Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Απάντηση της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π στον επικεφαλή της Α.Π.Π.Υ.Σ Παπαναστασίου Ιωάννη

  Αριθ. Πρωτ: 1178.                                                                                        Αθήνα: 29.01.2016
Αρ. Σελίδων: 2

                                                                                            Προς: Επικεφαλή του Συνδυασμού  
                                                                                                            Α.Π.Π.Υ.Σ.
                                                                                                Παπαναστασίου Ιωάννη

                 Θέμα: «Απάντηση στο από 24-01-2016 έγγραφό σας» 
Κύριε Παπαναστασίου,
Λαμβάνοντας γνώση του εγγράφου που μας αποστείλατε στις 24-1-2016 με θέμα "Απόψεις - Συμπεράσματα - Θέματα προς συζήτηση και προτάσεις εν όψη του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π" θα ήταν υποκρισία από μέρους μας, να μην εκφράσουμε την δυσάρεστη έκπληξη που για άλλη μια φορά μας επιφυλάξατε.
Δυσάρεστη έκπληξη γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα στο έγγραφό σας, από την μία “αντιλαμβάνεστε” την κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία είναι γνωστή σε όλους όπως λέτε, αλλά από την άλλη ενώ την έχετε αντιληφθεί, με τις ενέργειες και την συμπεριφορά σας έχετε στερήσει από το Σωματείο και τα Μέλη σας σύμφωνα με το καταστατικό το δικαίωμα:
 1) Να λαμβάνουν μέρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, να εκφράζουν ελεύθερα την γνώμη τους σε αυτό, να εκλέγουν και να εκλέγονται στα συλλογικά του όργανα.
2) Να ενημερώνονται για την πορεία των υποθέσεων της Ομοσπονδίας και να ελέγχουν τις πράξεις της, σύμφωνα με το καταστατικό.
3) Να ζητούν ηθική, υλική και νομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
4) Να προτείνουν προς συζήτηση θέματα που αφορούν τα προβλήματά τους
5) Να δικαιούνται αποζημίωση από το Ταμείο αλληλοβοήθειας της Ομοσπονδίας.
Μας κατηγορείτε ότι αποφασίζουμε και διατάζουμε... Εσείς ρωτήσατε τα Μέλη σας για την στάση σας να μην αποδίδετε την συνδρομή που σας έδωσαν για να την αποδώσετε στην Ομοσπονδία...;  
Ρωτήσατε τα Μέλη σας εαν συμφωνούν με την διασπαστική συμπεριφορά που πραγματοποιήτε απέναντι στην Ομοσπονδία;
Θα τους επιστρέψετε τα χρήματα που δεν αποδώσατε στην Ομοσπονδία και σας τα ζητούν να τους τα δώσετε πίσω;
Προσπαθείτε με επικοινωνιακές παραστάσεις να ομαλοποιήσετε την κατάσταση και τις διαμαρτυρίες των Μελών σας εν όψη της Γενικής Συνέλευσής σας. 
Αρκετά συχνά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και διαμαρτυριών από Μέλη του Σωματείου σας για τις συμπεριφορές σας, με κορυφαίο αυτό των τελευταίων ημερών, ότι " στο Σωματείο σας γίνονται εκλογές και ψηφίζουν αρκετά Μέλη σας με τηλεφωνικές επικοινωνίες και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη της Δικαστικού!!!!!!!!!"
Δημιουργείτε παραπληροφόρηση και εντυπώσεις σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό του 2014, αλήθεια εσείς σε ποιό Συνέδριο ήσασταν όταν ψηφιζόταν;
Εσείς σε ποιό Δ/Σ ήσασταν στις 22-10-2015 όταν αποφασίσαμε ομόφωνα να κινηθούμε νομικά για το έλλειμμα που παρουσιάστηκε στον απολογισμό του 2014;
Ποιός ψήφιζε σε όλα τα παραπάνω για εσάς; 
Δημιουργείτε παραπληροφόρηση και εντυπώσεις σχετικά με το ποιός θα κάνει τον διαχειριστικό έλεγχο και ποιός θα συντάξει την σχετική έκθεση για τον οικονομικό απολογισμό αφού έχει παραιτηθεί η ελεγκτική επιτροπή.
Πολύ καλά γνωρίζετε και δολίως αποκρύπτετε από τον κόσμο, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις από το καταστατικό της Ομοσπονδίας προβλέπεται, τον έλεγχο να τον πραγματοποιήσει το Δ/Σ της Ομοσπονδίας και να συντάξει και την σχετική έκθεση πριν το Συνέδριο.
Τον πραγματικό λόγο που συμπεριφέρεστε σαν εχθρός της Ομοσπονδίας θα το πείτε στα Μέλη σας….;
Συνεχίστε την παραπληροφόρηση.....κάτι μπορεί να βγει.


