Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ενημέρωση μελών περί συναντήσεων της Ομοσπονδίας μας για τα θέματα του κλάδου μας.

Αριθ. Πρωτ : 2270 Αθήνα: 01.06.2017
Αρ. Σελίδων : 2

Προς :
1. Σωματεία- μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π..

Θέμα: « Ενημέρωση μελών »







Στις 31.05.2017 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ Γεροβασίλη. Στη συνάντηση αναλύθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα του κλάδου μας, ωστόσο δεν προέκυψε κάποια εξέλιξη από πλευράς Κυβέρνησης προς την πορεία επίλυσής τους.

Αρχικά, έγινε εκτενής αναφορά από την κ Υπουργό στο χρονικό των παραλείψεων που οδήγησαν στη μη μονιμοποίηση των 2100 ΠΠΥ στις 10/2/2017. Η θέση του Υπουργείου είναι πως το 2012 συνειδητά παραλήφθηκε η καταχώρηση των ΠΠΥ στο ειδικό σύστημα δημοσίων υπαλλήλων, ούτως ώστε να φαίνονται αυτή τη στιγμή ως εν ενεργεία υπάλληλοι. Με δεδομένη την μη καταχώρησή τους, αυτή τη στιγμή η μονιμοποίηση εμφανίζεται ως νέα πρόσληψη, η οποία σκοντάφτει στον μνημονιακό περιορισμό προσλήψεων. Με την λήξη της αξιολόγησης το Υπουργείο θα επαναφέρει το θέμα της εξαίρεσης των εν λόγω Π.Π.Υ. από τους μνημονιακούς περιορισμούς, ώστε -αν αυτό επιτευχθεί- να απορροφηθούν άμεσα. Αν ωστόσο κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, είπε η κα Γεροβασίλη, η μονιμοποίησή τους είναι δεδομένη εντός της προβλεφθείσας 3τίας.

Ως προς τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες, η κα Υπουργός ενημερώθηκε, ότι με τα παρόντα δεδομένα η φετινή αντιπυρική αποτελεί την τελευταία χρονιά εργασίας τους. Η κα Υπουργός ερωτήθηκε για το κατά πόσον το διαρρέον ν/σ περί μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου αφορά και τους εν λόγω συναδέλφους. Η εικόνα που αποκομίσαμε, είναι πως η συγκεκριμένη ρύθμιση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο και θα δαπανηθεί σημαντικός χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση του τοπίου των συμβασιούχων. Η ρύθμιση αυτή, θα πρέπει να είναι απολύτως θωρακισμένη νομικά στο πλαίσιο και των υφιστάμενων συνταγματικών προβλέψεων. Συνεπώς, η οποία συζήτηση για κλάδους που πιθανόν να ενταχθούν, είναι υπερβολικά πρώιμη.

Αν και η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεννόησης, ουδέν νεώτερο προέκυψε ως προς τις πιθανότητες επίλυσης οποιουδήποτε εκ των υφισταμένων προβλημάτων του κλάδου μας.Για κάποια θέματα η Υπουργός επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί από τους συνεργάτες της και να συναντηθεί εκ νέου με την Ομοσπονδία μας μέσα στον προσεχή μήνα.

Επίσης στις 31.05.2017 αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε με την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κα Θεοπεφτάτου, όπου συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                                                                 Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                                           Τηλ: 6976911880



ΣΧΟΛΙΟ :
ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΓΕΝΑΡΗ Η ΠΟΠΥΣΥΠ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ:

1)   Συνάντηση στις  7-1-2017 με Σκουρλέτη

2)      Ο Υπουργός, κος Σκουρλέτης, μας διαβεβαίωσε, πρώτον ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κύριο Χουλιαράκη ως προς την εύρεση των απαιτούμενων κονδυλίων για να υλοποιηθεί εντός του προβλεπόμενου χρόνου η μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. που πληρούν τα κριτήρια μονιμοποιήσεως.

3)   Δεύτερον ότι εντός μηνός θα κατατεθεί σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Εσωτερικών στην βουλή, όπου θα περιέχει και τις δυο τροπολογίες, τις οποίες μας υπεσχέθη ο Υπουργός ΠροΠο, κος Τόσκας, στο Συνέδριο μας στις 20-11-2016 περί της άμεσης εναρμόνισης των καθηκόντων των Π.Π.Υ. με το μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και την ανανέωση της λίστας των συμβασιούχων .

 ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ; ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΠΥΣΥΠ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΣΤΟΧΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ:
Όταν πας Προεδράρα της ομοσπονδίας των 10-12 σωματείων  να συναντηθείς πρώτη φορά με την κ. Γεροβασίλη και αντί να έχεις μαζί σου άτομα από το Δ.Σ της ΠΟΠΥΣΥΠ, έχεις συμβασιούχο –επιλαχόντα που έχει κάνει αγωγή εναντίων της προκήρυξης των 5ετων είσαι ………..να μην  πω τι.
(ο συγκεκριμένος είναι  συμβασιούχος , είναι επιλαχόντας και στη φώτο γελάει κιόλας)
Θυμάσαι προεδράρα αρχές Φλεβάρη το έγγραφο της κ. Γεροβασίλη που αναρτήσαμε σε αυτό το blok και εσύ και η παρέα σου λέγατε ότι δεν είχε πρωτόκολλο και ήταν πλαστό .Διαφέρει το έγγραφο σε τίποτα από αυτά που σου είπε η Υπουργός; Καθόλου.
Με αυτά που σου είπε η κ. Γεροβασίλη για 3ετης και συμβασιούχους θα συνεχίσεις να παίζεις την μπάλα χαμηλά;
Τι περιμένεις να τελειώσει η αξιολόγηση ; Δεν θα τελειώσει ποτέ.
Τι περιμένεις  οι συμβασιούχοι να μπουν στην κατηγορία ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες στα σχέδια Σκουρλέτη. Χωρίς να κατέβει ο κόσμος στο δρόμο ; Δεν θα γίνει ποτέ
 Πέρυσι κάθε δύο μήνες ο Τόσκας σου ανανέωνε το ραντεβού συνάντησης και τον Γενάρη σου είπε κάτσε πάνω στο αγγούρι. Τα ίδια σου κάνει και η Γεροβασίλη φέτος
ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