Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ (ΑΠ 65)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 35369 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.:65 ΜΕΓΑΡΑ: 24/06/2015
ΠΡΟΣ: Προεδρείο ΠΟΠΥΣΥΠ
Κοιν.: Δ.Σ. ΠΟΠΥΣΥΠ
ΘΕΜΑ: «Συνδρομές 2015 – Υπ’ αριθμ. 962/16.06.2015 έγγραφό σας».
Συνάδελφοι,
Σχετικά με το υπ’ αριθμ. 962/16.06.2015, αναφέρετε:
«Τα Σωματεία που έχουν πραγματοποιήσει συνδικαλιστική παρακράτηση από τον Φεβρουάριο υποχρεούνται πλέον με απόφαση Δ.Σ. να καταβάλουν την μισή συνδρομή τους».
Σχετικά με τα παραπάνω:
Α) Στο υπ’ αριθμ. 47/08.06.2015 σας ζητάμε τις αποφάσεις του Δ.Σ. που ακόμα δεν μας έχετε κοινοποιήσει.
Β) Επίσης η παρακράτηση του μηνός Φεβρουαρίου που έγινε, έγινε κατά το ήμισυ και όχι ολόκληρη ώστε να εξοφληθεί η συνδρομή προς την Ομοσπονδία μας. Συνεπώς δεν ισχύει «που ήδη έχουν συγκεντρωθεί μέσω συνδικαλιστικών παρακρατήσεων και δεν έχουν αποδοθεί στην Ομοσπονδία». Από που ορίζεται ότι η πρώτη παρακράτηση είναι της ΠΟΠΥΣΥΠ;
Γ) Αναφέρετε «ταυτόχρονα προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της».
Στο τελευταίο Δ.Σ. πριν μερικές μέρες, στις 05/06/2015, ο Γ.Γ. ανέφερε ότι η ΠΟΠΥΣΥΠ έχει 6.500 ευρώ, συνεπώς να μην έχουμε λεφτά σε μόλις 3 εβδομάδες είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Αναφέρεται επίσης παραπάνω «με απόφαση Δ.Σ. υφίσταται η υποχρέωση εφαρμογής των διατάξεων του Καταστατικού (Άρθρο 6, παρ.2).
Ποια απόφαση Δ.Σ.; Θα τη λάβουμε ποτέ γνώση;
Και περί Καταστατικού Άρθρο 6, παρ. 2.
- Ποιο το παλιό που δεν ισχύει;
- Ή το καινούργιο που δεν έχουμε λάβει γνώση ακόμα;
Η Ομοσπονδία έχει υποχρεώσεις όχι μόνο να «γαυγίζει» στα Σωματεία – μέλη της, και όπου το κάνει, καλά είναι να το κάνει και στους υπόλοιπους (πολιτικές και φυσικές ηγεσίες) διεκδικώντας αγωνιστικά και όχι με τεμενάδες και ομοίως να συμπεριφέρεται με διακρίσεις σε Σωματεία – μέλη, πρόσωπα προσκείμενα σε δικά της και μη.
Κρίμα γιατί το σλόγκαν της νέας διοίκησης ήταν ότι «θα γίνεται άμεμπτη ενημέρωση» και πολλά τέτοια.
Πληροφορηθήκαμε από Σωματείο – μέλος της ΠΟΠΥΣΥΠ ότι τα Σωματεία – μέλη μας είναι 35. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ποια είναι αυτά.
Ο πρώην Πρόεδρος ΠΟΠΥΣΥΠ κ. Παπαντώνης ανέφερε κατ’ επανάληψη και στο Δ.Σ. και στα τελευταία 2 συνέδρια την ανάγκη κατηγοριοποίησης των προβλημάτων ώστε να στοχοποιηθούν καλύτερα τα επί μέρους προβλήματα και να επιλυθούν ούτε τι έχει πει ο καθένας δεν μπορεί να ενημερωθεί ξεπερνώντας έτσι τα όρια της νομιμότητας και έχει ζητήσει και τα πρακτικά και δεν τα έχετε δώσει αυτά που έχουν αναφερθεί από ότι ενθυμούμαστε είναι:
Για τους Π.Π.Υ.
1) Ομογενοποίηση των 4.000 Π.Π.Υ. όπως έχουμε ψηφίσει, όπως θυμούμαστε, μια και δεν έχουμε λάβει ακόμα γνώση πρακτικών, ούτε απάντηση επ’ αυτού.
2) Επίδομα επικίνδυνο και ανθυγιεινό των Π.Π.Υ.
3) Καθηκοντολόγιο – ωράριο – άδειες κ.λ.π.
Απορρόφηση όλων των επιλαχόντων και άμεσα των 81 περίπου εκ των εποχικών.
Ρύθμιση απορρόφησης για τους 2009.
Εργασιακή αποκατάσταση των συναδέλφων που εργάζονται ως συμβασιούχοι, περίπου 1.350.
Σ.Σ.Ε. για τους συμβασιούχους για θεσμικά θέματα.
Από το Δ.Σ του Σωματείου μας. μόνο ο Ταμίας της ΠΟΠΥΣΥΠ λαμβάνει γνώση των πεπραγμένων που γίνονται ή που θα γίνονται και ένας εκ των μελών του Δ.Σ. με απευθείας ενημέρωση από τον αξιότιμο κ. Πρόεδρο, οι υπόλοιποι «τυχαία» δεν γνωρίζουμε τίποτα. Με αυτές τις τακτικές, δεν θα πάμε και πολύ μακριά.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τον αξιότιμο Πρόεδρο, συναγωνιστή, φίλο και συνάδελφο για τα καλά του λόγια που ανέφερε παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΠΟΠΥΣΥΠ και απουσία του για τον πρώην Πρόεδρο της ΠΟΠΥΣΥΠ και Πρόεδρο του Σωματείου μας κ. Κων/νο Παπαντώνη, «αυτός είναι τελειωμένος». Μπράβο παλικάρι. Και σ’ ανώτερα. Όπως έλεγες Πρόεδρε χρόνια και στα συνέδρια, οι εχθροί ήταν έξω από εμάς στα Υπουργεία και στα Αρχηγεία και όχι σε εμάς. Αυτό άλλαξε τώρα. οι εχθροί είμαστε εμείς και οι καλοί οι απ’ έξω. Κρίμα. που μερικοί την υποχώρηση για το καλό του κλάδου την θεώρησαν αδυναμία.
Αλλάξτε ρότα συνάδελφοι και προσεγγίστε τον κόσμο. Καμιά ενημέρωση και στο υπ’ έγγραφό μας 31/29.04.2015 που αφορά οικονομικά θέματα
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας αν έχετε σκοπό.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

-Ο-                              -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαντώνης Κωνσταντίνος            Καρπούζης Φραγκίσκος
Τηλ.: 6977.522747