                                                      Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.



                    Ο Πρόεδρος                                                   Ο Ανάπλ. Γεν. Γραμματέας


                Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος .              Βλαχογεώργος Γ.Αλεξανδρος
                  Τηλ: 6974709262                                            Τηλ: 6972624450

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς συναδέλφους Π.Π.Υ. και συμβασιούχους
Συνάδελφοι,
Στις πρόσφατες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν του Πανελλαδικού Σωματείου Μεγάρων, με άνω των 500 μελών, και τους 300 και πλέον ψηφίσαντες συναδέλφους, εκ των οποίων έλαβα άνω των 200 σταυρών προτίμησης και εκλέχθηκα σε όλες τις υποψηφιότητες που είχα προταθεί και επανεκλέχτηκα στην θέση του Αντιπρόεδρου.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες από τους γνωστούς – άγνωστους που λασπολόγησαν και λασπολογούν για να καλύψουν την ανικανότητά τους, πήραν την απάντησή τους και μέσω των επιλογών και υποστήριξης στο πρόσωπό μου.
Στα 2 χρόνια της θητείας του νέου προεδρείου η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. έκανε 3 δικαστήρια και ένα εξώδικο σε συναδέλφους , και καλά έκανε, αλλά ως όφειλε δεν έκανε και κανένα Δικαστήριο ή έστω δεν έστειλε κανένα εξώδικο για το καθηκοντολόγιο , άδειες , ωράριο , επίδομα οδηγών , μπράβο μας χαμηλά την μπάλα και όλα καλά με τους …….
Γνωρίζετε οι περισσότεροι ότι ήμουν από τους πρωτεργάτες της συνδικαλιστικής δράσης του Σωματείου μας, όπως και της Ομοσπονδίας μας. Όλα αυτά τα χρόνια παρότι ήμουν Ταμίας, ήμουν παρών όπου με χρειαστήκατε με οποιονδήποτε ρόλο χρειάστηκε. Λάθη μπορεί να έκανα, έκανα πάντα όμως προσπάθειες να βοηθήσω, Μερικοί το διαγράφουν αυτό, Αρκετοί όμως θυμούνται.
Τώρα περισσότερο από ποτέ σας γνωστοποιώ ότι θα προσπαθήσω όσο μπορώ μαζί και με τους υπόλοιπους συναδέλφους εν όψει και όλων των καθοριστικών εξελίξεων το 2016 για τους Π.Π.Υ. αλλά και για τους συμβασιούχους πυροσβέστες που χρειάζονται περισσότερο βοήθεια από ποτέ.
Τον αγώνα και την προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μαζί δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να τον καπηλευτεί.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και είμαι στην διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε συνάδελφοι.
Μετά τιμής
Κίμων Μουστάκας
Υ.Γ.: Οι 82 Π.Π.Υ. που προσλήφθηκαν πρόσφατα θα εξοφληθούν έως τις 10.02.2016 μαζί με τους υπόλοιπους Π.Π.Υ.
Σχετικά με τους συναδέλφους που επιθυμούν να χορηγηθούν την γονική άδεια ας επικοινωνήσουν με το Προεδρείο του Σωματείου για να τους ενημερώσουν για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Αποδοχές Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης

Επισυνάπτεται το έγγραφο του Αρχηγείου σχετικά με το Ν. 4354/2015 που αφορά τις αποδοχές των ΠΠΥ και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, μεταξύ άλλων.

