Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ερώτηση Βουλευτού Κεγκέρογλου προς Υπουργό Εσωτερικών κο Κουρουμπλή περί οριστικής τοποθετήσεως των Π.Π.Υ..Μετα απο 16 χρονια στο Π.Σ περιμενουν τους Π.Π.Υ να αντιμετωπισθουν ως νεοπροσλαμβανομενοι ;;Ας θυμηθουμε και το αρθρο στο bloko.gr με θεμα "Γιατί οι Πενταετείς Πυροσβέστες δεν πρέπει να ξαναπεράσουν σχολή και να υπαχθούν σε αυτό το καθεστώς μεταθέσεων."

ας ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ και τις αποψεις στους enstoloi.gr.

Όλοι έχουμε περάσει ιατρικές εξετάσεις περισσότερες φορές ακόμα και από άλλους παρόμοιους κλάδους και συνεχείς εκπαιδεύσεις. Αποκορύφωμα κατά την απορρόφηση μας ως πενταετείς η πλήρης εκπαίδευση που έγινε στις κατά τόπους υπηρεσίες με ΟΛΗ την ύλη και σύμφωνα με έγγραφα που θα δείτε παρακάτω. 
Το άρθρο 3 αναφέρετε στην εκπαιδευτική ύλη η οποία είναι ίδια για όλους τους Π.Π.Υ. και όσον αφορά η ύλη αυτή καθορίζετε από την Πυροσβεστική Ακαδημία σύμφωνα με το Π.Δ. 174/1983 << Κανονισμός Πυροσβεστικής Σχολής >> που είναι ιδία με του Μόνιμου Πυροσβέστη.» (Μάιος 2015 enstoloi.gr ) Είναι "ανέκδοτο" να αντιμετωπιστούμε άλλη μια φορά ως νεοπροσλαμβανόμενοι. Έχουμε αντιμετωπίσει αστικά και ιδίου τύπου συμβάντα. Είμαστε στην συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι που έχουμε χαμηλό εισόδημα και οι περισσότεροι έχουν ήδη πάρει μια ρότα ζωής. (Άλλοι έκαναν ένα παιδί, άλλοι μένουν ε τους γονείς τους, άλλοι και τα 2. Άλλοι αγόρασαν ένα σπίτι, άλλοι το έφτιαξαν, άλλοι τους το παραχώρησαν οι γονείς τους η τους το άφησαν κληρονομιά.)

Είναι κοινό μυστικό ότι ο μισθός τελειώνει σε 15 μέρες, είναι κοινό μυστικό ότι περιμένουμε την σύνταξη του πατέρα ή της γιαγιάς για να βγει ο μήνας. Είναι επίσης γνωστό ότι κατά την διάρκεια της 2 μηνών εκπαίδευσης κάποιοι παραιτήθηκαν διότι οικονομικά δεν είχαν βενζίνη να πάνε στη διπλανή πόλη.« Ένα άλλο μεγάλο κόστος οικονομικό που μπορεί και αρκετοί Π.Π.Υ. να μην άντεχαν θα ήταν και το τετράμηνο κόστος διαβίωσης των ιδίων στην σχολή αλλά και των οικογενειών τους καθώς η συντριπτική πλειονότητα τους είναι οικογενειάρχες με ότι αυτό συνεπάγετε για τον καθένα μας . » (Μάιος 2015 enstoloi.gr ) Όποτε κατόπιν όλων αυτών των στοιχείων η επερχόμενη «ομογενοποίηση» μας έχει δυο αγκάθια. Ότι επιθυμούν κάποιοι να ξαναπεράσουμε σχολή,(οικονομική αυτοκτονία) σύμφωνα με έγγραφο των υπεύθυνων των σωμάτων ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, (Μάιος 2015 enstoloi.gr τίτλος ''Ομογενοποίηση του πυροσβεστικού προσωπικού'')και μετά από αυτό να έρθουν και μεταθέσεις. Εδώ δεν αντέχουμε να φύγουμε για σχολή 2μηνες θα αντέξουμε την μετάθεση; Πόσοι θα απομείνουν από εμάς και πόσο καιρό θα αντέξουν; 

