Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Απάντηση στο από 11/07/2016 εξώδικο του Σωματείου Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης και Βορείου Αιγαίου.

Αριθ. Πρωτ. : 1564                                            Αθήνα:27.07.2016
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                 Προς :
                                        1.Σωματείο Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης και Βορειου Αιγαίου
                                        2.Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Απάντηση στο από 11/07/2016 εξώδικο του Σωματείου Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης και Βορείου Αιγαίου »
     Καταρχάς αγαπητέ Συνάδελφε,
     θα έπρεπε να γνωρίζεις, ότι η Ομοσπονδία ούτε εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται με τέτοιου είδους εξώδικα.
     Θα έπρεπε εσύ να είσαι ο αποδέκτης αυτού του εξωδίκου από τα μέλη του Σωματείου σου ,διότι παρανόμως και αδικαιολογήτως, ενώ οι συνάδελφοι -μέλη του Σωματείου σου έχουν καταβάλει τις εισφορές τους και για το έτος 2015 και για το έτος 2016, εσύ δεν τις έχεις αποδώσει ποτέ στην Ομοσπονδία.
     Τη θυμάσαι πολύ καλά αλλά θα σου την υπενθυμίσουμε με επαναδημοσίευση την απόφαση του ΔΣ με αριθμό 54/07-05-2014, την οποία και εσύ υπερψήφισες και είχες συμφωνήσει (Ασχέτως του ότι λες ότι δεν την έχεις ψηφίσει. Δυστυχώς για σένα υπάρχει το μαγνητοφωνάκι του ΔΣ που απεχθάνεσαι τόσο πολύ και η υπογραφή σου στο πρακτικό.)
     Άρα όπως αντιλαμβάνεσαι η Ομοσπονδία τηρεί την νομιμότητα.
     Σε παραπέμπουμε και επαναδημοσιεύουμε το υπ΄ αρίθμ. πρωτοκ. 1317/24.03.2016 έγγραφο μας, όπου σου έχουμε απαντήσει για το θέμα αυτό.
     Τόσους μήνες απειλείτε με αγωγές και παραμυθιάζετε τα μέλη του Σωματείου σας αλλά αγωγή δεν είδαμε.
     Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
     (Μην επανέρχεσθε στο ίδιο θέμα για να δημιουργείτε εντυπώσεις και να πετάτε στάχτη στα μάτια των συναδέλφων, γιατί αυτά είναι εις βάρος σας ) .
Συνημμένα
1 Το πρακτικό του ΔΣ με αριθμό 54/07-05-2014 (μήπως αμφισβητείς την υπογραφή σου ;)
2.Το υπ αρίθμ. 1317/24.03.2016 έγγραφο μας, όπου σου έχουμε απαντήσει για το θέμα αυτό.
3.Το από 11/07/2016 εξώδικο σας.
                                             Με εκτίμηση
                                         Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                 Βλαχογεώργος Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262                                                Τηλ: 6972 624450


Αριθ. Πρωτ:: 1317                                                 Αθήνα: 24.03.2016
Αρ. Σελίδων: 3
                                                             Προς: 1.Σωματείο Μακεδ.Θρακης & Β.Αιγαίου
                                                                      2. Σωματεία Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
                                                                      3.Αιτούντες Βοηθήματος Τ.Α.
Θέμα: «Απάντηση σε έγγραφο σας »
Σχετ: 1307/10.03.2016 (23/10.03.2016)
Αναφορικά με τις αιτιάσεις σας στην από 23/10-3-2016 επιστολή σας προς την Ομοσπονδία θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:
Σύμφωνα με το άρθρο 27 του καταστατικού, παράγραφος 6: «Μέλη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας είναι τα φυσικά μέλη των Σωματείων Μελών της Ομοσπονδίας που επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτό». Σύμφωνα με το άρθρο 5 «Τα Σωματεία μέλη δικαιούνται εφόσον έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις : 1… 2… 3… Να ζητούν την ηθική υλική και νομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών». Εν συνεχεία, στο ίδιο άρθρο και στην παράγραφο σχετικά με τις υποχρεώσεις των Σωματείων μελών: «Τα Σωματεία που είναι μέλη της Ομοσπονδίας υποχρεούνται: 1. Να συμμορφώνονται απόλυτα και να τηρούν το καταστατικό της Ομοσπονδίας.». Στο δε άρθρο 7 ορίζεται: «Η συνδρομή κάθε φυσικού μέλους των Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, η οποία αφορά κάθε μήνα εργασίας ανά έτος ορίζεται με απόφαση του ΔΣ για κάθε διαχειριστική περίοδο κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού και δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός ευρώ (1€) και μεγαλύτερη των πέντε ευρώ (5€)».