"Μας διοικούν αξιωματικοί που δεν ξέρουν τι σημαίνει βροχή, κρύο και αϋπνία", Κείμενο αστυνομικού για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Το κείμενο άποψης και κριτικής που ακολουθεί, μας το έστειλε στα μηνύματα του bloko.gr στο facebook αστυνομικός της Ασφάλειας
"Καλησπερα σας
Επ αφορμη των κρισεων θα ηθελα να θεσω ενα (ρητορικο) ερωτημα. Με ποια λογικη φτανουν μεχρι και αρχηγοι οι επιτελικοι αξιωματικοι που περασαν μια ζωη να ζεσταινουν την καρεκλα του γραφειου ? \
Η αστυνομια κατα κυριο λογο εχει να κανει με την ασφαλεια της κοινωνιας ,πως γινεται καποιοι που δε συνεισεφεραν ποτε σ αυτο να γινονται Νο1 ? 
Πως μπορει να καταλαβει αυτος που δουλευε μονιμα ωραριο γραφειου το συναδελφο που τραβαει 12 και 18 ωρες η ξεροσταλιαζει σε παρακολουθηση μετρα ταξης η οποια αλλη Υπηρεσια.Και το πιο απλο, αν δεν εχει ζησει το πως γινεται η συλληψη ενος κανονικου κακοποιου με ποιο "δικαιωμα" θα κρινει το τι εγινε και θα  διαταξει διαθεσιμοτητες ? 
Ξερει αν και κατα ποσο χρειαζεται βια για να συλληφθει ενας δολοφονος-ληστης-εμπορος ναρκωτικων ? 
Οι επιτελικοι ειναι σαν τους πολιτες, νομιζουν οτι απ την (ανυπαρκτη) εκπαιδευση γινεσαι ρομποκοπ και εχεις παντα ορθη κριση,δεν κανεις λαθος επιλογες κτλ. Αποψεις που σε αλλες χωρες ορθως δεν υπαρχουν γιατι ξερουν οτι οση εκπαιδευση και αν εχεις (που εδω δεν εχουμε ουτε σφαιρες) και φοβος υπαρχει και χτυποκαρδι γιατι πανω απ ολα εισαι ανθρωπος. 
Διοικουν ανθρωποι που δεν ξερουν τι σημαινει κρυο, βροχη ,αυπνια ... Ετσι πως να παμε μπροστα.... το μονο που θα ζητησουν απ την πολιτικη ηγεσια ειναι να μη μειωθουν τα εφαπαξ τους."
BLOKO. GR

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Υπόσχεση Τόσκα: Στο επόμενο νομοσχέδιο θα επεκταθεί το Επίδομα Εξομάλυνσης στα Σώματα Ασφαλείας


Την υπόσχεση ότι σε επόμενο νομοσχέδιο θα μπει τροπολογία για την επέκταση του επιδόματος εξομάλυνσης και στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας έλαβαν οι συνδικαλιστές
εκπρόσωποι από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ως γνωστόν, στο σχέδιο νόμου «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνα προσωπικού και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε την 22-12-2015 στη Βουλή των Ελλήνων από το ΥΕΘΑ και σήμερα συζητείται - ψηφίζεται στην Ολομέλεια, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η επέκταση της χορήγησης του ποσού του «Επιδόματος Εξομάλυνσης» των 212,94 € σε συζύγους που τελούν σε διάσταση ή διαζευγμένους ή αγάμων, που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του, εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή.
Στην ανωτέρω διάταξη και συγκεκριμένα στη σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν περιλαμβάνονται οι προϋπολογισμοί των Υπουργείων που υπάγονται τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, καίτοι οι αποδοχές τους διέπονται από τις ίδιες διατάξεις του ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (άρθρο 51 ν.3205/2003).
Προκειμένου λοιπόν να αρθεί η εις βάρος μας προαναφερθείσα αδικία, οι Ομοσπονδίες μας, σήμερα, συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ και με εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων στο χώρο του Κοινοβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ & Δημοκρατική Συμπαράταξη), όπου θέσαμε το θέμα και ζητήσαμε να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της συντελούμενης, καταφανούς διάκρισης και καταστρατήγησης των διατάξεων του μισθολογίου μας.
Κατά τη συζήτηση των παραπάνω διατάξεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με παρέμβασή του, δεσμεύτηκε ότι, στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, θα καταθέσει σχετική τροπολογία, όπου θα συμπεριλαμβάνονται και τα Σώματα Ασφαλείας στην επέκταση της χορήγησης του ποσού του «Επιδόματος Εξομάλυνσης».
Ύστερα από τα παραπάνω, αναμένουμε από την Κυβέρνηση να μη σταθεί ανακόλουθη, αλλά να προβεί στην άμεση υιοθέτηση και προώθηση της ως άνω παρέμβασης του Υπουργού για καταβολή του επιδόματος και στα Σώματα Ασφαλείας.
 
Σ.Δ :  Με εκείνο το Επικίνδυνο και ανθυγιεινό τον ΠΠΥ τι γίνετε Υπουργέ μας;

         Αλλά να μου πείτε απο τους 13 τις ΠΟΠΥΣΥΠ μόνο ένας είναι οδηγός γιατί να νοιαστούν οι   
          εκπροσώποι μας;

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση σχετικά με την Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ για την Παραπομπή των Π.Π.Υ Στην Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Π.Σ

Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε σχετικά με την γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ σύμφωνα με την οποία δύναται
οι Π.Π.Υ να παραπεμφθούν στην Α.Υ.Ε.Π.Σ προκειμένου αυτή να αποφανθεί περί της ικανότητας
να εκτελούν τα καθήκοντα της Υπηρεσίας γραφείου, ώστε να διατηρηθούν στην ενέργεια και
να τεθούν σε κατάσταση Υπηρεσίας γραφείου.
Επίσης εάν κριθεί αρμοδίως ότι δεν έχουν την 
ικανότητα προς τούτο κρίνονται περί της θέσης τους σε κατάσταση μόνιμης (πολεμικής)
διαθεσιμότητας εφόσον συντρέχουν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Διαταγή σχετικά με τα αιτήματα περί χορήγησης αδειών ανατροφής τέκνου στους Π.Π.Υ

Σας ενημερώνουμε για διαταγή σχετικά με την χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου στους Π.Π.Υ.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Απόψεις - Συμπεράσματα - θέματα προς συζήτηση και προτάσεις της Ανασυγκρότησης Πυροσβεστών εν όψη διεξαγωγής του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π)


Αθήνα  24/01/2016  

ΠΡΟΣ :    1.  Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π                  
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ  1. ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ : Με το υπ. Αριθ. Πρωτ. 1155 στις 22/01/2016 Έγγραφο της Ομοσπονδίας με θέμα : Λήψη αποφάσεων για την διεξαγωγή του 12ου Τακτικού Συνεδρίου

Απόψεις  - Συμπεράσματα - θέματα προς συζήτηση και προτάσεις εν όψη διεξαγωγής του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π)
Κύριε Πρόεδρε,
 ‘Έχοντας υπόψη  των όσων επικαλείστε  στις παραγράφους  δ) την αναγκαιότητα λήψης αποφάσεων από το ανώτατο όργανο την Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π.  για την καλύτερη δυνατή διαχείριση και διεκδίκηση σοβαρών εργασιακών μας ζητημάτων  ε) την κρισιμότητα της χρονικής στιγμής και τις ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας .
Βάσει των ως άνω γραφομένων σας  από τη μία αντιλαμβάνομαι την κρισιμότητα της κατάστασης που είναι γνωστή σε όλους , από την άλλη όμως δε συμμερίζομαι τον τρόπο που επιλέξατε να αντιμετωπίσει το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο  αυτή την κατάσταση όπως αναφέρεται στην παράγραφο γ) η αποστολή πρόσκλησης πρότασης , γνώμης , ψήφου είναι δυνατή και μέσω τηλεομοιοτυπίας  ή ηλεκτρονικού μηνύματος .
Αν θεωρείται ότι στην κατάσταση που έχει  περιέλθει ο κλάδος αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες δηλαδή με την αποστολή  προτάσεων – θέσεων, τη σχεδίαση δράσεων και λήψη αποφάσεων μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ή φαξ , τότε και εγώ μπορώ να προτείνω να κάνουμε ένα Συνέδριο και μια κινητοποίηση μέσω διαδικτύου .
Προφανώς ο χρόνος και ο τρόπος που έχετε επιλέξει να κινήσετε τις όποιες διαδικασίες περί Συνεδρίου 40 ημέρες μετά από τη συνήθη διεξαγωγή του , αποκαλύπτει των απώτερο σκοπό σας , που είναι η διαχείριση της κατάστασης που έχει ξεφύγει και αφορά τα εσωτερικά προβλήματα  της Ομοσπονδίας και τη ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση  και όχι την επίλυση των προβλημάτων που επικαλείστε .  
Έτσι απ ότι αντιλαμβάνομαι η συγκεκριμένη διαδικασία θα θεωρηθεί ως διοικητικό συμβούλιο, αντικαθιστώντας  την πραγματοποίηση του Δ.Σ. που ξέραμε στα γραφεία της Ομοσπονδίας παρουσία όλων των μελών του όπως θα έπρεπε , βάσει πάντα της κρισιμότητας της κατάστασης που αναφέρεται !!! 
Όσο για την πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου, μας έχετε ενημερώσει και σε προηγούμενο έγγραφο σας στις 21/01/2016 , δεν είναι εκεί το πρόβλημα  μπορείτε να το ορίσετε στης  28/02/2016 , έχετε την συγκατάθεση μου . 

Τώρα όσον αφορά τα θέματα ημερήσιας διάταξης :

1. Διοικητικός Απολογισμός του απερχόμενου έτους
2. Οικονομικός Απολογισμός του απερχόμενου έτους
3. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής 
4. Προϋπολογισμός επόμενου έτους 
5. Ενημέρωση Ταμείου Αλληλοβοήθειας 
Από την ανάγνωση αντιλαμβάνομαι  αλλά και όσοι γνωρίζουν , ότι υπάρχει αποφυγή αναφοράς σε χρονολογίες Απολογισμών  και  Προϋπολογισμού , και σαφώς οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι και τους αναφέρω παρακάτω :
α) Ο Οικονομικός  Απολογισμός του 2014 δεν κατατέθηκε ενιαίος , αλλά χωρίστηκε σε δύο σκέλη στο διάστημα (από 01/01/2014 έως και 18/01/2014 πρώην διοίκηση) και (από  19/01/2014 έως 31/12/2014 νέα διοίκηση) κάτι που δεν ισχύει .
β)  Ο Οικονομικός Απολογισμός του 2014  είναι σε εκκρεμότητα. Είναι διοικητική πράξη η οποία δεν έχει περάσει από το Συνέδριο .
γ) Η Ελεγκτική Επιτροπή δεν υφίσταται  γιατί υπάρχουν 2 παραιτήσεις 
δ) Οπότε Έκθεση ελεγκτικής Επιτροπής για το Οικονομικού Έτος 2014 δεν υπάρχει 
ε)  Δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια για την ψήφισή του  εδώ και ένα χρόνο , δεν υπάρχει καμία ενημέρωση πλην αυτής με το υπ. Αριθ. Πρωτ. 697 έγγραφό σας στις 12/02/2015 με Θέμα: «Ενημέρωση Μελών -Αποκατάσταση Της Αλήθειας» ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014*  όπου μας ενημερώνεται στην ουσία για την εκκρεμότητα του, εσείς οι ίδιοι .

Οπότε τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα :

α)  Θα προχωρήσετε παρακάτω χωρίς να αντικαταστήσετε τα παραιτηθέντα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής ;
β)  Θα προχωρήσετε παρακάτω με την ψήφιση Οικονομικού Απολογισμού  του 2015 και του Προϋπολογισμού του 2016 ,  παρακάμπτοντας τον εκκρεμή Οικονομικό Απολογισμό του 2014 ; 
γ)  Ποια ελεγκτική επιτροπή θα κάνει έλεγχο στον  Οικονομικό  Απολογισμό   του 2015; Αυτή που δεν υπάρχει ;
δ)  Θα ενημερώσετε τους συνέδρους ώστε  να έχουν  εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ομοσπονδία και πως διαχειριστήκατε αυτή την κατάσταση ως διοίκηση εδώ και ένα χρόνο ;

Η χρήση  ηλεκτρονικών μέσων είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεπεράσετε τα προβλήματα που δημιουργήσατε  , αποπροσανατολίζοντας, αποφεύγοντας   αντιδράσεις  και κρύβοντας όλα όσα σας  εκθέτουν,  προχωρώντας παρακάτω σαν να μην συμβαίνει τίποτα με μόνο σκοπό να συνεχίζεται να διαπραγματεύεστε για εμάς χωρίς  εμάς, ως η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου . 

Πάμε τώρα στο Β. ΜΕΡΟΣ των εργασιών του Συνεδρίου:

Πάνω σε ποια εργασιακά θέματα θα μας ενημερώσετε , θα τοποθετηθούμε , θα απαντήσετε , και θα ληφθούν αποφάσεις σε αυτά που αναφέρετε παρακάτω έτσι γενικά και αόριστα όπως πάντα, μήπως θα μπορούσατε να γίνεται ποιο συγκεκριμένοι ;

Β. ΜΕΡΟΣ 
1. Ενημέρωση επί των εργασιακών μας θεμάτων
2. Τοποθετήσεις Συνέδρων 
3. Απαντήσεις Προεδρείου 
4. Λήψη αποφάσεων – ψήφισμα Συνεδρίου
Έτσι θα συνεχίσουμε, έτσι θα προχωρήσουμε, έτσι θα πορευτούμε, γενικά και αόριστα ;
Για αυτά  που διαχειριστήκατε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και το αποτέλεσμα των ενεργειών   σας δεν θα πρέπει να γίνει μια κουβέντα, ή μήπως και  αυτά θα τα παρακάμψουμε όπως τα παραπάνω ;  
Θα μας ενημερώσετε ή θα μαθαίνουμε από τρίτους για το τι πραγματικά συμβαίνει στα παρακάτω θέματα όπως ; 

1. Υπηρεσιακά Συμβούλια
2.  Συμβούλια Μεταθέσεων  
3. Τα εργασιακά όπως αναφέρονται στις προτάσεις σας και  αφορούν το σύνολο των συναδέλφων αλλά και τον τρόπο διεκδίκησης  τους όπως : 
4. Μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. 
5.  Απορρόφηση επιλαχόντων 
6. Ένταξη στον πίνακα των συναδέλφων του 2008 – 2009  
7. Ανανέωση εργασίας των Συμβασιούχων και αύξηση μηνών εργασίας 
8. Διεκδίκηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας 
9. Οργανωτικά της Ομοσπονδίας  
10. Τρόπος λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Ομοσπονδίας 
11. Ελλειπή και επιλεκτική ενημέρωση των Σωματείων 
12. Σχέσεις Ομοσπονδίας και Σωματείων μέλη της  
13. Οικονομικά της Ομοσπονδίας 
14. Ποια είναι τα Σωματεία μέλη σας 
15. Πόσα Σωματεία έχετε διαγράψει 
16. Πόσα Σωματεία είναι ενεργά και παλεύουν στο πλευρό σας για ένα κοινό στόχο 
17. Πόσα Σωματεία θα συμμετείχαν  αν το Συνέδριο γινόταν σήμερα 
18. Μήπως πρέπει να αλλάξουμε πλεύση 
Προτείνουμε τα παραπάνω  και αιτούμαι  να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση σε Δ.Σ. και στη συνέχεια στο Συνέδριο . 
Όσο για τις προτάσεις μας τις έχουμε κοινοποιήσει από τις 25/11/2015 μετά την δεύτερη  συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας , οι οποίες έχουν τη στήριξη Κυβερνητικών Βουλευτών απ όλη την επικράτεια .  
Παρακαλούμε επίσης σε περίπτωση κατάθεσης προτάσεων από άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας , να μας τις γνωρίσετε εγκαίρως ώστε  να λάβουμε γνώση .

Για την Α.Π.Π.Υ.Σ. ο Επικεφαλής του Συνδυασμού 
Παπαναστασίου  Ιωάννης  κιν. 6948 401282
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


Tο υπ. Αριθ. Πρωτ. 1155 στις 22/01/2016 Έγγραφο της Ομοσπονδίας με θέμα :  Λήψη αποφάσεων για την διεξαγωγή του 12ου Τακτικού Συνεδρίου

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Την Τετάρτη ξεκινούν οι κρίσεις σε ΕΛ.ΑΣ. και Π.Σ., Διαβάστε το ΦΕΚ

Την Τετάρτη ξεκινούν οι κρίσεις σε ΕΛ.ΑΣ. και Π.Σ., Διαβάστε το ΦΕΚ
Ούτε 2, ούτε 4 Φεβρουαρίου, όπως τελευταία αναφέρθηκε από πηγές του υπουργείου, αλλά ούτε και 25 Ιανουαρίου, όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες του bloko.gr ως
ημερομηνίες διεξαγωγής των κρίσεων σε ΕΛ.ΑΣ. και Π.Σ.
Οι κρίσεις σύμφωνα με την ΠΟΑΣΥ θα ξεκινήσουν στις 27 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από την ενημέρωση και το ΦΕΚ που αναρτήθηκε πριν από λίγη ώρα στο σάιτ της Ομοσπονδίας, με το ακόλουθο προσδιοριστικό κείμενο.
Σας γνωρίζουμε ότι, απογευματινές ώρες της χθες, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 8 – Τεύχος Α΄) το προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμ. 4, που αφορά τροποποιήσεις στην Ιεραρχία, καταστάσεις και εξέλιξη των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (π.δ. 24/1997) και Τοποθετήσεις, μεταθέσεις αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού (π.δ. 100/2003).
Επίσης, στις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 3 του ως άνω δημοσιευθέντος π.δ. ορίζεται ότι: « Η συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσεων και η κατάρτιση του πίνακα κρινόμενων Αξιωματικών για το έτος 2016, εφόσον δεν έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, θα πραγματοποιηθούν εντός πέντε (5) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος διατάγματος».
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
Συνημμένα αρχεία: 

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση Μελών για την Υπάρχουσα κατάσταση- εξελίξεις επί των εργασιακών μας θεμάτων

Αριθ. Πρωτ:1153                                                     Αθήνα:21.01.2016
Αρ. Σελίδων:3
                                                                  Προς: 1. Σωματεία Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
              Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»

Σας ενημερώνουμε για την υπάρχουσα κατάσταση-εξελίξεις επί των εργασιακών μας θεμάτων τα παρακάτω:
   1)  Μονιμοποίηση Π.Π.Υ.
    Μετά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού σύμφωνα με την οποία κρίνεται άμεση αναγκαιότητα για το Π.Σ. η μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. που κατέχουν τα τυπικά προσόντα της παρ.8 άρθρο 15 Ν.3938/2011, στάλθηκε αίτημα για την μονιμοποίησή τους από το Αρχηγείο Π.Σ. προς το Γ.Λ.Κ. και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    H απάντηση που δόθηκε από το Γ.Λ.Κ. στο αίτημα, είναι ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πιστώσεις στον Προϋπολογισμό του 2016 για την υλοποίηση του αιτήματος. Η απάντηση του Γ.Λ.Κ. ήταν αναμενόμενη αφού ο προγραμματισμός για την μονιμοποίηση σύμφωνα με τον νόμο είναι για το 2017, οπότε ολοκληρώνεται και η πενταετία. Για να πραγματοποιηθεί νωρίτερα μονιμοποίηση Π.Π.Υ. θα πρέπει να μεριμνήσει η πολιτεία να εξοικονομηθούν και να διατεθούν χρήματα από άλλους πόρους ή από άλλο κωδικό του προϋπολογισμού, τα οποία προορίζονται για άλλο σκοπό.       Το κόστος μονιμοποίησης των 2295 Π.Π.Υ. που κατέχουν τα τυπικά προσόντα ανέρχεται μαζί με τα Μ.Α.Π. που θα πρέπει να τους χορηγηθούν περίπου στα 13.000.000€.
     Την παρούσα στιγμή περιμένουμε την απάντηση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία θα έχει και καθοριστικότερη σημασία για την υλοποίηση του αιτήματος. Εάν εγκρίνει το αίτημα ταυτόχρονα θα υποδείξει από πού θα υπάρξει η εξοικονόμηση της δαπάνης, όπως συνέβη και με την πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών την περασμένη αντιπυρική περίοδο, όπου οι πιστώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την πρόσληψή τους αντιστοιχούσαν σε 1215 Συμβασιούχους και τελικώς εγκρίθηκε η πρόσληψη 1500.

   2) Συμβασιούχοι Πυροσβέστες.

     Ο φάκελος για την τροποποίηση του Π.Δ. και την επαναπρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για τα έτη 2016, 2017 και 2018 μετά από ένα περίπου μήνα παραμονής στο Γ.Λ.Κ. επέστρεψε χωρίς να διεκπεραιωθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
     Ο λόγος είναι ότι, ενώ μεταξύ των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται και εγκριτική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αυτή δεν είχε γίνει και συμπεριληφθεί. Την παρούσα στιγμή έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής της Π.Υ.Σ. και όταν ολοκληρωθεί θα σταλεί μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά εκ νέου στο Γ.Λ.Κ. για την διεκπεραίωσή του.
   Το επόμενο βήμα μετά την διεκπεραίωση από το Γ.Λ.Κ. είναι να σταλεί για έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να γίνει Π.Δ. και μετά να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ για να ξεκινήσει η ισχύς του.
     3) Επιλαχόντες Πυροσβέστες.

    Σε ότι αφορά την πρόσληψη των Επιλαχόντων Π.Π.Υ. η Ομοσπονδία μας κατέθεσε επίσημη πρόταση με ακατάριπτα επιχειρήματα, σύμφωνα με την οποία αποδεικνύεται ότι η πρόσληψη του συνόλου των επιλαχόντων Π.Π.Υ. θα πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα από κάθε άλλη πρόσληψη Πυροσβεστών στο Π.Σ. αποκομίζοντας παράλληλα το Π.Σ. αλλά και το Κράτος πολλαπλά οφέλη.
   Πέραν αυτού κατατέθηκε επίσημη τεκμηριωμένη πρόταση, σύμφωνα με την οποία μπορούν άμεσα να προσληφθούν στο Π.Σ. περίπου 150 Επιλαχόντες Π.Π.Υ.( Ο αριθμός των προσλαμβανομένων μπορεί να μεταβληθεί, αποδεικνύεται όμως ότι μπορεί να προσληφθεί άμεσα στο Π.Σ ένας μεγάλος αριθμός επιλαχόντων) χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς να προκύψει καμία απόλυση για κανένα από τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
   Η πρότασή μας αυτή έχει σταλεί για εξέταση στο Α.Π.Σ. από τον Γεν .Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και περιμένουμε την παράθεση της άποψης τους.
    4) Ένταξη στον πίνακα Επιλαχόντων των Συμβ/χων 2008 και 2009.
Οι απαντήσεις που έχουμε πάρει για την υλοποίηση του αιτήματός μας αυτού, είναι ότι αναμένεται να ικανοποιηθεί μαζί με τις τροποποιήσεις και τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν για την εκ νέου αναδιοργάνωση του Π.Σ.
    5) Επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα.
  Με τον νόμο 4354/2016 άρθρο 18, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ορίστηκε να συνεχίσει να καταβάλλετε στο ίδιο ύψος, στους ίδιους δικαιούχους που καταβάλλεται έως σήμερα, με την επιφύλαξη της ευθυγράμμισης του καθεστώτος αυτού με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
    6)  Συνέδριο 2016.
   Με κύριο λόγο την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχει επέλθει η Ομοσπονδία μας, αλλά και της αναμονής για την πραγματοποίηση συναντήσεως με την πολιτική ηγεσία κατά την οποία αναμένεται να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι προτίθενται να πράξουν στα εργασιακά θέματά μας, δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί το ετήσιο συνέδριο εντός του τρέχοντος μηνός Ιανουαρίου. Τελικώς θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, Φεβρουάριο, με επικρατέστερη ημερομηνία την τελευταία Κυριακή 28/2/2016. Για την τελική ημερομηνία θα ενημερωθείτε ύστερα από απόφαση που θα ληφθεί εντός της εβδομάδος.

                                Με εκτίμηση,
                         Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                     Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                        Τηλ: 6945956027

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Πηγές υπουργείου: " Ήταν συναπόφαση η παραίτηση Μαστρογιάννη..."


"Επρόκειτο να βγει ανακοίνωση για τη λήξη της συνεργασίας του κ. Βασίλη Μαστρογιάννη με τον κ. Τόσκα, αύριο ή σε δύο ημέρες, καθώς απέμεινε να ξεκαθαριστούν
ορισμένες εκκρεμότητες", λένε στο bloko.gr πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον των δύο ανδρών.

" Ήταν μια συναπόφαση", όπως υποστηριζουν, "με τη συζήτηση να ξεκινά πριν από περίπου 10 ημέρες και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με το χορό των αστυνομικών και την παρουσία του κ. Πανούση", καταλήγουν.

Υποχρέωση μας να μεταφέρουμε τη θέση, όπως και υποχρέωση μας ήταν να δημοσιοποιήσουμε τις πληροφορίες που από χθες "μαίνονται" στην Κατεχάκη. Σε κάθε περίπτωση, το αιτιατό παραμένει το ίδιο. Μένει να διευκρινιστεί το αίτιο.
.

Έκκληση για βοήθεια Συναδέλφου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΡΑ : ΠΥΡΓΟΣ
Δ/ΝΣΗ : ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 99 (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ) Τ.Κ 27100 .
Αριθμ. Αποφ. Πρωτοδικειου Πυργου 243/2011 Τηλ.Προεδρου 6945904847

ΑΡ.ΠΡΩΤ.16/2016 .                                ΠΥΡΓΟΣ 15/ 1/2016
                                                             ΠΡΟΣ :
                                                                      1. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
                                                                     2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
                                  ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ
Συνάδελφοι,
Ο συνάδελφος Καυκόπουλος Μιχαήλ του Φωτίου, που υπηρετεί στην Π.Υ. Αμαλιάδας, χρειάζεται άμεση χρηματική ενίσχυση, γιατί είναι καρκινοπαθής και τα χρήματα που διαθέτει δεν αρκούν για να ακολουθήσει τη φαρμακευτική αγωγή της χημειοθεραπείας, η οποία είναι και αυτή που δίνει ελπίδες για ζωή.
Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους, που έχουν έστω και μια μικρή ευχέρεια, όπως ενισχύσουν οικονομικά το συνάδελφο.
Αρ. λογ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 6329010312 756
ΙΒΑΝ 6301713290006329010312756
Τηλ. Επικοινωνίας 6934167800

                                                 ΤΟ ΔΣ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ                 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο χαρτιού στην Αρχαία Κόρινθο

 

 

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις αποθήκες του εργοστασίου της Carton Pack Hellas και λόγω των υλικών που υπήρχαν εκεί επεκτάθηκε γρήγορα και καίει ακόμα, προκαλώντας τεράστια καταστροφή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 16 οχήματα και 40 πυροσβέστες που επιχειρούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.
Η φωτιά είναι δύσκολη εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών που υπάρχουν και οι πυροσβέστες δίνουν κυριολεκτικά μάχη να την περιορίσουν, ώστε να μην επεκταθεί και στο υπόλοιπο εργοστάσιο.
- See more at: http://korinthostv.gr/korinthiakanea/item/4260-video… https://youtu.be/yjqRz-MdBz0

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Κρίσεις στην Αστυνομία μαζί με την Πυροσβεστική



Στη Βουλή δόθηκε χθες το απόγευμα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης Π.Δ. με το οποίο καθορίζεται ότι εφεξής οι κρίσεις στην Αστυνομία θα γίνονται μαζί με αυτές της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, οι κρίσεις στα δύο Σώματα Ασφαλείας θα γίνουν 2 ή το αργότερο 3 Φεβρουαρίου, ενώ οι τομές, ειδικά στην ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να είναι βαθιές.
Το τελευταίο διάστημα είχε αναπτυχθεί η φημολογία για κρίσεις στα δύο Σώματα στις 25 Ιανουαρίου, πλην όμως, επειδή στις 21 του μήνα θα γίνουν οι αξιολογήσεις- βαθμολογήσεις των αξιωματικών και οι φάκελοι χρειάζονται τουλάχιστον μια εβδομάδα για να κλείσουν, η έναρξη της ετήσιας διαδικασίας θα ξεκινήσει αμέσως μετά.
.

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016