Και εδώ θα έρθει ο αντίλογος, άλλοι θα πουν «μην γίνετε μόνιμοι».
Άλλοι θα πουν «εμείς πως τα βγάζουμε πέρα, να κάνετε και σεις το ίδιο».
Άλλοι θα πουν «γιατί να είστε εσείς προνομιούχοι; ».
Και άλλοι θα πουν «δεν γίνεται να μην βγάλετε σχολή».
Θα απαντήσουμε σε όλους.
«Μετά το τέλος των εξετάσεων έγινε απονομή αποφοιτηρίων σε όλους τους επιτυχόντες σπουδαστές - Πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Ακαδημία.[…] Συμπερασματικά η ύλη είναι η ιδία και χωρίς καμιά διαφοροποίηση από αυτή του Μονίμου Προσωπικού που γίνετε μέχρι και σήμερα . Πέρα όλων αυτών στα τρία και πλέων χρόνια που υπάρχει ο θεσμός του Πενταετή Πυροσβέστη όλες οι εκπαιδεύσεις είτε μέσο της Υπηρεσίας που είναι σε καθημερινή βάση είτε μέσο σεμιναρίων είναι η ιδία με το μόνιμο Προσωπικό. (Μάιος 2015 enstoloi.gr )
Πρώτον, μην γίνουμε μόνιμοι, μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες τι να γίνουμε;

Οι ειδικοί φρουροί τι έγιναν; «Η ανωτέρω διαδικασία είναι η ίδια που ακολουθείτε εδώ και χρόνια για τους επί θητεία Πενταετείς Ειδικούς Φρουρούς – Συνοριοφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας. » (Μάιος 2015 enstoloi.gr ) Ποιος εργαζόμενος τολμά να φανταστεί ότι μετά από τόσα χρονιά σε μια υπηρεσία και μετά από τόσες εκπαιδεύσεις και εξετάσεις θα του φερθούν ως νεοπροσλαμβανόμενο;

Δεύτερον, σε αυτούς που θα πουν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους και ότι θα είναι ένα ξεχωριστό προνόμιο έχουμε απάντηση. Δεν είμαστε 19 ετών άνευ οικογενειακών βαρών και πήραμε μια απόφαση μετά από οικονομική μελέτη να ανοιχτούμε σε αυτό που κάνατε εσείς. Μπήκαμε 20 χρόνια πριν υπολογίζοντας την ζωή μας εκεί που δηλώσαμε να μπούμε. Εσείς, μπορεί να υπήρχε οικονομική άνεση η οικογένεια σας να σας βοηθήσει τα πρώτα χρόνια σας. Π.χ., Πως κάποια παιδιά πάνε να σπουδάσουν και κάποια αλλά πάνε στο τοπικό Ι.Ε.Κ;. Το οικονομικό και οικογενειακό περιβάλλον πάντα έχει λόγο σε αυτές τις αποφάσεις. Μπορεί αποφασίσατε να κάνετε θυσίες ώστε σε 5-6 χρόνια να μπορείτε να γυρίσετε στα 25 σας να κάνετε οικογένεια η να μείνετε στον τόπο σας. Εμείς δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Όσο για προνόμια και προηγούμενο το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ένα παράδειγμα. Τους δασικούς υπαλλήλους που υπαχθήκαν στο Σώμα με καθεστώς ιδιαίτερο και αμετάθετο. Γιατί συνέβη με αυτούς έτσι, και καλώς συνέβη δια τους ιδίους λόγους παραπάνω.

