Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Χρόνος εργασίας συμβασιούχου προσωπικού 2012

Κατόπιν επικοινωνίας που είχε το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ με τις αρμόδιες Υπηξρεσίες του Υπουργείου ΠτΠ, επιβεβαιώθηκε ότι τα κονδύλια που υπάρχουν για εργασία του συμβασιούχου προσωπικού για το 2012 επαρκούν για τουλάχιστον 6 μήνες εργασίας. Δεδομένου ότι ακόμη είναι υπό κατάρτιση το νέο μισθολόγιο στο οποίο θα υπαχθεί και το συμβασιούχο προσωπικό του ΠΣ, υπάρχει πιθανότητα (ανάλογα με το ύψος των αποδοχών) ο χρόνος εργασίας να επιμηκυνθεί και στους 7 ή 8 μήνες.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ..


ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ !

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ H ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-Ή ΟΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΣΑ:
ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΑΝΤΑ
  • 350-450 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ..(ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)
  • 45 ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ Π.Σ
  • 500 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟΥ..
ΣΥΝΟΛΟ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ  1000 !!!
ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 30% ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.....ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ..
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ "ΚΟΙΜΑΣΤΕ" ΚΑΙ Η "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΝΟΜΙΜΟ ΜΟΝΟ ΤΗΝ "ΕΞΟΔΟ" ΣΑΣ..
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΔΙΚΑΖΟΥΝ..

ΞΕΧΝΟΥΝ 
  • ΟΤΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ..Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΤΟ Σ.τ.Ε..ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΗΔΗ ?
  • ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ..(ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΑΣ)
  • ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΛΙΜΕΝΙΚΟ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ Ι ΤΟΥΣ,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ? ?
ΡΩΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ,ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΝ "ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟ"..
 ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΑΘΕΜΙΤΟ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΤΟΥΣ..

ΡΩΤΗΣΤΕ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ - ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΝΟΜΙΚΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ..

ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΘΙΓΕΣΤE ΚΑΠΟΥ..

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ- 8 Η ΩΡΑ...ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ..



  1. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ (ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ).
  2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ 45 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ.(ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΜΑΖΙ).
  3. Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 20 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΙ10 ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ..(ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΟΛΟ 45)
  4. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ (Π.Χ 10) ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙ 35 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ..
  5. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ....
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΧΟΣ,ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ..+ μπλε στυλο και ταυτοτητες-στολη....
ΟΧΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΚΥΡΕΣ!! ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΧΑΡΤΙ ΣΑΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΕΤΕ...

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Επιτροπές αγώνα συμβασιούχων πυροσβεστών


Το τελευταίο διάστημα η ΠΟΣΠΥΔ πραγματοποίησε συναντήσεις με συναδέλφους εποχικούς που έμειναν εκτός ρύθμισης για τους ΠΠΥ (επιλαχόντες και αποτυχόντες). Κάποιοι από αυτούς οργανώθηκαν σε επιτροπές αγώνα και ζήτησαν την ενίσχυση και στήριξη της Ομοσπονδίας σε δράσεις τους, με βασικά αιτήματα την απορρόφηση των επιλαχόντων, την επέκταση της 5ετίας για το συμβασιούχο προσωπικό και την εξασφάλιση εργασίας για όλους.
Η ΠΟΣΠΥΔ, έχοντας ήδη στο διεκδικητικό της πλαίσιο τα συγκεκριμένα αιτήματα (πρόσφατη απόφαση ΔΣ που στηρίζεται με σημαντικό αριθμό πρόσφατων δράσεων και επαφών της ΠΟΣΠΥΔ) και δεδομένης της συνδικαλιστικής εμπειρίας της συνέστησε στις επιτροπές αγώνα που δημιουργήθηκαν ένα τρίπτυχο συνεργασίας: κοινή πίεση σε τοπικούς πολιτικούς παράγοντες για λήψη δεσμεύσεων υπέρ των συμφερόντων του συμβασιούχου προσωπικού, συνεννόηση πριν από τον προγραμματισμό αγωνιστικής δράσης (καθώς το σύνολο των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης μέχρι τις 10/4 εκπαιδεύεται και δεν μπορεί να απουσιάσει καμία ημέρα από τις Σχολές) και προγραμματισμό κοινών δράσεων σε ΜΜΕ.
Πρόσφατα επιτροπή αγώνα συναδέλφων εξήγγειλε αγωνιστική κινητοποίηση για τις 2/4, ημέρα Δευτέρα. Η συγκεκριμένη ημερομηνία αποφασίστηκε χωρίς επικοινωνία με την ΠΟΣΠΥΔ σε χρονο που όλοι οι ΠΠΥ αδυνατούν να απουσιάσουν από την εκπαίδευσή τους με αποτέλεσμα να είναι πρακτικώς αδύνατον να παραστούν στην κινητοποίηση όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν. Ωστόσο η Ομοσπονδία στηρίζει και τάσσεται αλληλέγγυα σε κάθε δράση που σκοπό έχει να προασπίσει τα συμφέροντα συναδέλφων και δεν διχοτομεί ή "σαλαμοποιεί" τα μέλη της σε κατηγορίες (ΠΠΥ, Συμβασιούχοι, επιτυχόντες, αποτυχόντες κλπ).
Ο σκοπός είναι κοινός και για το ίδιο μάχεται το σύνολο των συναδέλφων, παρά τις μεμονομένες παραφωνίες:
ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΟΛΩΝ.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Συναντήσεις της ΠΟΣΠΥΔ

Το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ, μαζί με το Προεδρείο του Σωμ. Μαγνησίας πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση με τον τομεάρχη της ΝΔ για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ Νάκο. Συζητήθηκαν εργασιακά θέματα (πρόσληψη συμβασιούχων για την αντιπυρική του 2012, απορρόφηση επιλαχόντων, αποκατάσταση των εκτός ρύθμισης συναδέλφων).
Επίσης, το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ πραγματοποίησε συναντήσεις και με τον αναπλ. τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ κ Βερνιαδάκη και με τον Υφ. ΠτΠ κ Όθωνα, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ



Υ.Γ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ..

