Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΘΕΜΑ: «Μετακινήσεις Π.Π.Υ. – Διάθεση Π.Π.Υ.».


ΠΑΝΕΛ.ΣΩΜ.ΠΕΝΤ.ΥΠΟΧΡ.&ΣΥΜΒ. ΠΥΡ. (ΠΑ.ΣΩ.Π.Υ.ΣΥ.Π.)
www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com facebook: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 147 ΜΕΓΑΡΑ: 19/05/2016

ΠΡΟΣ:
Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Ιωάννη Καρατζιά

Κοιν.:
1) Αξιότιμο Αν. Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Νικόλαο Τόσκα
2) Αξιότιμο Γ.Γ. Πολ. Προστασίας
κ. Ιωάννη Καπάκη

ΘΕΜΑ: «Μετακινήσεις Π.Π.Υ. – Διάθεση Π.Π.Υ.».

Αξιότιμε κ. Αν. Υπουργέ, κ. Γ.Γ., κ. Αρχηγέ,
Όπως γνωρίζετε πριν το θεσμό των Π.Π.Υ. υπήρχαν και υπάρχουν συμβασιούχοι πυροσβέστες που στο σύνολό τους εργάζονται από το 1998 στο Π.Σ.
Με τον Ν.3938/11 οι Π.Π.Υ. παραμένουν στις Υπηρεσίες που εργαζόντουσαν ως συμβασιούχοι.
Αν θεωρήσουμε ότι κατά μέσω όρο το 1998 κάποιος συμβασιούχος ήταν 25 ετών, αυτή την στιγμή είναι 43 ετών.
Οι συνάδελφοι αυτοί πενταετείς πλέον τώρα έχουν δημιουργήσει οικογένειες, άλλοι έχουν χωρίσει, άλλοι έχουν ξαναπαντρευτεί, άλλοι έχουν μετακινηθεί λόγω στενότητας οικονομικής στις πατρικές τους κατοικίες κ.λ.π.
Αυτό έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της πυροσβεστικής οικογένειας.
Με πρωτεύων τις υπηρεσιακές ανάγκες της Υπηρεσίας αλλά και σκεπτόμενοι και την ζωή και τις οικογένειες αυτών των συναδέλφων, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα.
1) Προτίθεται η Υπηρεσία, κατά κύριο λόγο στα πεζοπόρα τμήματα, να τα επανδρώσει με νεώτερους Π.Π.Υ. (π.χ. αυτοί που τελειώνουν, 150 Π.Π.Υ., τη σχολή εξ ιδιωτών πρόσφατα) ώστε να μετακινηθεί αυτός ο κόσμος που έχει τα παραπάνω προβλήματα στις Π.Υ. που υπηρετούσαν το χειμώνα; Γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχουν Π.Π.Υ. που μετακινούνται και στα πεζοπόρα τμήματα για ανάληψη υπηρεσίας 200-300 χιλιόμετρα ημερησίως όπως και σε κανονικές υπηρεσίες. Οι μισθοί είναι πενιχροί και τα καύσιμα αρκετά ακριβά.
2) Θεωρούμε ότι ο κανονισμός μεταθέσεων μέσα από τις διατάξεις που περιλαμβάνει και ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία, δεν προβλέπει περιπτώσεις άμεσης ανάγκης που πρέπει να εξυπηρετηθούν ο Π.Π.Υ. πχ ατύχημα προσώπου άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος και επιπλέον μετάθεση του Π.Π.Υ., οικογενειακοί, προσωπικοί λόγοι κ.λ.π. που δεν καλύπτονται πίσω από την γραφειοκρατική διαδικασία του νόμου.
Παρακαλούμε να εξετάσετε με τη δέουσα επιμέλεια και βαρύτητα τα παραπάνω ώστε να βρεθούν λύσεις για τα θέματα που αφορούν Π.Π.Υ.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαντώνης Κωνσταντίνος Καρπούζης Φραγκίσκος
Τηλ.: 6977.522747