Τελευταία, για την εκπαίδευση δεν χρειάζονται πολλά, υπάρχει ανακοίνωση από τους υπευθύνους Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ που εξηγεί πόσο πλήρης είναι η εκπαίδευση μας. «Οι 4.000 Π.Π.Υ. αν για όποιον δηποτε λόγω, ακολουθούνταν η εισαγωγή τους ανά 400 άτομα στο παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στα Βίλια θα έπρεπε να διαιρεθούν σε 10 σειρές και η αποφοίτηση του τελευταίου θα γινόταν μετά από 5 ολόκληρα χρόνια δηλαδή Δεκέμβριο του 2017 με ένα τεράστιο κόστος για το ελληνικό Δημόσιο εν μέσο κρίσης και το σημαντικότερο χωρίς καμιά ουσιαστική διαφορά.[…] Συμπερασματικά οι Πενταετείς Πυροσβέστες έχουν κάνει την ιδία εκπαίδευση με τους μονίμους Πυροσβέστες και ουσιαστικά αλλά και από νομικής απόψεως . Μπορεί για τους εξ εποχικών η φοίτηση να ήταν δύο » (Μάιος 2015 enstoloi.gr ) Η οποιαδήποτε επίμονη επιφέρει αυτομάτως ερωτηματικά ως προς την αιτία της. Όπως και η επιμονή για τις μεταθέσεις θα επιφέρει ερωτηματικά επίσης. Το καθεστώς μεταθέσεων είναι παλαιό και «βαρύ» για αρκετούς μόνιμους συναδέλφους, τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά απαιτούν να το ελαφρύνουμε, να το ρυθμίσουμε στις απαιτήσεις της εποχής, όχι να βάλουμε και άλλους «στην γαλέρα» ώστε να μην εξαντληθούν οι προηγούμενοι. Μερικοί θα πουν πολλά για τους λάθος λόγους, άλλοι θα παραμείνουν σιωπηροί. Η ιστορία μας έχει μάθει ότι οι βολεμένοι φωνάζουν περισσότερο εκ των προτέρων ενώ οι αδύναμοι σιωπούν μέχρι να είναι πολύ αργά.

Παραδοσιακά η αριστερά αναγνώριζε την πρόοδο με πιο αυξημένα αντανακλαστικά, αναγνώριζε το πρόβλημα στους αδύναμου πριν αυτό γίνει καθεστώς. Είναι καθήκον της να ενσκήψει στο πρόβλημα όσο αυτό είναι επιλύσιμο και πριν αυτό εξελιχθεί σε αποτυχία. Μα αποτυχία που θα κάνει χαρούμενους πολλούς για λάθος λόγους. Αυτοί που το βλέπουν από πριν έχουν καθήκον να το αναδείξουν, εσείς, να το λύσετε.

http://www.enstoloi.gr/2015/05/blog-post_77.html

«Η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση της ενσωμάτωσης των συναδέλφων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Π.Π.Υ. ώστε σύντομα και με την κατάργηση του αναχρονιστικού Ν.4249/2014, από ψήφιση νέου Νόμου μέσα από ουσιαστική διαβούλευση των αρμοδίων φερέων, επιστημονική μελέτη ναι από σύσταση διακοματικής επιτροπής, σύντομα να τεθεί η βάση για την μετεξέλιξη του Π.Σ σε ένα σύγχρονο οργανισμό που να έχει επιλύσει τουλάχιστον τις δυσλειτουργίες του στο καίριο ζήτημα της φυσιογνωμίας του προσωπικού του.

Μετά από την πολιτική συμφωνία με τους Θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. υπάρχει δέσμευση για την υλοποίηση της ομογενοποίησης του προσωπικού του Π.Σ. »

Ανήσυχοι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και οικογένειες αυτών.

Υ.Γ
Ελπίζουμε ο κ. Τόσκας, ο κ. Κουρουμπλής και ο κ. Πρωθυπουργός να το δουν και να του αφιερώσουν λίγη σκέψη.
Υ.Γ 2
Το παρόν θα σταλεί σε ιστοσελίδες πυροσβεστικού ενδιαφέροντος.