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ...




ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...

 ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑ

·         ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΘΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΠΛΕΚΟΚΚΙΝΑ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΛΠ ? ? ?

·         ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΑΝΕΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΓΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?

·         ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 10 ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 5ΕΤΕΙΣ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ?

·         ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ  ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΛΠ..

·         ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ? ?
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ…ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΤΑ..
ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ..

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 1900 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ

Με δυναμικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο οργανώνουν οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες



Συναδέλφισσα - Συνάδελφε ...) Λες πολύ καιρό αγωνίστηκες, δεν μπορείς άλλο πια να αγωνιστείς.
Άκου λοιπόν, είτε φταις είτε όχι: Αν δεν μπορείς άλλο να παλέψεις θα πεθάνεις (...) οι εχθροί μας
περιμένουνε να κουραστούμε εάν ο αγώνας είναι στην πιο κρίσιμη καμπή του, οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση οι κουρασμένοι χάνουν τη μάχη.
ΜΠΕΡΤΟΛΝΤ ΜΠΡΕΧΤ - απόσπασμα ΑΠΟ <<Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια>>.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
Επειδή το εργασιακό μέλλον όλων εμάς που έχουμε βρεθεί εκτός της ρύθμισης , 1000 επιλαχόντες + 1000 απορριπτέοι, του νόμου χειρουργείου 38/39 του 2011, τίθεται εν αμφιβόλω. Επειδή πέρα από τις αόριστες υποσχέσεις και τα ευχολόγια που εκστομίζουν υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες αναφορικά για το εργασιακό μας μέλλον και την εργασιακή μας επιβίωση καμιά ουσιαστική δέσμευση δεν υπάρχει.
Επειδή τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και το εργασιακό μας κεκτημένο - που η αλήθεια έγινε με αγώνα όλων των εργαζομένων του κλάδου μας - όπως αυτό καθορίζεται από τα Π.Δ. 124/2003, Π.Δ. 1211.2007.
Επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην εργαστούμε το καλοκαίρι του 2012 ούτε καν ως συμβασιούχοι αφού δεν υπάρχει ακόμα υπογραφή Υπουργού για πρόσληψη. Επειδή υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό (προκήρυξη εκλογών, προεκλογική περίοδος, άρση διοικητικών πράξεων κατά την προεκλογική περίοδο για προσλήψεις, μετεκλογική περίοδος, διερευνητικές εντολές , κ.λπ.) κάτι που με ήδη παραπάνω σημαίνει πως το θέμα της πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών με τις γνωστές αποικιοκρατικές συμβάσεις μπορεί να παραπεμφθεί μετεκλογικά στις ελληνικές καλένδες.
Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμα περισσότερους, αποφασίσαμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες να πούμε την αλήθεια και να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάματα.
Η αλήθεια είναι πως το εργασιακό μέλλον μας συνάδελφοι φαντάζει ζοφερό και πως η μοναδική λύση είναι να βγούμε στο δρόμο.
Το δίκιο μας είναι πάγιο και διαρκές και για αυτό το λόγο με αγώνα θα το επιβάλλουμε!!!
Λέμε λοιπόν: Ούτε ένα βήμα πίσω από το κεκτημένο που ορίζεται από τα Π.Δ. 124/03 και 121/07, καμία διολίσθηση σε συμβιβασμούς που φαλκιδεύουν το κεντρικό καθολικό αίτημα του κλάδου για μόνιμη και σταθερή εργασιακή σχέση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Κανένας συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του, και εγγυημένη απορρόφηση των 1000 επιλαχόντων του Διαγωνισμού με βάση τα όσα παραπάνω περιγράφονται αποφασίσαμε, κόντρα σε αυτούς που ελπίζουν ότι θα συμβιβαστούμε με τη μοίρα μας.
Ότι με στωικότητα και κουρασμένοι θα οδηγηθούμε στον εργασιακό καιάδα.
Θα αυτοργανωθούμε
Ιδρύσαμε την <<ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ>> που έχει ως σκοπό να εκφράσει οργανωτικά τα δίκαια αιτήματα όλων εκείνων των συναδέλφων που δεν αισθάνονται ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ, ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, και πολύ περισσότερο κουρασμένοι.
Παράλληλα βρισκόμαστε σε επαφή με συναδέλφους από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να συστήσουν τοπικούς πυρήνες αυτοργάνωσης για να ενσωματωθούν με τον κεντρικό μας φορέα.
Στο λίγο χρόνο ζωής που έχει διανύσει αυτή η επιτροπή έχουν καταγραφεί μια σειρά από επαφές με το Α.Π.Σ Υπουργείο Οικονομικών, ενώ έχει σταλεί υπόμνημα στο υπ. ΠΡΟ.ΠΟ με τα αιτήματά μας χωρίς το συγκεκριμένο υπουργείο να μας απαντήσει.
Δυστυχώς από αυτές τις επαφές αυτό που αποκομίσαμε είναι πως οι συγκεκριμένοι φορείς μας εμπαίζουν και μας παραπέμπουν ο ένας στον άλλο προκειμένου να κυλίσει ανώδυνα ο πολιτικός χρόνος.
Η ΑΝΟΧΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ
ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 2 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 π.μ. ΣΤΟ ΥΠ. ΠΡΟ.ΠΟ.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΤΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΝΟΣΑΚΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟ.ΠΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
Καλούμε τους μόνιμους και πεντ. Υποχρ. Συναδέλφους να συμπαρασταθούνε στον ΔΙΚΑΙΟ αγώνας μας.
Τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις και τα Εργατικά Κέντρα να συνδράμουν υλικά και ηθικά στον αγώνα μας.
Την Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ να δείξει έμπρακτα τις υποσχέσεις για αλληλεγγύη όπως τις εξέφρασε στη συνάντηση που είχε η επιτροπή με αντιπροσωπεία της στη Μαγούλα.
Στους παραπάνω, τους υπενθυμίζουμε ένα ιστορικό απόφθεγμα: <<Όταν κυνηγούσαν τους Εβραίους έλεγα πως δεν είμαι Εβραίος, αργότερα όταν κυνηγούσαν τους κομμουνιστές είπα πως δεν είμαι κομουνιστής, τώρα που κυνηγάνε εμένα δεν υπάρχει κανείς να με βοηθήσει>>.
Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι τους λέμε:
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ Σας ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
Επίσης ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ
ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΡΟ.ΠΟ.
Τέλος, κι εμείς με τη σειρά μας εκφράζουμε το θαυμασμό μας και την αλληλεγγύη μας στους Απεργούς Εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας καθώς και στους Απεργούς εργαζόμενους στον τύπο CALTER, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, κ.λπ. Θα ήταν τιμή να βρίσκεται αντιπροσωπεία τους στις 2 Απρίλη στην κινητοποίησή μας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2011
ΩΡΑ 10:00 Π.Μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟ.ΠΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.
ΓΙΑΤΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
Σ.Π.Α ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.
ΠΗΓΗ:  BLOKO.GR

