Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση Μελών Από Σωματείο Λέσβου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΕΔΡΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΠΑΜΦΙΛΗΣ 20
Τ.Κ 81100
ΤΗΛ-FAX 2251044247
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ (ΑΡ.ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΤΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 1074/05.04.2004)
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 4/2015
ΜΥΤΙΛΗΝΗ 08/06/2015
Προς :
Σωματεία - Μέλη ΠΟΠΥΣΥΠ
Κοιν:
ΠΟΠΥΣΥΠ
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση Μελών Σωματείου Λέσβου
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε στις (4.6.2015) τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς όλης της χώρας, αλλά και των επαφών του με τους τοπικούς φορείς.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης.
Αρχικά, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στη Μυτιλήνη, όπου επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λέσβου. Εκεί, τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης, Αρχιπύραρχος Ελευθέριος Ελευθεριάδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου, Πύραρχος Νικόλαος Μπαμπάκος. Ο Αναπληρωτής Υπουργός συναντήθηκε με το προσωπικό της υπηρεσίας και αφού μας χαιρέτησε μας παρέπεμψε στον καθόλα αρμόδιο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο για να συζητήσουμε τα θέματα σχετικά με την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Μεταξύ άλλων ερωτήσεων ρωτήθηκε από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας κ. Χιωτέλη Γιώργο τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο για τους πενταετείς και τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Η απάντηση ήταν ότι στα σχέδια του υπουργείου είναι η ενοποίηση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την μονιμοποίηση τουλάχιστον 2200 πενταετών όσων πληρούν τα «κριτήρια», και την προσωποπαγή μετατροπή της σύμβασης των υπολοίπων, για τους δε συμβασιούχους πυροσβέστες την απορρόφηση των επιλαχόντων για τους συναδέλφους που δεν είναι στην λίστα των επιλαχόντων δεν πήραμε μια σαφής απάντηση , ίδωμεν.

Για τα ΜΑΠ απάντησαν ότι προσπαθούν να τρέξουν τις προμήθειες όσο γίνεται πιο γρήγορα, με υπόγραφες χέρι με χέρι.
Με τα τιμής
για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΙΩΤΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