Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 35369 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:107 ΜΕΓΑΡΑ: 07/09/2015

ΠΡΟΣ: 1) Προεδρείο ΠΟΠΥΣΥΠ
            2) Δ.Σ. ΠΟΠΥΣΥΠ
ΕΡΩΤΗΜΑ: «Είναι η ΠΟΠΥΣΥΠ αυτή που ξέραμε και αυτή που θέλουμε;».
Μόλις ανέλαβε το νέο Προεδρείο, το πρώτο μέλημα ήταν χαλαρά και διακριτικά, ήταν να απομακρύνει όσους τους εμπόδιζαν να εδραιωθεί και όσοι δεν συμφωνούσαν και δεν ήταν δικοί τους.
Ξεκίνησαν με αντικατάσταση Προέδρων όπως στο Σωματείο Βορείου Ελλάδος, Κεφαλονιάς, Στερεάς Ελλάδος κ.λ.π. και αποπειράθηκαν και στο Σωματείο Ιωαννίνων.
Μετά προσπάθησαν να διχοτομήσουν και να κάνουν δικά τους Σωματεία από Στερεάς Ελλάδος σε Εύβοιας, του Σωματείου Αργολίδας – Αρκαδίας και σε Αρκαδίας και τώρα γίνεται απόπειρα από το Σωματείο Μεγάρων σε Αττικής και νήσων με τις γνωστές υπόγειες και διακριτικές και δημοκρατικές διαδικασίες δήθεν χωρίς καμία ανάμειξη του Προεδρείου της ΠΟΠΥΣΥΠ.
Παράλληλα ήρθαν οι αλλαγές.
1) Αλλαγή έδρας από Μέγαρα, Αθήνα.
2) Αλλαγή γραφείων από Μέγαρα, Αθήνα.
3) Αλλαγή επωνυμίας ιστοσελίδας.
4) Αλλαγή ιστοσελίδας. Αλλαγή νούμερου τηλεφώνου, μέχρι και της εταιρείας τηλεφωνίας.
5) Αλλαγή με πρόσληψη υπαλλήλου – απόλυση υπαλλήλου.
6) Αλλαγή στον τρόπο διεκδίκησης, χωρίς συλλαλητήρια (συλλαλητήριο έχουμε να κάνουμε δύο χρόνια), χωρίς ένδικα μέσα, χωρίς «σπάσιμο αυγών», χωρίς ανάδειξη στα ΜΜΕ.
7) Αλλαγή Προεδρείου ΠΟΠΥΣΥΠ.
8) Αλλαγή σύνθεσης Δ.Σ. ΠΟΠΥΣΥΠ.
9) Αλλαγή στα πρόσωπα που μεταβαίνουν στα Υπουργεία, Α.Π.Σ. κλπ
10) Αλλαγή στον Ταμία.
11) Αλλαγή στη δομή και διαχείριση της ιστοσελίδας καθώς και συχνότητας εγγράφων ενημέρωσης καθώς και εγγράφων Σωματείων. ανύπαρκτες ενημερώσεις και απαντήσεις από το χειμώνα του 2014 (όπως στα Σωματεία Μεγάρων, Ιωαννίνων, Ναυπάκτου, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατ. Μακεδ. Θράκης, Αρκαδίας - Αργολίδας κ.λ.π).
12) Αλλαγή καταστατικού (τροποποίηση, χωρίς γνώμη οι Πρόεδροι, και Διοικητικό Συμβούλιο που ψηφίζει με εξουσιοδότηση και αλληλογραφίες!). Με σοβαρές ενστάσεις στην νομιμότητα της τροποποίησης καταστατικού.
13) Αλλαγή στη σύνθεση του Δ.Σ. της ΠΟΠΥΣΥΠ (συμμετοχή από ένα μόνιμο και ένα συμβασιούχο).
14) Αλλαγή στην τηλεφωνική ενημέρωση επιλεκτικά σε όσους επιθυμεί το Προεδρείο και όσα θέλει να πει και όχι όλα πραγματικά συμβαίνουν και σε όποιους επιθυμεί κι όχι σε όσους προβλέπεται.
15) Αλλαγή και στην παρουσίαση των προβλημάτων σε πανελλαδική κλίμακα σε τηλεοράσεις, ράδιο και εφημερίδες και διεκδικήσεις με μηδενική παρουσία.
16) Αλλαγή, πριν είχαμε 1.000 έγγραφα το χρόνο, τώρα έχουμε στον περίπου 1 ½ χρόνο 1.000 και κάτι έγγραφα και ενημερώσεις μελών περίπου 40 όλες και όλες συνολικά στους 18 μήνες.
17) Αλλαγή στο Δ.Σ. και στις υπογραφές αποφάσεων. Πήξαμε σε ηχογραφήσεις συναντήσεων χωρίς υπογραφή πρακτικών την ώρα της συνεδρίασης και χωρίς γνωστοποίηση πρακτικών; Και όταν υπάρξει η καταγραφή στο βιβλίο αυτό γίνεται κατ’ επιλογή του Προεδρείου.
18) Αλλαγή στις μεταθέσεις συμμετέχουμε μεν αλλά δεν πέρασε η άποψή μας γιατί δεν έχουμε πλειοψηφία. πρόσφατα παραδείγματα η μη εφαρμογή του Π.Δ. 170/96 που κάνει καραμπάμ για 2 μεταθέσεις συναδέλφων που μετέχουν σε Δ.Σ. Σωματείων ούτε διοικητικά δικαστήρια θέλετε να κάνετε να λυθεί άμεσα το θέμα μην στεναχωρήσετε τον κολλητό σας που δεν βοηθά τουλάχιστον.
19) Αλλαγή στον επιτελικό σχεδιασμό, είμαστε δεν είμαστε, δεν έχουμε πλειοψηφία και εκεί υπερισχύει η γνώμη αυτών που υπερισχύει και στις μεταθέσεις.
20) Αλλαγή και στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας. Τα ποσά δεν δίνονται πλέον, είναι ψίχουλα και παράλληλα, πάλι παράνομα έχει αναμονή 9 μηνών από όσους γραφτούν μεταγενέστερα.
Οπότε τι φαίνεται;
Μια Ομοσπονδία εγωκεντρική, χωρίς ενέργειες, ενημέρωση, υποτονική για την καρέκλα και διαίρει και βασίλευε τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον επιβάλεις.
21) Αλλαγή σε όλα τα παραπάνω προσθέτουμε και κάποιο δικαστήριο για διαφάνεια κ.λ.π. παρόλο που είχε κανονιστεί, συμφωνηθεί με Ανδρεαδάκη, Καραδημητρίου, Παπαντώνη, Μουστάκα να συναντηθούμε στα γραφεία της ΠΟΠΥΣΥΠ για να δοθούν οι διευκρινήσεις από τον κ. Μουστάκα, ο αγαπητός Αλέκος με προσωπική του παρέμβαση απαίτησε να μη γίνει η συνάντηση ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε προκειμένου να ικανοποιήσει τις εμμονές τους και την εμπάθειά του και να αποποιηθεί όλες τις τυχόν ευθύνες που μπορεί να είχε σαν Γεν. Γραμματέας όλα αυτά τα χρόνια.
Που παρόλο συνυπογράφουμε και οι 13 τα έγγραφα του Δ.Σ. και τα περισσότερα συνέδρια ομόφωνα και ξαφνικά δεν ήταν καλά, κάποιος φταίει. Βέβαια, πως θα καλύψουμε την ανυπαρξία μας.
Λέει ο φιλόσοφος λαός «στην ζωή πρέπει να έχουμε θάρρος και να τολμάμε χωρίς να σκεφτόμαστε αν πετύχουμε ή αποτύχουμε», «είναι πολύ καλύτερα να μετανιώσουμε για κάτι που κάναμε παρά για ότι δεν τολμήσαμε».
Δεν έχει καμία σημασία εάν έχετε διαγράψει συναδέλφους ή όχι γιατί πολύ πιο πριν από εσάς, σας έχουν διαγράψει αυτοί, συνάδελφοι, είτε μας έχουν «γράψει» εάν θέλετε.
Αγαπητοί συνάδελφοι, του Προεδρείου και του Δ.Σ., τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν οι Παπαντωνικοί, Φαραντακικοί ή ότι άλλοι είναι. Θέλουν ένα πράγμα.
Διεκδικήσεις, αγώνες, ενότητα και αποτελέσματα. Δεν θέλουν Ομοσπονδίες και Σωματεία και σφραγίδες.
Παραμερίστε τους εγωισμούς σας να προχωρήσουμε. Ήδη έχουμε χάσει χρόνο. Μην χαριεντίζεστε άλλο.
Τα 19 Σωματεία μετέβηκαν στην Αθήνα αποκλειστικά για ενημέρωση και διεκδίκηση πραγμάτων που έχει ξεχάσει να κάνει η ΠΟΠΥΣΥΠ.
Ξυπνήστε Αλέξανδρε, Βασίλη, Γιώργο, Διονύση, πάμε στο βούρκο. Αφήστε την πλειοψηφία και σαχλαμάρες. Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος. Θα σας απαντήσουμε στην συνέχεια και σε αυτό.
Κοντύναμε συνάδελφοι και δε μας αξίζει για τους αγώνες που έχουμε κάνει και αυτά που έχουμε κερδίσει σκεφτείτε το πριν είναι αργά.
Συνάδελφος πάντως που επικοινώνησε μαζί μας στο τηλέφωνο, είχε μιλήσει πριν με τον Πρόεδρό μας και μας είπε χαριτολογώντας ότι «το αλάθητο το έχει ο Πάπας και ο Πρόεδρός μας, μόνο που ο πρώτος παραδέχεται καμιά φορά ότι κάνει λάθος».
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαντώνης Κωνσταντίνος Καρπούζης Φραγκίσκος
Τηλ.: 6977.522747