Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ


Μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ
 Πιο συγκρατημένη από τον συνάδελφό της υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη αναφορικά με την μονιμοποίηση των περίπου 30.000 συμβασιούχων που εργάζονται έως και 15 συναπτά χρόνια στο Δημόσιο καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες εμφανίστηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. 
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ρ/σ 247 η κ. Γεροβασίλη, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη, βάζει μπροστά το ΑΣΕΠ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εφόσον απαγορεύεται από το Σύνταγμα η μετατροπή σύμβασης από ορισμένου σε αορίστου χρόνου…μπορεί να γίνει με προκήρυξη μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ», αποφεύγοντας μάλιστα να μιλήσει για αυξημένη μοριοδότηση. «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους όπως με τους πενταετούς θητείας πυροσβέστες και τους συμβασιούχους καθαριότητας των δήμων», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

«Δεν μιλάμε για όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου. Μιλάμε για διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα αφορά τους υπαλλήλους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», πρόσθεσε, ενώ μίλησε για περιορισμούς που υπάρχουν από τους θεσμούς.

Η ίδια έφερε ως παράδειγμα τους εργαζομένους του «Βοήθεια στο Σπίτι» και μίλησε για ορθολογικές διαδικασίες που δεν θα δημιουργήσουν δημοσιονομικό πρόβλημα.

Πηγή: aftodioikisi.gr