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

“Πίστευα ότι ζούσαν, ότι είχαν φτάσει σώοι στη παραλια

ξέσπασμα στη δίκη για τις φωτιές στην Ηλεία

Μνήμες από την τραγωδία του Αυγούστου του 2007 στην Ηλεία ξυπνάνε με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο στη δίκη που ξεκίνησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας.

Ο τραγικός πατέρας, σύζυγος και γιος Γιώργος Παρασκευόπουλος, που έχασε στην Αρτέμιδα τα τέσσερα παιδιά του, τη σύζυγό του και τη μητέρα του, απηύθυνε ένα συγκλονιστικό “κατηγορώ” κατά  του κρατικού μηχανισμού, καθώς όπως υποστήριξε στη κατάθεση του δεν έλαβε κανένα προληπτικό μέτρο για να αποτρέψει την τραγωδία.
«Αν είχε γίνει ένα δέκατο από αυτά που σας λέω για τις αρμοδιότητες των υπευθύνων, θα είχα εδώ δίπλα μου σήμερα την οικογένεια μου» ξέσπασε, συγκινώντας όσους παρακαλουθούν τη διαδικασία.
 Ο ίδιος άφησε κυριολεκτικά χωρίς ανάσα την αίθουσα του δικαστηρίου όταν διηγήθηκε την τραγική του εμπειρία με τον ανείπωτο ανθρώπινο πόνο από εκείνες τις στιγμές...
“Πίστευα ότι ζούσαν!” είπε με φωνή που δύσκολα έβγαινε. “Δεν ήξερα μέχρι αργά το απόγευμα ότι είχαν χαθεί. Τους έψαχνα στο κέντρο της Ζαχάρως, νόμιζα ότι είχαν φτάσει σώοι στην παραλία”, ξέσπασε σε μια κυριολεκτικά μαρτυρική κατάθεση. 
Ο συνήγορος υπεράσπισης πολιτικής αγωγής των θυμάτων Αντώνης Φούσας, δικηγόρος Αθηνών και πρώην υπουργός, σε δηλώσεις του σε ένα διάλειμμα της διαδικασίας τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες και συνταρακτικότερες περιπτώσεις που έχω χειριστεί και αντιμετωπίσει στα πολλά χρόνια της δικηγορίας μου».
Η δεύτερη μάρτυρας από τους εκατόν εβδομήντα της υπόθεσης ήταν η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδερφή του άτυχου εποχικού πυροσβέστη Γιάννη Δρακόπουλου, που εγκλωβίστηκε και έχασε τη ζωή του στις φλόγες στο ίδιο σημείο
Η ΔΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ………

πηγη: protothema.gr

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ


Υ.Γ: ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ....
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟ....ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

αναδημοσίευση : firexios.blogspot.com


Αγαπητοί συνάδελφοι



Η ΠΟΣΠΥΔ, μετά από 9 σχεδόν χρόνια, δράσης και άοκνων αγώνων, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, την αποτελεσματικότητά της στην επίτευξη κάθε στόχου.



Παρά τη λογοκρισία και τον πόλεμο που δέχεται- δυστυχώς εκ των έσω- κατάφερε, 150 περίπου συνάδελφοι να φοιτούν στις σχολές πολιτών, σε Βίλια Αττικής και Νάουσα και να είναι σε σειρά επιτυχόντων, στον πίνακα για τους 725 δόκιμους πυροσβέστες.

Επίσης κατάφερε,3.400 πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, από βοηθητικό προσωπικό που ήταν μέχρι πρότινος, να μετραπούν σε προσωπικό γενικών καθηκόντων ΙΣΟΤΙΜΟ με το μόνιμο προσωπικό του Π.Σ.



Ως φυσική συνέπεια των παραπάνω, οι συνάδελφοι αυτοί θα έχουν στο εξής, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αλλά και την προοπτική ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΒΩΝ.



Ωστόσο ο στόχος της Ομοσπονδίας, δεν έχει επιτευχθεί στο 100%, όπως αρχικά προσδοκούσαμε, αφού η εργασιακή τύχη μιας μεγάλης μερίδας συναδέλφων βρίσκεται ακόμα, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ !!!!



Για την αποκατάσταση αυτών των συναδέλφων η ΠΟΣΠΥΔ, συνεχίζει να προσπαθεί, προς κάθε κατεύθυνση.



ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως και αυτή η προσπάθεια της Ομοσπονδίας ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΑΙ από ένα μικρό αριθμό επιλαχόντων που κατά κύριο λόγο, ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ κάποια θέματα που μόνο ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ προκαλούν.



