Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους ΠΠΥ

Μέγαρα:30/04/2014
Αρ.Πρώτ:104
Προς:1)Υπ.Προ.Πο
2)Γ.Γραμ.Πολ.Προστασίας
3)Αρχηγό Π.Σ
4)Βουλευτές Ελλ.Κοινοβουλίου
Κοιν/ση:Σωματεία Μέλη
Θέμα: ‘’Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους ΠΠΥ’’
Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά την πρόσληψη των ΠΠΥ, και παρότι ήδη έχουμε διανύσει 2 αντιπυρικές περιόδους και βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της 3ης, συνεχίζουμε να μην έχουμε χρεωθεί τα Μ.Α.Π που προβλέπει η νομοθεσία,μεταξύ άλλων κράνη αστικών πυρκαγιών, άρβυλα και στολές , βασικά για την ασφάλεια αλλά και την αποτελεσματικότητα μας.
Καθημερινά καλούμαστε να επέμβουμε σε κάθε είδους συμβάντα, με ελλιπή εξοπλισμό και να φέρνουμε εις πέρας το δύσκολο και επικίνδυνο πυροσβεστικό έργο χωρίς βασικά μέσα ατομικής προστασίας, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα μας.
Στην πρόσφατη εκπαιδευτική σειρά δοκίμων της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, χρεώθηκαν ΜΑΠ, όπως πυροσβεστική ζώνη, πελεκίδια, και κράνη, που σε εμάς δεν χρεώθηκαν ποτέ, με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν σε απόθεμα.
Σε τακτικές ερωτήσεις μας προς το Αρχηγείο, αλλά και το Υπουργείο, τα 2,5 χρόνια αυτά, η απάντηση που λαμβάνουμε όλο αυτό το διάστημα είναι ότι ‘’βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού από το Αρχηγείο ΠΣ’’.
Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε να μας ενημερώσετε αν προτίθεστε, να μας χορηγήσετε τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας, και αν ναι, πότε;
Αν όχι, τότε παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τους ασφαλείς τρόπους αντιμετώπισης των διαφόρων πυροσβεστικών συμβάντων, με ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας, τόσο για εμάς όσο και για τους εμπλεκόμενους πολίτες.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Για το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Αλέξανδρος

Ο Γ. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Βασίλειος