Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ





ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ  &  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης  & Συμβασιούχων Πυροσβεστών
Τηλ. 6948 401282   Φαξ: 2510 611302    email : ipapanast@gmail.com

Αθήνα  23/04/2016    
        
ΠΡΟΣ :                                                                                                                                            
1. ΣΩΜΑΤΕΙΑ                                                                                                            
2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΠΥ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ                                                                                          
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Συνάδελφοι
Την Τετάρτη 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του κλάδου μας στην Αθήνα, το θετικό είναι ότι παραβρέθηκαν συνάδελφοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, είτε οργανωμένα είτε μεμονωμένα , στο χώρο συγκέντρωσης . 
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ημερομηνία του Συλλαλητηρίου συνέπιπτε  με την εκτέλεση 3ημερης άσκησης  σε πολλές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, το ότι έχει να πραγματοποιηθεί οργανωμένο συλλαλητήριο για το σύνολό των συναδέλφων από το Δεκέμβριο του 2009, τα έγγραφα από πλευράς Ομοσπονδίας ότι όλα βαίνουν καλός, αλλά και αυτό της αποτροπής συμμετοχής συναδέλφων, τελικά η κινητοποίηση είχε  ικανοποιητική συμμετοχή,  παλμό και έδωσε ένα μήνυμα ότι τα προβλήματα του κλάδου μας , πριν την έναρξη μιας ακόμα αντιπυρικής περιόδου παραμένουν άλυτα .
Την ημέρα του Συλλαλητηρίου στη Βουλή στης 10:00 π.μ ξεκινούσε συζήτηση για θέματα ασφάλειας σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, έτσι στη Βουλή ήταν όλοι οι Αρχηγοί , Υπουργοί  και Βουλευτές, πλην αυτών που ήταν στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς . 
Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε 10:45 π.μ από την πλατεία Ομονοίας, κατά τη διαδρομή αυτής και μέχρι τη Βουλή ακολούθησαν οι παρακάτω συναντήσεις της αντιπροσωπείας μας :
1. Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, συνάντηση με το Διευθυντή του κ. Κουρουμπλή
2.  Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  συνάντηση με τη ιδιαιτέρα του κ. Χουλιαράκη
3. Υπουργείο Οικονομικών συνάντηση με το Διευθυντή του κ. Τσακαλώτου
4. Υπουργείο Εσωτερικών, από όπου παραλάβαμε το έγγραφο με την έγκριση των πιστώσεων για 1500 για πέντε μήνες το 2016 (το οποίο σας παραθέτουμε στο τέλος)
5. Βουλή, Συνεργάτη του Πρωθυπουργό
6. Βουλή , με τους αρχηγούς κομμάτων, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κ. Μητσοτάκη , ΠΟΤΑΜΙ κ. Θεοδωράκη , ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΩΩΝ κ. Λεβέντη 
7. Βουλή, με  τομεάρχες για θέματα Προστασίας του Πολίτη και όχι μόνο, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. Χρήστο Κατσώτη , ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  κ. Δημήτρη Κυριαζίδη κ. Μάκη Βορίδη , ΠΟΤΑΜΙ κ. Ιάσων Φωτήλα , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Δημήτρη Καμένο, 
8. Βουλευτές όλων των κομμάτων
Εδόθη σε όλους  Υπόμνημα Διαμαρτίας  με τα αιτήματα του κλάδου μας που αφορούν το σύνολο των συναδέλφων .
Ετέθησαν και συζητήθηκαν όλα τα θέματα : 
1. Πρόσληψη των Συμβασιούχων και η επέκταση εργασίας τους σε έξη μήνες όση είναι και η διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 
2. 12μηνη Εργασία των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, έξι (6) μήνες ενισχύοντας τον άξονα της δασοπυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα και στη συνέχεια  να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους για άλλο ένα εξάμηνο στη Δασική Υπηρεσία, ενισχύοντας τον άξονα Δασοπροστασία ή σε φορείς πού έχουν να κάνουν με τους τομείς πρόληψης, έναντι άλλων Φυσικών καταστροφών.
3. Ένταξη των συναδέλφων του 2009 στον πίνακα επιλαχόντων,  όπως αυτή αναφέρεται στην Βουλευτική Τροπολογία η οποία δεν έγινε αποδεκτή 
4. Σταδιακή απορρόφηση όλων των επιλαχόντων, όπως αυτή αναφέρεται στην Βουλευτική Τροπολογία η οποία δεν έγινε αποδεκτή 
5. Παράταση του Πίνακα επιλαχόντων της παρ. 3 του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011 για δυο έτη,  όπως αυτή αναφέρεται στην Βουλευτική Τροπολογία η οποία δεν έγινε αποδεκτή 
6. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης 
Μας ζητήθηκαν και θα αποσταλούν άμεσα επιπλέον στοιχεία , όπου η ενημέρωση τους ήταν ελλειπή , για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας για το κάθε θέμα ξεχωριστά . 
Τα αποτελέσματα τις κινητοποίησης δεν είναι όλα άμεσα, στις επόμενες μέρες θα υπάρξει κινητικότητα και πίεση στη Βουλή από πλευράς κομμάτων με κατάθεση Αναφορών, Ερωτήσεων, Επίκαιρων Ερωτήσεων, Επίκαιρων Επερωτήσεων για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και κατ΄ επέκταση όλους τους συναδέλφους, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και χρόνια . 
Άμεσα, είναι ότι κάθε διαμαρτυρία ταράζει τα ήσυχα και λιμνάζοντα νερά, όπως όλος τυχαία στις 19 Απριλίου το βράδυ, παραμονή του Συλλαλητηρίου υπεγράφη από το Υπουργείο Οικονομικών και  στις 20 Απριλίου υπεγράφη από το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α , έτσι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ΠΥΣ  για την πρόσληψη 1500 Συμβασιούχων Πυροσβεστών για 5 μήνες , όπως  επίσης τυχαία την ημέρα του Συλλαλητηρίου απεστάλη  στο Αρχηγείο .
  