Το τελευταίο διάστημα και σε μόνιμη βάση, αυτοί οι «κύριοι»



ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, προχωρώντας σε ακυρωτικές πράξεις, των δικών τους ουσιαστικά ενεργειών, αφού οι ίδιοι, προς όφελός τους, προέτρεπαν συναδέλφους, προς αυτή την κατεύθυνση ( αλλαγή βαθμού ικανότητας, και απόκτηση διπλώματος οδήγησης) εντός (άκουσον- άκουσον) του χρονικού περιθωρίου που ΤΩΡΑ καταγγέλλουν).



-ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ, παραπλανητικά και δίχως υπόσταση δημοσιεύματα

- Συνεχίζουν να δημιουργούν εντυπώσεις, περιφερόμενοι από γραφείο σε γραφείο (βουλευτικά και αρχηγείο Π.Σ) σπέρνοντας πανικό και απογοήτευση στους συναδέλφους με αυτές τις ενέργειες, και





-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ να πάρουν με το μέρος τους άλλους επιλαχόντες, με όπλο την ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και την ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ.



Δεν γίνεται όμως να μην παρατηρήσουμε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ στάση που τηρούν αρκετοίΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ συνάδελφοι, που κλείνουν τ’ αυτιά στις Κασσάνδρες των «γνωστών- αγνώστων», αγωνιζόμενοι ΤΙΜΙΑ και με σεβασμό στο πλευρό της ομοσπονδίας έτσι ακριβώς, όπως αρμόζει στον κλάδο μας, παραμερίζοντας και αυτούς που παρασκηνιακάστηρίζουν και υποδαυλίζουν αυτές τις ανίερες πρακτικές,





Αυτοί λοιπόν, με τακτικές που παραπέμπουν σε δοσίλογους του παρελθόντος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, βάσει των οποίων ήρθαν ως επιλαχόντες, έκαναν στροφή 180ο και άρχισαν να στηλιτεύουν τις ενέργειες στις οποίες, οι ίδιοι είχαν προχωρήσει!!!



Κι έρχομαι να ρωτήσω ξανά

Προς τι αυτή η ριζική αλλαγή στάσης;;;;; ΄

Μήπως από ζήλια και φθόνο γι’ αυτούς που πέτυχαν στον διαγωνισμό;;;;;



Επίσης οι «κύριοι» αυτοί



ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και έχουν υποβάλλει αιτήσεις ακύρωσης του διαγωνισμού, παρά την πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, που δικαιώνει τους συναδέλφους που έχουν προβεί σε αλλαγή του βαθμού ικανότητας (Ι), μέχρι την ημέρα υποβολής της αίτησής τους.



Άραγε, όταν εξαντληθούν, όλα τα αθέμιτα μέσα και τα δηλητηριώδη βέλη που έχουν στην φαρέτρα τους, τι θα έρθουν να πουν;



«Συγνώμη, κάναμε λάθος…Είμαστε μαζί σας τώρα στον αγώνα» ;;;



Οι περισσότεροι απ’ αυτούς, μονίμως αδιαφορούσαν και σαμπόταραν τους αγώνες της ΠΟΣΠΥΔ (πρόταση για 2000 άτομα, αλλά και πρόσφατο σαμποτάζ στην πρόταση για κινητοποίηση της ΠΟΣΠΥΔ τον περασμένο Ιούνιο).

Τώρα ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για αγώνες και πορείες;; ΓΙΑΤΙ;;;;



( Το αυγό του φιδιού, εκκολαύθη στην χειρότερη περίοδο για τα εργασιακά μας και τα αποτελέσματα είναι εμφανή)





- Έχουν δημιουργηθεί ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ μεταξύ μας και υπάρχει το ενδεχόμενο, θιγόμενοι επιτυχόντες συνάδελφοι, λόγω πικρίας να γυρίσουν τώρα κι εκείνοι την πλάτη, στην προσπάθεια των επιλαχόντων και να μην τους στηρίξουν την επόμενη ΚΡΙΣΙΜΗ για το μέλλον τους τριετία.



- Κι ακόμα, δημιούργησαν στην κοινή γνώμη μια ανάρμοστη εικόνα για το Π.Σ που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα



Τελειώνοντας θέλω να διευκρινίσω, πως σίγουρα πρόκειται για μεμονωμένα άτομα και σ’ αυτούς ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των επιλαχόντων.



Απευθυνόμενος σε σας, συνάδελφοι ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ, σας καλώ



Ν’ ΑΠΑΞΙΩΣΕΤΕ και να ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΤΕ αυτά τα κρούσματα και να μην επιτρέψετε άλλο τον διασυρμό, του ονόματος, της ιδιότητας και της προσφοράς σας.





ΒΑΛΤΕ στο περιθώριο, αυτές τις συμπεριφορές και καταδικάστε τις.



Να θυμάστε



Η ΠΟΣΠΥΔ έχει δεσμευτεί, για ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ, σε όλα τα μέτωπα, για την επαγγελματική αποκατάσταση ΟΛΩΝ.



ΝΑΙ στον ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΝΑΙ στην ΕΝΟΤΗΤΑ

ΝΑΙ στη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και στη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

ΟΧΙ στις κουκούλες

ΟΧΙ στην υποτίμηση και απαξίωση του κλάδου μας…και πάνω απ’ όλα


ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΑΣ.
 