Περαιτέρω με την υπ’ αριθμ. 54/7-5-2014 απόφαση του ΔΣ αποφασίστηκε ομόφωνα το ποσό συνδρομής των μελών των Σωματείων σε 1€ ανά μήνα εργασίας και επιπλέον ότι: «Οι αιτήσεις του Ταμείου Αλληλοβοήθειας να ελέγχονται από τον Γενικό Γραμματέα για το εάν αφορούν ενεργά και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη σωματείου και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις θα αποστέλλονται στον κ. Καραδημητρίου, υπεύθυνο του Ταμείου, υπογεγραμμένες βεβαιώσεις προκειμένου να προχωρούν οι αποζημιώσεις»
Βάσει των ανωτέρω καταστατικών ρητρών και ομόφωνων αποφάσεων του ΔΣ οι με αριθμό πρωτ. 185/5-12-2015, 187/5-12-2015 και 196/14-1-2016 αιτήσεις που υποβάλατε στην Ομοσπονδία για την χορήγηση βοηθήματος σε τρία φυσικά μέλη του Σωματείου σας ήταν φυσικό να απορριφθούν διότι το Σωματείο σας στο οποίο πιθανόν είναι Μέλη και ζητήσατε βοήθημα από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας δεν έχει καταβάλλει τις εισφορές τους προς την Ομοσπονδία για το έτος 2015. Δεν φαίνονται δηλαδή ενεργά και οικονομικά τακτοποιημένα.
Η μη καταβολή των εισφορών των μελών σας προς την Ομοσπονδία μέχρι σήμερα προκαλεί εντύπωση καθώς εσείς ο ίδιος δηλώσατε στο Συνέδριο – στο οποίο συμμετείχατε χωρίς να έχετε δικαίωμα ψήφου – ότι δεν καταβάλατε τις εισφορές επειδή κρίνατε μη ορθή την ψήφιση του οικονομικού απολογισμού του έτους 2014, ο οποίος ετέθη επαναληπτικά σε ψήφιση στο Συνέδριο της 28/2/2016 και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Θα ανάμενε λοιπόν κάποιος που άκουσε τις αιτιάσεις σας και τις συνακόλουθες δηλώσεις ικανοποίησης σας για το θέμα αυτό κατά τις εργασίες του ανωτέρω Συνεδρίου ότι θα καταβάλατε τις εισφορές σας προς την Ομοσπονδία, αντιθέτως, 10 μέρες μετά την λήξη του Συνεδρίου στείλατε την από 10/03/2016 επιστολή σας με την οποία κόπτεστε τάχα για την καταβολή του βοηθήματος σε τρία μέλη του Σωματείου σας ενώ πολύ καλά γνωρίζετε ότι δεν έχετε καταβάλλει τις εισφορές τους στην Ομοσπονδία και τις οποίες έχετε αρκετό καιρό τώρα εισπράξει.
Με την, όλως επιεικώς, επιπόλαιη συμπεριφορά σας αφενός επιχειρείτε ατυχώς να μεταβιβάσετε στην Ομοσπονδία την ευθύνη περί μη καταβολής του βοηθήματος στα μέλη σας αφετέρου δεν αναλογίζεστε την ζημία που προκαλείτε σε αυτά.
Από το γεγονός και μόνο, ότι επιλέγετε να κινηθείτε νομικά για να διεκδικήδετε το επίδομα,μια δηλ. αρκετά χρονοβόρα και αρκετά δαπανηρή διαδικασία, από το να τακτοποιήσετε τις υποχρεώσεις σας προς την Ομοσπονδία, καταβάλλοντας τις συνδρομές που της χρωστάτε ώστε να είναι δικαιούχοι τα Μέλη σας, αποδεικνύει αδιάψευτα την άποψη μας, οτι σκοπίμως αντιστρατεύετε τους σκοπούς και τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας για καθαρά προσωπικό όφελος,αδιαφορώντας για την ανεπανόρθωτη ζημιά που προκαλείτε.
Η Ομοσπονδία σας δηλώνει ότι εσείς φέρετε αποκλειστικά και ακέραια την ευθύνη για την μη καταβολή του βοηθήματος στα μέλη σας και για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαίο η παρούσα επιστολή να κοινοποιηθεί και σε αυτά ώστε να λάβουν γνώση του γεγονότος ότι, μολονότι έχετε παρακρατήσει τις ετήσιες εισφορές τους για την Ομοσπονδία αρνείστε να τις αποδώσετε μέχρι σήμερα με άμεση συνέπεια - μία εκ των πολλών που έχουν προκύψει εξαιτίας της συμπεριφορά σας αυτής- να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει το καταστατικό και οι αποφάσεις του ΔΣ για την χορήγηση του βοηθήματος από την περιουσία της Ομοσπονδίας.
Υ.Γ. Το χειρότερο με τους υποκριτές είναι, όταν παρουσιάζουν δικά τους χαρακτηριστικά για δικά σου. Το καλό είναι,ότι τουλάχιστον αντιλαμβάνονται την αθλιοτητά τους και προσπαθούν ,έστω και έτσι να την αποβάλλουν.
                              Με εκτίμηση,
                          Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                           Ο Αναπ. Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                     Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262                                    Τηλ: 6972624450