Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Επιτροπές αγώνα συμβασιούχων πυροσβεστών


Το τελευταίο διάστημα η ΠΟΣΠΥΔ πραγματοποίησε συναντήσεις με συναδέλφους εποχικούς που έμειναν εκτός ρύθμισης για τους ΠΠΥ (επιλαχόντες και αποτυχόντες). Κάποιοι από αυτούς οργανώθηκαν σε επιτροπές αγώνα και ζήτησαν την ενίσχυση και στήριξη της Ομοσπονδίας σε δράσεις τους, με βασικά αιτήματα την απορρόφηση των επιλαχόντων, την επέκταση της 5ετίας για το συμβασιούχο προσωπικό και την εξασφάλιση εργασίας για όλους.
Η ΠΟΣΠΥΔ, έχοντας ήδη στο διεκδικητικό της πλαίσιο τα συγκεκριμένα αιτήματα (πρόσφατη απόφαση ΔΣ που στηρίζεται με σημαντικό αριθμό πρόσφατων δράσεων και επαφών της ΠΟΣΠΥΔ) και δεδομένης της συνδικαλιστικής εμπειρίας της συνέστησε στις επιτροπές αγώνα που δημιουργήθηκαν ένα τρίπτυχο συνεργασίας: κοινή πίεση σε τοπικούς πολιτικούς παράγοντες για λήψη δεσμεύσεων υπέρ των συμφερόντων του συμβασιούχου προσωπικού, συνεννόηση πριν από τον προγραμματισμό αγωνιστικής δράσης (καθώς το σύνολο των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης μέχρι τις 10/4 εκπαιδεύεται και δεν μπορεί να απουσιάσει καμία ημέρα από τις Σχολές) και προγραμματισμό κοινών δράσεων σε ΜΜΕ.
Πρόσφατα επιτροπή αγώνα συναδέλφων εξήγγειλε αγωνιστική κινητοποίηση για τις 2/4, ημέρα Δευτέρα. Η συγκεκριμένη ημερομηνία αποφασίστηκε χωρίς επικοινωνία με την ΠΟΣΠΥΔ σε χρονο που όλοι οι ΠΠΥ αδυνατούν να απουσιάσουν από την εκπαίδευσή τους με αποτέλεσμα να είναι πρακτικώς αδύνατον να παραστούν στην κινητοποίηση όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν. Ωστόσο η Ομοσπονδία στηρίζει και τάσσεται αλληλέγγυα σε κάθε δράση που σκοπό έχει να προασπίσει τα συμφέροντα συναδέλφων και δεν διχοτομεί ή "σαλαμοποιεί" τα μέλη της σε κατηγορίες (ΠΠΥ, Συμβασιούχοι, επιτυχόντες, αποτυχόντες κλπ).
Ο σκοπός είναι κοινός και για το ίδιο μάχεται το σύνολο των συναδέλφων, παρά τις μεμονομένες παραφωνίες:
ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΟΛΩΝ.