Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΠΟΠΥΣΥΠ

Αριθ. Πρωτ : 2407                                                                                                   Αθήνα:15.09.2017
Αρ. Σελίδων : 2

Προς : Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών για την παράσταση διαμαρτυρίας της 13-09-2017 »
20170913 115104
    Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες,
    μετά τον απόηχο της παράστασης διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησε η Oμοσπονδία μας στις 13-09-2017 στο Σύνταγμα για τα φλέγοντα ζητήματα, που αφορούν τον κλάδο μας και κυρίως το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων έχουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:
     Πραγματοποιήσαμε καίριες και σημαντικές συναντήσεις:
    1ον) Συνάντηση είχε η Ομοσπονδία μας με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Παναγιώτη Σκουρλέτη, όπου του μεταβιβάσαμε τις προτάσεις μας για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας και των συναδέλφων συμβασιούχων. Ο κος Υπουργός μας είπε, ότι ο ίδιος, και κατεπέκταση η κυβέρνηση, δεν έχουν στα σχέδια τους να απολύσουν κανέναν συνάδελφο συμβασιούχο και μας διαβεβαίωσε, ότι, όταν θα συντάξει το πολυνομοσχέδιο με τους συμβασιούχους άνω της 8ετίας ως καλύπτοντες πάγιες και διαρκείς ανάγκες ήτοι αορίστου χρόνου εργασία , θα έχει μέσα και τούς εποχιακούς πυροσβέστες και θεωρεί, ότι είναι ένας αδικημένος κλάδος και θα κάνει τα πάντα για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Επίσης για το θέμα αυτό ευρίσκεται σε συνεργασία με την κα Γεροβασίλη, η οποία συμφωνεί.( Δεν σταματάμε αν δεν δούμε πράξεις). Όσο για το οικονομικό σκέλος η άποψη του είναι ότι δεν πρόκειται για μεγάλη διαφορά στα κονδύλια καθότι συνυπολογίζεται και το ταμείο ανεργίας στους 5 μήνες εργασίας τους. Επίκειται νέα συνάντηση με το κο Σκουρλέτη καθώς ανανεώσαμε το ραντεβού μας με αυτόν.
    2ον) Συνάντηση επίσης είχε η Ομοσπονδία μας στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κο Γρηγόριο Θεοδωράκη, όπου του μεταβιβάσαμε το μείζον θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων και μας απάντησε, ότι είναι υπό συζήτηση και ότι μετά το τέλος αντιπυρικής περιόδου θα συσταθεί μια επιτροπή, όπου θα συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας καθώς είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός θεσμός των εν λόγω εργαζομένων, ώστε να δούμε, πως θα βρεθούν λύσεις και διάφορα κονδύλια για την 12 μηνη απασχόληση τους. Επίσης μας άνεφερε ότι δεν θα μείνει κανείς συμβασιούχος εκτός δουλειάς ασχέτως του ότι εφέτος λήγουν οι συμβάσεις τους.
    3ον) Ψήφισμα διαμαρτυρίας επιδόθηκε στην βουλή, όπου εκεί είχε συσταθεί επιτροπή με επικεφαλής την κα. Κοζομπόλη, υπεύθυνη ΕΠ.Ε.Κ.Ε. Προστασίας του Πολίτη, και παρουσία 6 βουλευτών:
1) Δημαρά Γεωργίου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ,
2) Τριανταφύλλου Μαρίας ,Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ,
3) Κατσαβρία Σιωροπούλου Χρυσούλας, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ,
4)Ακριώτη Γεωργίου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ,
5)Καραγιαννίδη Χρήστου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ,
6)Σκουφά Ελισάβετ, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκεί συζητήθηκαν όλα τα θέματα του κλάδου μας διεξοδικά και αναλυτικά και τους παραδώσαμε τις γραπτές προτάσεις της Ομοσπονδίας μας και για τους συμβασιούχους συναδέλφους. Τους αναπτύξαμε το ότι είναι σημαντικοί για την καταστολή και ότι είναι ένα έμπειρο προσωπικό και ότι θα μπορούσαν οι εν λόγω συνάδελφοι να χρησιμοποιηθούν και στην πρόληψη με πολύ μικρό κόστος και έτσι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην πρόληψη και θα ελαχιστοποιούνται και οι τεράστιες δαπάνες που χρησιμοποιούνται στην κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά και θα λύσουμε το εργασιακό πρόβλημα των συναδέλφων. Στην συνέχεια τους αναδείξαμε τα προβλήματα, που έχουν οι συνάδελφοι Π.Π.Υ. με ελλιπή καθήκοντα κατά το έργο τους και ότι και αυτοί θα πρέπει να αποκατασταθούν εργασιακά μέχρι την συνταξιοδότησή τους και όσον αφορά τους Π.Π.Υ. που είναι προς μονιμοποίηση ζητήσαμε να κινηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες και πριν την τριετία για την μονιμοποίηση τους.
    Συνάδελφοι αντιλαμβάνεστε, ότι πλέον έχουμε ανοιχτά πολλά μέτωπα και ότι ο αγώνας, που δίνει η Ομοσπονδία μας και τα σωματεία -μέλη της είναι μεγάλος αλλά είναι ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας, που ασχολείται με τον κλάδο, γι'αυτο καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα και να είναι στην τροχιά της Ομοσπονδία μας, για να έχουμε θετικά αποτελέσματα στα δίκαια αιτήματα μας.
     Σε επόμενο χρόνο θα σας ενημερώσουμε για τις επόμενες ενέργειες μας και την επόμενη παράσταση διαμαρτυρίας μας.
    
                                                                                     Με εκτίμηση,
                                                                               Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.



ΣΧΟΛΙΟ:
Κατάφέρατε και κάνατε της πορείες χιλιάδων συναδέλφων παραστάσεις διαμαρτηρίας πλέον.
 
Σας  πρόλαβε το Σωματείο Αργολίδας – Αρκαδίας και δεν παρουσίασατε ως επίτευγμα της πορείας  την δρομολογημένη  πληρωμή των τριετών από νυχτερινά , αργίες, υπερωρίες, Απριλίου – Μαΐου. 

 Κύριοι της Ομοσπονδίας:
Είστε οι ίδιοι στο Προεδρείο από αρχές του 2014, και αναρωτιέμαι ως πότε θα ενημερώνετε και θα μεταβιβάζετε προτάσεις και θα κατάθετε ψηφίσματα σε μια κυβέρνηση που οι Υπουργοί που συναντάτε είναι στα ίδια υπουργεία πάνω από δύο χρόνια ; 
Αποτέλεσμα των συναντήσεων –φωτογραφίσεων σας 2 χρόνια τώρα είναι με δύο λόγια :
1.       1 Ο Τόσκας σας κορόιδευε Ενάμιση χρόνο με τους 2093 συναδέλφους  που το Φλεβάρη «έφαγαν το παγωτό τους» του είχατε πει από αρχές του 2016 να μην δέχεται άλλους συνδικαλιστές του χώρου μας τόσο καιρό και τώρα σας έκλεισε την πόρτα .
2.       Για του συμβασιούχους  εξακολουθείτε να παίρνετε υποσχέσεις δεν βάλατε μυαλό.