 
Υ.Γ επειδη τον τελευταιο καιρο υπαρχουν αυτοκλητοι "αναλυτες" μας απαντουμε οτι εδω:
  • θα γραφουν ακομα και αυτοι που δεν εχουν φωνη..
  • οτι οποιος θελει να δημιουργει εντυπωσεις με χαρακτηρισμους απελπισιας να ειναι τουλαχιστον ακριβης..
  • οτι για το πως θα πορευθουμε εχουμε αρμοδια σωματεια και οτι δεν μπορουμε να μιλαμε με ορους οικονομικων μοντελων  30ετιας αλλα με ορους στα νεα οικονομικα δεδομενα του πλανητη ΓΗ..
  • οτι γνωριζουμε τι ειναι το Σ.Τ.Ε κλπ κλπ και εχουμε και αποφασεις του !!!!!!
  •  
     
     

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ενημέρωση μελών - 22/3/2012

Tον τελευταίο καιρό η ΠΟΣΠΥΔ έχει ζητήσει συναντήσεις με τους υπεύθυνους των πολιτικών κομμάτων για συγκεκριμένες δεσμεύσεις εν όψει εκλογών. Τα κυριότερα θέματα είναι απορρόφηση των επιλαχόντων σε βάθος τριετίας και νέα 5ετίας για τους εκτός ρύθμισης.
Απ’ όλα τα κόμματα μόνο το ΚΚΕ μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκε στις 05/03 και μετά από προτάσεις μας κατατέθηκε και συγκεκριμένη επερώτηση.
Μια και που όλοι αναγνωρίζουν την βαρύτητα μιας προεκλογικής δέσμευσης καλούμε όλα τα Σωματεία να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση μέσω των βουλευτών να πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΠΟΣΠΥΔ με εκπροσώπους της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κ.λ.π. προκειμένου να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Είχε υπογραφεί η σύμβαση για απασχόληση φέτος των συμβασιούχων πυροσβεστών από τον πρώην Υπουργό κ. Χρήστο Παπουτσή και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία αλλά ξανασυντάχτηκε εκ νέου λόγω αλλαγής ηγεσίας του Υπουργείου.
Έχουμε ζητήσει συνάντηση και με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά λόγω της 25ης Μαρτίου και αυξημένων δραστηριοτήτων με την ΕΛΑΣ δεν έχει πραγματοποιήσει καμία συνάντηση ο Υπουργός προς το παρόν.
Στον προϋπολογισμό του 2012 έχουν προβλεφτεί πιστώσεις για 8μηνο για το έτος 2012 και έχουμε ζητήσει από την πολιτική και φυσική ηγεσία να ισχύσει το 8μηνο και λόγω ΟΑΕΔ κ.λ.π. πάλι φέτος φαίνεται ότι το χρονικό διάστημα απασχόλησης θα κριθεί με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπως γίνεται κάθε χρόνο με την έκδοση της σχετικής ΠΥΣ που υπογράφεται περίπου στα μέσα Απριλίου.
* Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη εγγράφως και προφορικά στην ηγεσία την καθυστέρηση της σχετικής διαταγής για ιατρικές εξετάσεις.
Σχετικά με την κάλυψη των 150 περίπου θέσεων των επιλαχόντων έχουμε ζητήσει από την ηγεσία την άμεση κάλυψη των θέσεων αυτών ώστε οι συνάδελφοι να μην μπλέξουν στον «κυκεώνα» λόγω των υπηρεσιακών κυβερνήσεων, Πάσχα, εκλογών κ.λ.π.
Περιμένουμε σχετική απάντηση.
Τέλη της εβδομάδας ολοκληρώνεται η διαδικασία και των αυτεπάγγελτων διαδικασιών των πτυχίων και των διπλωμάτων όπως μας έχει ενημερώσει το Α.Π.Σ. Αναμένουμε επίσης και την απόφαση υπέρ των αλλαγών Ι του Ν.Σ.Κ.
Έχουν επισημανθεί ακόμα προς την ηγεσία η ανεπάρκεια των στολών και η έλλειψη σε νούμερα των μεγεθών των στολών.
Καθώς και το πρόβλημα στις στολές και έχουμε επισημάνει και την έλλειψη κάποιων ΜΑΠ που πρέπει να μας δοθούν.
Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες με τα στοιχεία των απογραφικών δελτίων και των ΑΓΜ των 5ετούς και εξετάζεται από το Α.Π.Σ. η πληρωμή δύο μισθών στα μέσα Απριλίου όπως μας έχουν πει από το Α.Π.Σ.
Υπενθυμίζουμε βάσει της Υπ. 104 οικ. Φ109.1 απόφασης εκπαίδευσης των συμβασιούχων πυροσβεστών:
1) Ο 5ετούς δεν επιτρέπεται να απουσιάζει πάνω από 5 ημέρες τμηματικά ή συνέχεια.
2) Στις 31/03 θα εξεταστούμε στις κατά τόπους, πυρ. ακαδημίες που εκπαιδευόμαστε, γραπτά μέσα σε 90 λεπτά σε 60 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.
Η κάθε σωστή απάντηση βαθμολογείται με 1 μονάδα.
Για να θεωρηθεί επιτυχής θα πρέπει να απαντηθούν τουλάχιστον 20 σωστές.
Οι πρακτικές εξετάσεις θα γίνουν στις κατά τόπους περιφέρειες από 2/4 έως 6/4/2012.
3) Η πρακτική εξέταση θα γίνει στις έδρες των περιφερειών. Η εξέταση για να θεωρηθεί επιτυχής πρέπει να βαθμολογηθεί με 10 και ανώτατο όριο το 30.
4) Και τα δύο είδη εξετάσεων θα πρέπει να συγκεντρώνουν τις 45 μονάδες!!
5) Ενστάσεις δεν γίνονται δεκτές!!
Μερικοί συνάδελφοι επιλαχόντες, περίπου 100, έχουν προσφύγει με αίτηση ακύρωσης της προκήρυξης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, επίσης έχουν ζητήσει να επισπευτεί και η διαδικασία του δικαστηρίου με αίτηση προτίμησης.
Όσοι συμβασιούχοι συνάδελφοι επιθυμούν μεταθέσεις όπως γίνεται κάθε χρόνο με την πρόσληψη ας υποβάλλουν την σχετική αλληλογραφία προς το Α.Π.Σ. για την μετακίνησή τους μόλις πιάσουν δουλειά.
Οι οφειλές των εκτός έδρας των συναδέλφων του νομού Αρκαδίας και τα οδοιπορικά για τις moto θα δοθούν τον Απρίλιο!!
Για άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση επισκεφθείτε το site της ΠΟΣΠΥΔ στο http://www.pospid.gr/.

Υ.Γ: ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ "ΚΟΙΜΑΤΑΙ" ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.....!!! Ή ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ? ? ?

ΥΓ 2: ΕΛΠΙΖΩ ΚΥΡΙΟΙ "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ" ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΤΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...!!

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ...

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΡΩΤΩΝΤΑΣ-ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΩ MAIL...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ...

ΠΡΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΝΕΑ..!


  • ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.

  • ΗΤΑΝ ΓΙΑ 1500 ΑΤΟΜΑ "ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ" ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ 1908 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ...

  • ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ..
(ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΥΝΔΕΛΦΟΥΣ) ΟΣΟΥΣ
  • ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ
  • ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ
  • ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 5ΕΤΩΝ
ΟΥΤΕ "ΜΕΧΡΙ 28 ΕΤΩΝ "ΟΥΤΕ  ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ....

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Έκκληση για οικονομική ενίσχυση συναδέλφου..

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα ενός συναδέλφου μας.Συγκεκριμένα την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην οικία του Πυροσβέστη πενταετούς υποχρέωσης Δοκανάρη Κωνσταντίνου με αποτέλεσμα να καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά, μαζί με τα έπιπλα και τα ρούχα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.Παρακαλούνται, όσα απο τα πρωτοβάθμια σωματεία επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά να ενημερώσουν τα μέλη τους και να καταθέσουν τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν στον κάτωθι αριθμό τραπεζικού λογαριασμού.


ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ IBAN: GR68 0431 2200 0038 0010 3909 087 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΔΟΚΑΝΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΣΤΑΣ 6985560162
ΔΟΚΑΝΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6977448097

αναδημοσιευση απο ΠΟΣΠΥΔ

υ.γ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ,ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ,ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ-ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...

Ενημέρωση για το συμβασιούχο προσωπικό για το 2012

Παρά τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό σχετικά με την πρόσληψη και τον πιθανό χρόνο εργασίας του συμβασιούχου προσωπικού για το 2012, τίποτα δεν είναι επίσημο και οριστικό ακόμη. Επισημένεται ότι η διαδικασία πρόσληψης του συμβασιούχου προσωπικού κάθε χρονιά ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία (με διαταγές και υπουργικές αποφάσεις), οπότε είναι αναμενόμενο να μην υπάρχουν ακόμη οριστικές εξελίξεις. Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα της πρόσληψης για το 2011, για να έχουν οι συνάδελφοι μία ιδέα περί την διαδικασία.
Η ΠΟΣΠΥΔ έχει θέσει το θέμα επανειλλημένως στην φυσική και πολιτική και Ηγεσία και αναμένεται σχετική ενημέρωση σύντομα.

δειτε την διαταγη ΕΔΩ

Ενημερωση απο ΠΟΣΠΥΔ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΠΛΗΡΩΜΉ,..

ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΉ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌ ΝΑ ΠΆΡΟΥΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ.
ΑΠΌ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΓΎΡΩ ΣΤΟ ΠΆΣΧΑ ΈΝΑΝ ΠΛΉΡΗ ΜΙΣΘΌ.

ΌΤΙ ΝΕΌΤΕΡΟ ΘΑ ΕΠΑΝΈΛΘΟΥΜΕ. .ΥΠΟΜΟΝΉ!

ΠΕΡΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΠΡΟΣΟΧΗ !

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ..
  1. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ (ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ).
  2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ 45 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ.(ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΜΑΖΙ).
  3. Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 20 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΙ 10 ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ..(ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΟΛΟ 45)
  4. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ (Π.Χ 10) ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙ 35 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ..
  5. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ....
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΧΟΣ,ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ..
ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 5 ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΙΣΩΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ...

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ .!

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΕ "ΚΑΠΟΙΟΥΣ"ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΟΙ 5ΕΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..
Οι οργανικές θέσεις, κατά κατηγορία, βαθμό και ει- , του πυροσβεστικού προσωπικού του Πυροσβε-
στικού Σώ
ματος είναι οι εξής:
Α
) Γενικών Καθηκόντων:
Αντιστράτηγοι Πυροσβεστικού Σώ
ματος 4
Υποστράτηγοι Πυροσβεστικού Σώ
ματος 6 4
Αρχιπύραρχοι
23 18
Πύραρχοι
(παραγωγικής σχολής) 53 43
Αντιπύραρχοι
(παραγωγικής σχολής) 119 93
Αντιπύραρχος
(σχολής μετεκπαίδευσης) 1
Επιπυραγοί
(παραγωγικής σχολής) 133 113
Επιπυραγοί
(σχολής μετεκπαίδευσης) 4
Πυραγοί
(παραγωγικής σχολής) 195 189
Πυραγοί
(σχολής μετεκπαίδευσης) 7
Υποπυραγοί
Ανθυποπυραγοί
(
παραγωγικής σχολής) 882 864
Υποπυραγοί
Ανθυποπυραγοί
(
σχολής μετεκπαίδευσης) 47
Πυρονό
μοι (παραγωγικής σχολής) 214
Αρχιπυροσβέστες
(παραγωγικής σχολής) 2.892
Αρχιπυροσβέστες
η παραγωγικής σχολής)Πυροσβέστες 3.909
Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης 4.000.»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ.ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ..

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ,ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ !
ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ :
- ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄,ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρου
-ρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις
 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΓ΄
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

δικότητα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ"...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΑΛΙ..
ΟΙ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ :
ΠΕΡΙΠΟΥ 70. (ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ)
  •  ΑΠΟ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  •  ΑΠΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  •  ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ
  •  ΚΕΡΚΥΡΑ
  •  ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ
  •  ΑΠΟ ΣΑΜΟ
  •  ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ
  •  ΑΠΟ ΣΕΡΡΕΣ
  •  ΑΠΟ ΓΡΕΒΕΝΑ
  •  ΑΠΟ ΑΡΓΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ
  • ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΚΡΥΦΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ !!!

ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΑ Ι, ΕΑΝ ΔΟΘΟΥΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ....?
ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ-ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΕΠΑΝΗΛΕΙΜΕΝΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ...
ΡΩΤΩ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ή ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΨΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ??
"ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ" ΦΑΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ..
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ..ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ?

