Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ              Ναύπλιο, 18/10/2016               ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  &  ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΔΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ                                                                               
Ταχ. Δ/νση: 25ης Μαρτίου 4  Ναύπλιο –Τ.Κ.21100                      
ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 209/5/10/2004                 
FAX.  2753061120. ΚΙΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6974558853

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Συνάδελφοι χτες  17/10/2016, το Προεδρείο του Σωματείου μας , μαζί με εκπροσώπους από 17 σωματεία πανελλαδικά είχαμε συνάντηση με τον Αρχηγό του Π.Σ κ. Καπέλιο Βασίλιο, και  αξιωματικούς του ΑΠΣ.
Στην συζήτηση με τον κ. Αρχηγό μας τόνισε τα εξής:
        I.            Η διαδικασία έλεγχων των αιτήσεων που κατέθεσαν οι ΠΠΥ τελειώνει πολύ σύντομα και ίσως έχουμε κάτι καλό και πριν την 10η Φεβρουαρίου 2017 που είναι η ημερομηνία εφαρμογής του Ν 3938/2011. Θέληση και του Υπουργείου αλλά και πολύ περισσότερο του ΑΠΣ είναι η μονιμοποίηση όσον πληρούν τις προϋποθέσεις, και η ανανέωση των υπολοίπων 5ετων. Πρόβλημα είναι το οικονομικό που πιστεύει ότι θα ξεπεραστεί.
      II.             
            Σχετικά με το σοβαρότατο πρόβλημα της ανανέωσης της λίστας των επιλαχόντων μας είπε ότι θα το κοιτάξει άμεσα αλλά τον πρώτο λόγο το έχει η πολιτική ηγεσία.
(σας υπενθυμίζουμε ότι οι λίστες επιλαχόντων λήγουν στα μέσα Δεκέμβρη 2016)
    III.           
                        Ο κ. Αρχηγός μας είπε ότι είναι θετικός να λυθούν τα εργασιακά προβλήματα  5ετων και συμβασιούχων γιατί η προσφορά τους στο Π.Σ είναι πολύ μεγάλη και αναμφισβήτητη.

Αυτά όσο αφορά τα κυριότερα θέματα που ζητήθηκαν με τον κ Καπέλιο. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε 2-3 τμήματα του ΑΠΣ όπου είχαμε την παρακάτω προφορική ενημέρωση:
        I.            Οι συνάδελφοι  που προσλήφθηκαν ως 5ετης μετά την 10η  Φεβρουαρίου 2012 δεν θα μονιμοποιηθούν  ή θα ανανεώσουν 5ετια τώρα, αν δεν συμπληρώσουν ως 5ετης 5 έτη .
      II.            Η αποζημίωση του  νυχτερινού εκτός έδρας  (διπλού)ανέρχεται στα 80 ευρώ καθαρά. Και θα το λαμβάνουν το ίδιο ποσό  οι συμβασιούχοι κάθε χρόνο, σε αντίθεση με τους  5ετης που θα παίρνουν το ποσό αυτό έως τα μέσα καλοκαιριού του 2017.
    III.            Στολές: έχουν παραδοθεί στις αποθήκες του Π.Σ ήδη 6688 τεμάχια και  αναμένονται μέχρι τέλος του έτους να παραδοθούν άλλα 5018 τεμ. Και έως το ερχόμενο καλοκαίρι θα παραδοθούν αλλά 12500 τεμάχια .
    IV.            Μέσα στον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν 2 φορές συμβούλια μεταθέσεων συμβασιούχων πυροσβεστών δυστυχώς δεν υπήρχε ενημέρωση από την «αντιπροσοπευτηκότερη» συνδικαλιστική οργάνωση (ΠΟΠΥΣΥΠ) και έγινα 4 μόνο αιτήσεις. Εκπρόσωπος των συμβασιούχων πυροσβεστών στο συμβούλιο μεταθέσεων  ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΠΥΣΥΠ. Τελικά  απορριφτήκαν  και οι 4.

                                                     Με τιμή το                                                                    
 Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΣΟΦΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                         ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