Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΛΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο Γ.Γ ΤΗΣ ΠΟΠΥΣΥΠ





Αριθ. Πρωτ : 2304                                                                          Αθήνα: 29.06.2017
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                                                     Προς :
                                                                                                  Σωματεία- μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π..
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
     Σήμερα 29.06.2017 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής, κο Νικόλαο Βούτση, στην Βουλή και με τον Υπουργό Επικρατείας, κο Αλέξανδρο Φλαμπουράρη, στο Μαξίμου. Τους ζητήσαμε βάσει της θεσμικής θέσεως, την οποία κατέχουν, να κάνουν παρεμβάσεις στα θέματα, που απασχολούν τον κλάδο μας και ειδικότερα:
     1.Οσον αφορά τους Συμβασιούχους ετέθησαν τα θέματα περί 12μηνης εργασίας τους στην πρόληψη και στην καταστολή και περί της ανανέωσης της λίστας των επιτυχόντων επιλαχόντων εξ εποχικών κ.α....
     2.Οσον αφορά τους εναπομείναντες Π.Π.Υ. ετέθη το θέμα της ανανέωσης της θητείας τους μέχρι την θεμελίωση συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος και το θέμα της πλήρους εναρμόνισης καθηκόντων τους με αυτά του μονίμου προσωπικού.
     3.Όσον αφορά τους Π.Π.Υ. της τριετίας ετέθη το θέμα του ότι εφόσον έκλεισε το θέμα της αξιολόγησης θετικά θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα - μονιμοποίηση τους. Επίσης έγινε αναφορά για τα δεδουλευμένα από τις 15 Απριλίου 2017, όπου δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία καταβολή έως τώρα.
    Αν και εφόσον πραγματοποιηθούν τα παραπάνω λύεται σε μεγάλο βαθμό ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Πυροσβεστικού Σώματος με αποτέλεσμα να παρέχονται καλύτερα οι υπηρεσίες μας προς τον πολίτη.
                                                                        Με εκτίμηση,
                                                                 Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.



 ΣΧΟΛΙΟ
Αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας μας λεει ο Προεδράρας . 13 εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ έχεις πρόεδρε και εσυ συνεχίζεις και πέρνεις μαζί σου τον επιλαχόντα που έχει καταθέσει αγωγή εναντίων της προκυρηξης των 5ετων το 2011

 ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΙΝ 9 ΜΗΝΕΣ


 Αριθ. Πρωτ : 1635                                                     Αθήνα: 26.09.2016
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                     Προς : Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.


Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
     Συνάδελφοι,
     σας γνωστοποιούμε, ότι σε συνέχεια των επαφών μας και των συναντήσεων μας με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κο Νικόλαο Βούτση για τα θέματα, που απασχολούν τον κλάδο μας, και σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ομοσπονδία μας ο κο Βούτσης μας ενημέρωσε, ότι κατόπιν σχετικής τηλεφωνικής ενημερώσεως του από τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κο Τόσκα εγκύρως ισχύουν τα ακόλουθα :
1.Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κος Νικόλαος Τόσκας είναι θετικός για την ανανέωση της λίστας επιλαχόντων –επιτυχόντων.(ΣΧΟΛΙΟ: Ακόμα περίμενουν οι επιλαχόντες).


2.Προχωρά η διαδικασία μονιμοποιήσεως των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης .(ΣΧΟΛΙΟ: Ακόμα περιμένουν οι τριετης) και η διαδικασία ανανέωσης της θητείας των μη μονιμοποιούμενων Π.Π.Υ..
3.Το αίτημα μας 6+6 για τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες είναι δίκαιο αλλά πρέπει να βρεθούν σχετικά κονδύλια και για το λόγο αυτό θα γίνουν οι αναγκαίες συναντήσεις(.ΣΧΟΛΙΟ:πότε θα βρεθούν τα κονδυλια όταν πάμε για εκλόγές)
Αναμένουμε.
                                                Με εκτίμηση,
                                             Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.




  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΙΝ 10 ΜΗΝΕΣ
Αριθ. Πρωτ : 1604                                                               Αθήνα: 02.09.2016
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                        Προς : Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
    Σε συνέχεια των επαφών για την επίλυση των εργασιακών ζητημάτων του κλάδου μας, Π.Π.Υ. και Συμβασιούχων, χθες Πέμπτη 01.09.2016 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Βούτση Νικόλαο.
    Παρευρέθηκαν και μέλη του Σωματείου Πελοποννήσου.
    Στην συνάντηση αυτή συζητήσαμε τα θέματα, που απασχολούν τους Π.Π.Υ. και Συμβασιούχους, και ειδικά για τους Συμβασιούχους ετέθη το θέμα της επιμηκύνσεως κατά ένα μήνα της εργασιακής τους σχέσεως και την ανανέωση της λίστας για δύο έτη, ιδίως λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων πραγματοποιήσεως τους, αλλά και τα θέματα της εργασίας τους για 6+ 6 μήνες και την απορρόφηση τους .
                                                 Με εκτίμηση,
                                            Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
ΣΧΟΛΙΟ:
Αν συγκρίνουμε συνάδελφοι τις 3 ανακοινώσεις της ομοσπονδίας βλέπουμε οτι :μας λένε τα ίδια και η ομοσπονδία βγάζει απο μια φωτογραφία και τέλος.
Ετσι συνάδελφοι δεν παμε πουθενά. 
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