ΟΙ ΧΟΝΤΡΟΙ-ΑΝΙΚΑΝΟΙ-ΚΟΝΤΟΙ-ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ..

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ? ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ, ΥΠΟΚΙΝΗΣΑΝ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΑΝ ?

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ """"ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ"""ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ...

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑ ? ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟ Σ.Τ.Ε ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ????

Υ.Γ
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ-ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ-ΣΕ ΠΟΙΟΝ-ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ-ΑΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ FACEBOOK.


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ?
ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ?
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ?

Θυμάται κανείς την δέσμευση Παπανδρέου σε ντιμπέϊτ προεκλογικά;
Θυμάται κανείς τον Χρυσοχοϊδη που κατέβηκε κάτω στο συλλαλητήριό μας τον Δεκέμβριο του 2009 που λέγανε συνάδελφοί μας «η Ομοσπονδία θέλει να βλάψει το ΠΑΣΟΚ κ.λ.π.»
Θυμάται κανείς την ομάδα εργασίας που συστάθηκε από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο 2010 και το πόρισμα;
Θυμάται κανείς τον Χρήστο Παπουτσή και τον Μανώλη τον Όθωνα το Νοέμβριο του 2010 που δεν ασχολήθηκαν με το πόρισμα και έφτιαξαν νέο νομοθετικό πλαίσιο για άμεση πρόσληψη και για μονιμοποίηση;
Θυμάται κανείς την διαβούλευση στις 30 Νοεμβρίου του 2010;
Θυμάται κανείς τις προτάσεις των Σωματείων Χαλκιδικής και Κορίνθου για απορρόφηση για όλους;
Θυμάται κανείς την πρόταση του Προέδρου της ΠΟΣΠΥΔ στο ντου στον Ραγκούση στις 13 Σεπτεμβρίου 2010 για τροποποίηση της υπάρχουσας πενταετίας για επιπλέον άλλα 5 έτη και όπου 8 μήνες, ιδιωτικού δικαίου θα γινόταν 12, δημοσίου δικαίου και ούτε γάτα ούτε ζημιά και θα ήταν όλοι μέσα;
Θυμάται κανείς ποιοι δεν ήθελαν;
Οι περισσότεροι που είναι επιλαχόντες τώρα τους φταίει το Σωματείο;
Ποιοι είναι αυτοί που ήρθαν τα τελευταία 2-3 χρόνια και είναι έξω;
Τότε όσοι είναι έξω εδώ και δουλεύουν 8, 10, 15 χρόνια πρέπει να βγουν στο δρόμο με τα δίκανα.
Ποιοι φωνάζουν, αυτοί που έλεγαν 1.500 άτομα να ανοίξει η χαραμάδα;
Ποιοι φωνάζουν, αυτοί που έβγαζαν διπλώματα τελευταία στιγμή για μόρια και δεν μπήκαν μέσα γιατί δεν είχαν εθελοντικά, ΛΟΚ, τριτεκνίες κ.λ.π.;
Ποιοι φωνάζουν:
  • Αυτοί που έχουν αλλάξει τα γιώτα και είναι επιλαχόντες ή,
  • Αυτοί που δεν έχουν προλάβει να αλλάξουν τα γιώτα και τους φταίνε;
ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΞΩ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ 20-30 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ! ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ
Ποιοι φωνάζουν που πετάχτηκαν έξω συνάδελφοι με τροχαίες παραβάσεις 3 μήνες;
* Ή επειδή έπαιζαν ηλεκτρονικά όταν ήταν 18 χρονών και τώρα είναι 38 με 15 χρόνια προϋπηρεσία και είναι εκτός;
* Ή ο άλλος που μπήκαν τα γελάδια στο χωράφι και φάγανε τα χόρτα ή αυτοί που χρώσταγαν στο ΤΕΒΕ ή το ΙΚΑ ή κόψανε κανένα δέντρο ή 3 μήνες διατροφή;
* Αυτοί είναι οι συνάδελφοι οι τρομοκράτες, τα κλεφτρόνια, τα πρεζόνια κ.λ.π. που λασπώνουν οι επιλαχόντες;
Δεν ντρεπόμαστε λίγο; Ξεφτιλιζόμαστε.
  • Τι θα είναι οι επιλαχόντες; Ότι και να είναι οι επιτυχόντες, δεν θα είναι και Ι1 και ποινικά και κοντοί και ψηλοί και παχουλοί και μεγάλοι και μικροί;
  • Και μετά βγαίνουν οι ίδιοι και λέμε «οι συνάδελφοι». Ποιοι «συνάδελφοι»;
  • Αυτοί που είναι μέσα και κοιτάνε τους απ’ έξω να μας τσαλαπατάνε;
  • Αυτοί που είναι έξω και κοιτάνε τους μέσα να τους φάνε;
  • Ή οι μέσα που πετιούνται έξω και να τους κοιτάνε απαθείς οι μέσα και οι έξω κοιτάνε σαν όρνια;
  • Άλλα λέμε και άλλα κάνουμε. Και αυτό το λέμε συναδελφικότητα; Ε; Ποιοι οι καλοί συγκεκριμένοι 10-20 επιλαχόντες χωρίς τσίπα που λασπώνουν τον κλάδο;
