Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση Μελών

Μέγαρα:01/03/2014                                                          
Αρ.Πρώτ: 58                     
                                                                                                           
Συνάδελφοι…
Ολοκληρώθηκα οι συζητήσεις της αρμόδιας επιτροπής επί του ν/σ αναδιοργάνωσης που αφορά μεταξύ άλλων και το Π.Σ.
Την ερχόμενη Τετάρτη και πέμπτη αναμένεται να συζητηθεί για τελευταία φορά στην ολομέλεια της βουλής και την Πέμπτη να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με την ψήφιση του.
Παρόλο που επισημάνθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από όλους τους φορείς και εισηγητές, η επιτακτική ανάγκη ομογενοποίησης του προσωπικού του Π.Σ, δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε τίποτα απολύτως που να οδηγεί σε αυτήν την κατεύθυνση. Ούτε καν τα στοιχειώδη που δεν κοστίζουν το παραμικρό όπως το «καθηκοντολόγιο» κάτι που μας προκαλεί εύλογα ερωτήματα και έντονο προβληματισμό.
Οι απαντήσεις που παίρνουμε για όλα τα παραπάνω είναι… «παρουσιάζονται δυσκολίες να επιτευχθεί το οτιδήποτε επιφέρει επιπλέον χρηματική δαπάνη στο παρόν και στο μέλλον δεν πρόκειται να υλοποιηθεί».
Παρόλα αυτά, από την μεριά μας, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια , οι προσπάθειες μας συνεχίζονται αποσκοπώντας σε υλοποίηση όσον το δυνατόν περισσοτέρων προτάσεων μας .
Αποτέλεσμα των πιέσεων αυτών είναι να κατατεθούν τροπολογίες βουλευτών στον υπουργό τέτοιες ώστε αν γίνουν δεκτές, θα δοθούν λύσεις σε θέματα που δεν κοστίζουν επιπλέον όπως άδειες και και καθήκοντα των Π.Π.Υ.
Τέλος, στις νεότερες αλλαγές επί του ν/σ προστέθηκε διάταξη (άρθρο 101Α) που θεσμοθετεί τον «συνήγορο του πυροσβέστη» δηλ. σε όλους τους πυροσβέστες κατά των οποίων ασκείται ποινική δίωξη για αδικήματα που τους αποδίδονται ότι τέλεσαν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, παρέχεται η δυνατότητα υπεράσπισης ενώπιων των ποινικών δικαστηρίων, από λειτουργούς του νομικού συμβουλίου του κράτους.
Καλούνται τα σωματεία μέλη μας να ξαναενημερώσουν τους κατά τόπους βουλευτές των νομών τους πάνω στις προτάσεις μας και να τους καλέσουν να τις αναφέρουν υποχρεωτικά στις τοποθετήσεις τους Τετάρτη και Πέμπτη στην ολομέλεια της βουλής .