Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΕΛΑΛΗΣΕ

Αιχμές συμβασιούχων πυροσβεστών κατά συνδικαλιστών της υπηρεσίας

Αιχμές εναντίον συνδικαλιστών και ανώτερων αξιωματικών της πυροσβεστικής, ότι δεν τους θέλουν στο Σώμα και επιδιώκουν την απομάκρυνσή τους, άφησε μιλώντας στην εκπομπή Breakfast, με τον Γιάννη Λαυράνο και την Έλενα Μπρέγιαννη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Αλέξανδρος Φαραντάκης. Κατήγγειλε ότι, μεσούσης της κινητοποίησής τους για την διασφάλιση των θέσεών τους, διοικητής -που δεν κατονόμασε- ήθελε να τους θέσει σε υποχρεωτική άδεια, με αιτιολογία την προστασία τον αρχηγό του Σώματος.
Ερωτηθείς για την αναφορά σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ότι πρέπει να σταματήσουν η παραπληροφόρηση και τα ψεύδη που διχάζουν τον κλάδο, επιτέθηκε σε συνδικαλιστές της πυροσβεστικής που τώρα δηλώνουν ότι στηρίζουν τον θεσμό των πενταετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών αλλά το προηγούμενο διάστημα εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον τους. «Δεν μας στήριξαν ποτέ και παράλληλα πολέμησαν και το θεσμό του πενταετούς πυροσβέστη. Δυστυχώς αυτοί που δε μας υποστήριξαν καθόλου είναι μέσα από τους κόλπους της πυροσβεστικής», πρόσθεσε. «Δουλεύουμε με ελλειπή καθήκοντα ενώ κάποιοι νώτεροι αξιωματικοί αρνήθηκαν να μας δοθούν πλήρη καθήκοντα, παρότι είμαστε στην πρώτη γραμμή», είπε.
Παράλληλα έδωσε προθεσμία έως τις 20 Φεβρουαρίου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να φέρει την τροπολογία που θα μονιμοποιεί τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης όπως προβλέπει ο νόμος. «Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ.Τόσκα δεσμεύτηκε ότι πριν κατατεθεί η τροπολογία θα μας καλέσει να την δούμε. Η τροπολογία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Αποδέχομαι την παράταση 5-10 ημερών που μου ζήτησε, αν όμως οι δεσμεύσεις δεν πραγματοποιηθούν, στις 20 του μήνα είμαστε στο δρόμο», τόνισε.
Newsroom Αθήνα 9.84

 ΣΧΟΛΙΟ: Η ΏΡΑ ΕΙΝΑΙ 11 π.μ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ  Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

 ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΜΙΚΡΟΥΣ" ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