωπείτε ... παίζοντας με τη νοημοσύνη τους ... κάτι που ήρθε να επιβεβαιωθεί δυστυχώς για άλλη μια φορά μετά την  πραγματοποίησης του  Δ.Σ. στης 22 Οκτωβρίου 2015 .

Σας παραθέτουμε τα Θέματα ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. : 

1) Ενημέρωση Πορίσματος Οικονομικής Επιτροπής
2) Έλεγχος  Δ/Σ στις οικονομικών εκκρεμοτήτων έτους 2014
3) Ενημέρωση και συζήτηση εργασιακών μας ζητημάτων
4) Διάφορα

Το παραλήρημα των κυριών μέσα στο Δ.Σ μονοπωλήθηκε σε ότι αφορά τα οικονομικά της Ομοσπονδίας. Αρκεί να σας αναφέρουμε ότι κατά την 5ωρη διάρκεια  του Δ.Σ. , για τα οικονομικά θέματα  αφιερώθηκαν πάνω από 4 ώρες , ενώ για τα εργασιακά η όλη συζήτηση   είχε διάρκεια της μίας  ώρας μετά βίας .

Όσο για το ενδιαφέρον  , μετά την τοποθέτηση όσον πρόλαβαν να τοποθετηθούν  για τα εργασιακά υπήρχε και η ταυτόχρονη αποχώρησή τους , για διαφόρους λόγους που επικαλούνται συνήθως , έτσι από τα 12 άτομα που ήμασταν αρχικά πλην μιας δικαιολογημένης απουσίας για λόγους υγείας , μείναμε  να συζητάμε τα 7 .

Συμπερασματικά  μια τοποθέτηση των 20 λεπτών από τον  πρόεδρο και μια συμπληρωματική ανάλυση   άλλων  20 λεπτών από το Γ. Γραμματέα σε όσα κωλυόταν να εξηγήσει ο πρόεδρος , ήταν υπεραρκετή ώστε να μας παρουσιαστούν τα επιτεύγματά  που στην τελική , δεν είναι μόνο δικές τους ενέργειες  και να δικαιολογήσουν  όσα δεν έγιναν  , επιρρίπτοντας εδώ τις ευθύνες  πάντα στους άλλους ...  η γνωστή τακτική που ακολουθούν εδώ και σχεδόν 2 χρόνια . 

Τακτική  του «αποφασίζομεν και διατάσσουμε» που ακολουθείται από την αρχή , μετά και την ανάληψη των καθηκόντων τους , μέχρι σήμερα ... η ίδια ακολουθήθηκε και  στη συνεδρίαση του Δ.Σ. καθώς η ώρα που ορίστηκαν οι  τοποθέτησή μας έλειπαν , ο Β΄Αντιπρόεδρος , ο Αναπλ. Γ. Γραμματέας , ο Γραμματέας Τύπου και 2 μέλη , και πέραν αυτού αρνήθηκαν την οποιαδήποτε αναφορά στο οποιοδήποτε θέμα , αφού κάθε φορά οι τακτικισμισμοί είναι συγκεκριμένοι ... Φτάνει να αναφέρουμε ότι στην προσπάθειά του να τοποθετηθεί άλλος συνάδελφος κλείσανε το μαγνητοφωνάκι και έληξε άρον – άρον το συμβούλιο. 

Αλλά αντιπαρέρχομαι της τοποθέτησης . Η «Ανασυγκρότηση Πυροσβεστών» αντιστρατεύεται αυτών των τακτικών και θεωρεί μείζον ζήτημα τα εργασιακά θέματα που στις μέρες μας αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο για την ύπαρξη της εκάστοτε Ομοσπονδίας λόγω και των δύσκολων ημερών που διανύουμε. 

Τώρα όσον αφορά τα οικονομικά . 

Στο σημείο αυτό να σας αναφέρουμε ότι το πόρισμα της Επιτροπής για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας πλέον αποτελεί πραγματικότητα όπως μας ανέφεραν και δεσμεύτηκαν ότι θα αποσταλεί  και επισήμως στα emails  των Σωματείων .
Περιμένουμε ενέργειες τους και θα τοποθετηθούμε όταν λάβουν γνώση τα Σωματεία για το πόρισμα της επιτροπής ...

Επίσης παρόν στο Δ.Σ ήταν και ο λογιστής που έχει ορίσει η Ομοσπονδία , απαντώντας στα ερωτήματά μας που αφορούσαν  το πόρισμα της επιτροπής και τον απολογισμό του 2014 , ο οποίος συνεχίζει να είναι σε εκκρεμότητα . 

Επιβεβαιωθήκαμε και επισήμως από το λογιστή για όλα όσα τόσο καιρό στηρίζαμε και κάποιοι άλλοι σφύριζαν αδιάφορα . 

Έτσι σας κάνουμε γνωστό κάτι που πρέπει να γνωρίζετε ... Κανένας Απολογισμός δεν μπορεί να περάσει μερικώς  ή αλλιώς αποσπασματικός κάτι που  πολύ θα θέλανε οι κύριοι της Ομοσπονδίας για τους δικούς τους λόγους  . 

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ δηλαδή από 1/1 έως 31/12 του εκάστοτε έτους ... και έτσι αυτούσιος τίθεται πάντα σε ψηφοφορία στο Συνέδριο ... οπότε ή ψηφίζεται ή καταψηφίζεται ... και όχι αποσπασματικός όπως θέλανε να τον περάσουν για τους δικούς τους λόγους  (περιμένουμε ακόμα εξηγήσεις) ... δηλαδή από 1/1/2014 έως 18/1/2014 και από της 19/1/2014 έως 31/12/2014 .
Ας θυμίσουμε στους συνέδρους  ότι ο απολογισμός ΔΕΝ μοιράστηκε  σε όλους - όπως υποχρεούνται - κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2015. 

Κατά συνέπεια , να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για το «τι μέλλει γεννέσθαι» παρακάτω  και να δούμε ποιος τελικά θα βγει ο εκτεθειμένος . Γι’ αυτό ας αφήσουν τους κομπασμούς  και τα αμέμπτου ηθικής διότι δεν πείθουν  πλέον .  Απεναντίας με τους ισχυρισμούς τους  γίνονται  προκλητικοί και εκτίθενται συνεχώς . 

Επίσης, προς αποφυγή εντυπώσεων –  καθώς κάποιοι σπεύδουν να λασπολογήσουν άρδην το οιοδήποτε έγγραφό μας -  με το κάλεσμα για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας , αποστείλαμε ως συνδυασμός  μια σειρά θεμάτων προς συζήτηση τα οποία για άλλη μια φορά αγνοήθηκαν επιμελώς…

Τα συμπεράσματα δικά σας ...

Για την Α.Π.Π.Υ.Σ. & τα Σωματεία που στηρίζουν το συνδυασμό ο Επικεφαλής του Συνδυασμού & μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.


Παπαναστασίου  Ιωάννης

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