Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016


Από το βράδυ του Σαββάτου καίει η πυρκαγιά - Πώς σώθηκαν την τελευταία στιγμή οι δύο χειριστές του καναντέρ - Ντοκουμέντο με το αεροσκάφος τυλιγμένο στις φλόγες

Όλη τη νύχτα πυροσβέστες επιχειρούσαν να σβήσουν την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος, κατά την διάρκεια της νύχτας στάλθηκαν ενισχύσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που ξεκίνησαν και πάλι τις πτήσεις αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Συνολικά όλη τη νύχτα 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα μαζί με 30 του στρατού, 16 οχήματα ΟΤΑ και εθελοντές επιχειρούσαν να τιθασεύουν την πύρινη λαίλαπα που ξύπνησε μνήμες από τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουνίου του 2007.

Αυτή την ώρα η φωτιά μαίνεται σε δύο μεγάλα μέτωπα, το ένα με βορειοδυτική κατεύθυνση προς την Οινόη και το άλλο με νοτιοανατολική προς τον Ασπρόπυργο, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης συντονίζουν επιτόπου οι δύο υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Καπέλιος και Αθανάσιος Σερεντέλος.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, το θετικό είναι ότι από το βράδυ κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν χτες και αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο των πυροσβεστών.

protothema.gr