Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ενημερωτικό Σημείωμα προς το Σωματείο από το Δικηγορικό Γραφείο Μαρίας-Μαγδαληνής Β. Τσίπρα και Συνεργατών για δικαστική διεκδίκηση ένταξης στο μόνιμο προσωπικό, των άνω των 40 ετών

Μετά αίτημα μελών μας και κατόπιν επικοινωνίας του Σωματείου με το Δικηγορικό Γραφείο Μαρίας-Μαγδαληνής Β. Τσίπρα και Συνεργατών, σας γνωρίζουμε ότι το ποσό των 300 ευρώ μπορεί να καταβληθεί  σε έξι (6) δόσεις σε βάθος έξι μηνών και μέχρι την κατάθεση ομαδικής αιτήσεως ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων .
ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΥΠΟΨΙΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αθήνα, 6/4/2017
Αξιότιμοι κύριοι,

Πρόσφατα μας επισκεφτήκαν μέλη του σωματείο σας, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι είναι απόφοιτοι Λυκείου, ηλικίας άνω των 40 ετών και μας εξέθεσαν το ζήτημα, που έχει ανακύψει από την εφαρμογή της παρ. 8 του Ν. 3938/2011, σύμφωνα με την οποία οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου και κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν κατόπιν αιτήσεώς τους να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών.
Η ως άνω διάταξη αφήνει εκτός της ρύθμισης χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία, παντελώς αυθαιρέτως πυροσβέστες, που διαθέτουν πολυετή μάλιστα προϋπηρεσία και προσόντα ίδια ή και ανώτερα εκείνων των μονίμων συναδέλφων τους, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι είναι μάχιμοι δεν δύνανται να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό.
Ελλείψει πολιτικής βούλησης για την απαιτούμενη αλλαγή, το γραφείου μας προτείνει να προβούμε στις κάτωθι ενέργειες:
1] Σύνταξη και κατάθεση μιας ομαδικής αιτήσεως εντάξεως στο μόνιμο προσωπικό των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι πληρούν όλα τα κριτήρια, εκτός από το απαραίτητο ηλικιακό όριο των 40 ετών. Γνωρίζουμε εξ αρχής, πως η απάντηση του Αρχηγείου θα είναι αρνητική, όμως, είναι αναγκαίο βήμα για την ύπαρξη μίας διοικητικής πράξης, την οποία εν συνεχεία μπορούμε να προσβάλλουμε ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού δικαστηρίου.
2] Κατόπιν εκδόσεως αρνητικής απαντήσεως εκ μέρους της Διοικήσεως και σε κάθε περίπτωση μετά την πάροδο 3 μηνών από την κατάθεση της αίτησης, οπότε τεκμαίρεται η σιωπηρή απόρριψη της, μπορούμε να προβούμε στη σύνταξη και κατάθεση ομαδικής αιτήσεως ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ζητώντας την ένταξή μας στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, δυνάμει της παρ. 8 του άρθρου 15 Ν. 3938/2011 με την επιχειρηματολογία, ότι το ηλικιακό όριο των 40 ετών είναι αυθαίρετο και έρχεται σε αντίθεση τόσο προς το Σύνταγμα (άρ.4) όσο και προς την Κοινοτική Νομοθεσία.
Το κόστος των ως άνω κινήσεων είναι στα τριακόσια ευρώ (300€) κατά άτομο, για όλη τη διαδικασία.
3] Παράλληλα, σκόπιμο θα ήταν να υποβληθεί εκ μέρους του Σωματείου αναφορά, ενώπιον της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκθέτοντας την αντίθεση του Ν. 3938/2011 προς την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, αλλά και την νομολογία τόσο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), που υποχρεώνει το Κράτος να μην εισάγει διακρίσεις εις βάρος των εργαζομένων με μοναδικό κριτήριο την ηλικία. Για την εν λόγω ενέργεια δεν υφίσταται καμία επιβάρυνση για το σωματείο, πέραν της κάλυψης των εξόδων κίνησης των δικηγόρων, που θα παραστούν ενώπιον της Επιτροπής, κατά την μετάβαση τους στις Βρυξέλες.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,