Για την Π.Υ.Σ η Ομοσπονδία , εφησύχαζε  μέσω τρίτων ότι είχε ολοκληρώθηκε η διαδικασία της. πριν 15 ημέρες.
Επίσης τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι την Πέμπτη 21 Απριλίου ξανατέθηκε στην Ε.Π.Ε.Κ.Ε  το θέμα επέκτασης της 6μηνης εργασίας των Συμβασιούχων , όσο δηλαδή είναι η διάρκεια της αντιπυρικής, παρουσία του Γ.Γ.Π.Π κ. Καπάκη .  
Έμμεσα,  αναδεικνύει, γνωστοποιεί  προβλήματα που έχουν συσσωρευτή από αδράνεια, δημιουργεί συνθήκες πίεσης και ο καταλληλότερος χρόνος άσκησης πιέσεων είναι αυτός πριν την έναρξη της αντιπυρικής γιατί δημιουργεί προϋποθέσεις  επίλυση αυτών. 
    
Με την ολοκλήρωση του Συλλαλητηρίου Διαμαρτυρίας στις 18:00 μ.μ , δεν κλείνει ο κύκλος των επαφών, και συναντήσεων, απεναντίας ανοίγει δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες για να προωθηθούν τα θέματά του κλάδου μας , επίσης η ευαισθητοποίηση όλων είναι μεγαλύτερη τώρα με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ,που τα προβλήματα είναι στην επικαιρότητα .
Όταν αγωνίζεσαι για τα προβλήματα σου έχεις να περιμένεις κάτι ... εν αντιθέσει όταν περιμένεις να σκεφτούν οι άλλοι γι αυτά και να σου τα λύσουν .
Να θυμάστε ότι μόνο οι αγώνες που δεν δίνονται είναι χαμένοι.

Για την Α.Π.Π.Υ.Σ. Ο επικεφαλής του συνδυασμού & τα Σωματεία που στηρίζουν το Συνδυασμό
Παπαναστασίου  Ιωάννης  Τηλ. 6948 401282 
Παπαντώνης  Κωνσταντίνος
Κετίκογλου  Θεόφιλος
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