Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Επιστολή διαμαρτυρίας του Σωματείου Κέρκυρας

Αριθ.Πρωτ: 2016/28                                                      Κέρκυρα, 05 Μαΐου 2016
Προς : Υπεύθυνο Γραφείου Κινήσεως 1ου Π.Σ. Κέρκυρας
Αρχιπυροσβέστη Σπυρίδωνα Μοναστηριώτη
Κοιν.:
1) Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ. Ιονίων Νήσων κ. Ευθύμιο Γεωργακόπουλο
2) Διοικητή Π.Υ. Νομού Κέρκυρας κ. Ανδρέα Ρίζο
3) Διοικητή 1ου Π.Σ. Κέρκυρας κ. Νικόλαο Κολοβό
4) Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών
                                ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Κε. Μοναστηριώτη,
Στις 4 Μαΐου ο Πρόεδρος του Σωματείου μας επισκέφθηκε τον Διοικητή Νομού για μία εφ' όλης της ύλης συζήτηση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, όπου, συν τοις άλλοις αναφέρθηκε και το θέμα της ενημέρωσής μας σχετικά με την κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων.
Ο Διοικητής, προσπάθησε επανειλημμένως να επικοινωνήσει μαζί σας, ως καθ' ύλην αρμόδιο, αλλά χωρίς επιτυχία. Μετά το πέρας της συνάντησης και χωρίς να έχει αντίρρηση ο Διοικητής, ο πρόεδρος επιχείρησε να υπάρξει κατ' ιδίαν μεταξύ σας συνάντηση, με σκοπό την άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση του Σωματείου μας και συνεπώς όλων των εκπροσωπούμενων συναδέλφων Πυροσβεστών.
Παραδόξως και κατά απρόσμενο τρόπο, κατά την πραγματοποίηση της συνάντησης, αρχικά αρνηθήκατε οποιαδήποτε συζήτηση ή ενημέρωση και απαιτήσατε από τον Πρόεδρο να αποτανθεί στον Διοικητή του 1ου Π.Σ. Κέρκυρας και στη συνέχεια, αν λάβει την έγκριση του τελευταίου και εξασφαλίσει παράλληλα και την παρουσία του στη συζήτηση, τότε και μόνο τότε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.
Μολονότι, η προσέγγιση του εκπροσώπου του Σωματείου μας ήταν σε μία καθαρά ενημερωτική/συναδελφική βάση, αποφεύγοντας τις τυπικότητες των έγγραφων αιτημάτων και στην εκατέρωθεν χρονοβόρα αλληλογραφία, αυτό που εισπράξαμε από τη μεριά σας, ήταν μια ψυχρή τυπολατρική συμπεριφορά, σχεδόν φοβική αλλά ας ελπίσουμε όχι παρελκυστικών προθέσεων.
Είναι γεγονός πως τέτοιες συμπεριφορές δημιουργούν προσκόμματα και δεν προάγουν την ομαλή συνεργασία και την εκατέρωθεν επωφελή επικοινωνία μεταξύ Σωματείου και Διοίκησης. Ως Σωματείο και κυρίως ως Πυροσβέστες, θα επιθυμούσαμε ειλικρινώς να λάβουμε μία ενημέρωση για ένα μείζον θέμα το οποίο άπτεται ευθέως της εργασιακής μας ασφάλειας. Προς τούτο, θα καταθέσουμε γραπτώς το αίτημα μας, δεδομένης της αποτυχίας της δια ζώσης προσέγγισης.
       Για το Δ.Σ.
-ο-                                             -ο-
Πρόεδρος                             Γεν. Γραμματέας

Άνθης Ν. Γεώργιος                Δοσούλας Α. Βησσαρίων