Δικηγορικό Γραφείο Μαρίας-Μαγδαληνής Β. Τσίπρα και Συνεργατών












ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ
Η Δικηγόρος Αθηνών Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα του Βαΐου, κάτοικος Αθηνών, οδός Μαυρομματαίων αριθμ. 11, αναλαμβάνει δια του παρόντος την κάτωθι υπόθεση του/της (όνομα) ….................…………… (επώνυμο) ………………… (πατρώνυμο) ……............... (διεύθυνση) ………............................. (τηλέφωνο) …….............................:
  1. Ο εντολέας είναι πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης, ……………… εκπαίδευσης και ηλικίας …… ετών. Ο εντολέας αναθέτει δια του παρόντος στην ανωτέρω εντολοδόχο δικηγόρο την εντολή, όπως επιδιώξει δικαστικά και εξώδικα, την κατάταξή του/της σε θέση μονίμου προσωπικού του πυροσβεστικού σώματος με το βαθμό του Πυροσβέστη.
  2. Η εντολή αυτή αφορά στην εκπροσώπηση του εντολέα και παράσταση της εντολοδόχου δικηγόρου κατά τη διενέργεια κάθε απαιτούμενης κατά την κρίση της δικαστικής ή εξώδικης ενέργειας, ενώπιον κάθε αρμοδίου δικαστηρίου ή διοικητικής αρχής, φυσικού ή νομικού προσώπου (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου) ή εκπροσώπου της διοικήσεως και κυρίως κατά τη διενέργεια των εξής πράξεων: α) την άσκηση ομαδικής αιτήσεως εντάξεως στο μόνιμο προσωπικό, β) την άσκηση αιτήσεως ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου και γ) την υποβολή αναφοράς ενώπιον της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν η υπόθεση αχθεί ενώπιον ανώτερου Δικαστηρίου, η αμοιβή της πληρεξούσιας δικηγόρου, καθώς και τα δικαστικά έξοδα, συμφωνούνται εκ νέου από τα συμβαλλόμενα μέρη.

Ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ

(Όνομα) (Επώνυμο) (Πατρώνυμο)
………………….. ……………….. …………………..
(Υπογραφή)
…………………………….
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝΤΟΛΕΩΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΟΝΟΜΑ
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΕΓΓΑΜΟΣ/ΑΓΑΜΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΚΝΩΝ
ΗΛΙΚΙΑ ΑΥΤΩΝ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
(προβλήματα υγείας, άλλης φύσεως προβλήματα κ.α.)
ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΕΙΧΑΤΕ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΝΔΙΚΟ
ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ;
ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΟΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ
ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ:
  1. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ.
  2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (Η’ ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ),
  3. ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ κ.α.)
  4. ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (π.χ. δίπλωμα οδήγησης, πτυχία ξένων γλωσσών κλπ)
  5. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ.
  6. ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ.
  7. ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ, ποσό το οποίο συμφωνήθηκε να πληρωθεί σε έξι (6) δόσεις σε βάθος έξι μηνών και μέχρι την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ (αποστολή απόδειξης καταβολής ταχυδρομικής επιταγής μαζί με το παρόν πληρεξούσιο και τα λοιπά δικαιολογητικά).
……………………                                                                         .. ……………………..
Ημερομηνία                                                                                       Υπογραφή

Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Ο Δ Ο Τ Η Σ Η
Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος/η ………………………… ………………………….. του ………………………, κάτοικος ……………………………, οδός ……………………………., αριθμ. …….. (Α.Δ.Τ. ……………………/…..-….-…. Α.Τ. ………………..), με Α.Φ.Μ.: ……………………………., Δ.Ο.Υ.: ………………………. εξουσιοδοτώ δια της παρούσης την 1) δικηγόρο Αθηνών Μαρία – Μαγδαληνή Τσίπρα του Βαϊου (ΑΜ ΔΣΑ: 21969), κάτοικο Αθηνών, οδός Μαυρομματαίων, αριθμ. 11, 2) τον Δικηγόρο Αθηνών Ερμόλαο Μαϊδώνη (ΑΜ ΔΣΑ: 33770), κάτοικο Αθηνών, οδός Πτολεμαίων, αριθμ. 2-4, 3) την ασκούμενη δικηγόρο Αθηνών Χριστίνα – Ιωάννα Γούλα του Αποστόλου (ΑΜ ΔΣΑ: 51508) κάτοικο Αμαρουσίου, οδός Κυκλάδων, αριθμ. 3, 4) τον ασκούμενο δικηγόρο Αθηνών Δαίδαλο – Βασίλειο Δάρα του Αντωνίου (ΑΜ ΔΣΑ: 53121) κάτοικο Νέου Ψυχικού, οδός Παμπούκη, αριθμ. 8, όπως αντ’ εμού και για λογαριασμό μου μεταβούν ενώπιον της αρμοδίου υπηρεσίας του πυροσβεστικού σώματος και προβούν στην κατάθεση της αιτήσεως μου περί εντάξεως στο μόνιμο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος.
Τους ως άνω εξουσιοδοτώ όπως υποβάλλει κάθε αίτημα, προβούν σε ερωτήσεις, παρακολουθήσουν την υπόθεση ένταξης μου και εν γένει προβούν σε κάθε πράξη αναγκαία για την περάτωση της ως άνω εντολής ακόμη και αν δεν ορίζεται ρητά δια της παρούσης.
Αθήνα, …./……/2017
Ο/Η εξουσιοδοτών/ούσα