Οι ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ έβγαλαν τον Πρόεδρο πρόσφατα ΚΚΕ, το 2007 στην πορεία στην Αθήνα που ευχαριστήσαμε τον Βύρων ήμασταν δεξιοί, τώρα είμαστε ΠΑΣΟΚ. Δεν ντρεπόμαστε λίγο που μπροστά στο συμφέρον σας μερικοί δεν βλέπετε τίποτα. Άλλοι πηγαίνουν στις πόρτες των Υπουργείων και έλεγαν είμαστε κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κ.λ.π. Τότε γιατί δεν μιλάγατε συνάδελφοι;
  • Σας πείραξε που ο χώρος έχει το θάρρος και ευχαριστεί όποιους τον βοηθάει άσχετα με κομματικά ταμπελάκια.
  • Αυτό σας πειράζει γιατί αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τα πρόσωπα;
Είναι γνωστό ότι από το 2007 αν δεν ήταν ο Βύρωνας 5ετία νέα δεν κάναμε; Μαζί με τους αγώνες μας θυμάστε την πορεία 01/11/2006 στο Εσωτερικών;
Είναι γνωστό ότι αν δεν υπήρχε η προεκλογική δέσμευση Παπανδρέου 5ετία δεν θα βλέπαμε μαζί με τον αγώνα μας και το δίκιο μας; Θυμάστε τους εποχικούς που ήταν παρόντες στα δύο προεκλογικά ντιμπέϊτ;
Είναι επίσης γνωστό ότι υπήρχαν και υπάρχουν πολέμιοι της 5ετίας πασοκατζήδες και δεξιοί κ.λ.π.
Οι δεξιοί δεν το κάνανε αυτοί και το έκαναν ο Χρυσοχοϊδης, ο Βούγιας, ο Παπουτσής, ο Όθωνας και παίρνουν τα εύσημα οι δεξιοί γιατί ήταν ανίκανοι και δεν θέλανε να κάνουν κάτι τόσα χρόνια.
Ξαφνικά έγιναν ανίκανοι όλοι, ξαφνικά τα ισοπεδώνουμε όλα στο βωμό της αχαριστίας, της ιδιοτέλειας, των εκλογών και των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων;
Γεγονός πλέον είναι ότι βοήθησαν από τη Ν.Δ. ο Β. Πολύδωρας και ο Παναγ. Χηνοφώτης μαζί με Δούκα και Λέγκα.
Γεγονός πλέον είναι ότι δεσμεύτηκε ο Παπανδρέου και υλοποίησαν Χρυσοχοΐδης, Βούγιας, Παπουτσής, Όθωνας με στήριξη όλης της πτέρυγας της Βουλής.
Αυτά είναι ήδη γεγονότα και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Είτε είναι ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ κ.λ.π.
  • Είτε μόνιμος,
  • Είτε συμβασιούχος,
  • Είτε 5ετούς,
  • Είτε επιλαχών και είναι ντροπή μας να πηγαίνουμε όπου γέρνει η βάρκα όπως είναι γεγονός ότι με Προεδρείο Παπαντώνη, Φαραντάκη, Σαμαρά και τα άλλα παιδιά έγιναν ότι έγιναν.
  • Τα παιδιά δεν κώλοσαν, είχαν και έχουν τσαγανό.
  • Οι υπόλοιποι επιλαχόντες και μη ας βιάζονται θα μπουν απλά θα περιμένουν λίγο, οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας.
  • Ο καθένας έχει τα δίκια του από τη μεριά του.
  • Όλοι όμως ξέρουμε ότι αυτό που έγινε δεν θα ξαναγίνει ούτε έχει γίνει ποτέ.
  • Το ξέρουμε ή όχι; Εάν δεν είχε μεθοδικότητα, πειθαρχία, επιμονή η ΠΟΣΠΥΔ και τα Σωματεία δεν θα φτάναμε εδώ.
  • Ξέρετε πόσοι έχουν βγεί στο δρόμο όχι 45 φορές που βγήκαμε εμείς, 145 και είναι σπίτια τους εδώ και καιρό; Συμβασιούχοι, ΕΡΤ, ΠΡΟΠΟ, Πολιτισμού, Δήμους, Νομαρχίες, Αρχαιολόγοι, καθηγητές, γιατροί ΙΚΑ με 8μηνες συμβάσεις και δεκαετίες απασχόλησης και είναι στο δρόμο και τόσοι άλλοι; Ένα εκατομμύριο άνεργοι ακόμα και αορίστου χρόνου έχουν πάει σπίτι τους;
Έπιασε ο πόνος τους συνδικαλιστές των μονίμων και μας βγαίνουν φωτό με τη Ν.Δ. και δηλώνοντας συνδικαλιστής ομοϊδεάτης αστυνομικός τους προς καιρό στη Ρηγίλλης «ή Ν.Δ. είναι στο σπίτι μας».
  • Ποιοι φωνάζουν;
  • Εδώ και τώρα αυτεπάγγελτο έλεγχος για διπλώματα, ποινικά, πτυχία και διπλώματα.
  • Τα τελευταία 10 χρόνια όπως γίνεται στη δική μας προκήρυξη.
  • Για πάμε να γελάσει ο κάθε πικραμένος, ξαφνικά γίνονται όλοι άνετοι και λασπώνουν; Τρέμουν την ΠΟΣΠΥΔ οι μόνιμοι συνδικαλιστές γιατί χάλασε η πίτα στο Π.Σ. 4.000 μέσα αυτοί χάνουν επιδόματα, μισθούς, εργασιακά όπως και όλοι μας και «κιχ» και σου λένε ας φωνάξουμε για τους 5ετής πουλάει έχει εκλογές και το Σωματείο……
Ξέρεις πόσοι συνδικαλιστές και μη, αξιωματικοί και μη όπως και εποχικοί είναι στο από γραφείο σε γραφείο δεκαετίες τώρα κα δηλώνουν όλοι μάχιμοι; Όλοι μας πεινάμε, ας σοβαρευτούμε να πάμε το Π.Σ. μπροστά, όλοι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο εν τέλει μόνιμους, πενταετούς, συμβασιούχους, η διαφορά είναι στο «μαρούλι». Η φωτιά δεν κάνει διακρίσεις, καίει όποιον είναι και ότι είναι.
Ναι στη μονιμοποίηση.
Ναι στη συναδελφικότητα.
Ναι στην διαύγεια.
Ναι στο ξεκαθάρισμα.
Όχι στον διασυρμό των συναδέλφων.
Όχι στον διασυρμό του Π.Σ.
Όχι στην λασπολογία.