Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προ.Πο για την Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων

Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε για το Δελτίο τύπου του υπουργείου Προ.Πο σχετικά με την Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων.
27-04-2016: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
                                                                                                  Αθήνα, 27 Απριλίου 2016
   Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συναντήθηκε χθες, Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου, με μέλη του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων. Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα του κλάδου.
   Ο κ. Τόσκας τους ανακοίνωσε την άμεση δρομολόγηση, μέσα στο Μάϊο, των διαδικασιών μονιμοποίησης και ανανέωσης των 5ετών συμβάσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία. Υποσχέθηκε δε ότι θα ξεκινήσει η επεξεργασία του Κανονισμού Καθηκόντων των μη μόνιμων πυροσβεστών με προοπτική να ολοκληρωθεί αμέσως μετά το πέρας των παραπάνω διαδικασιών. Τους ενημέρωσε επίσης ότι το Προεδρικό Διάταγμα για τους εποχιακά απασχολούμενους, μετά την επεξεργασία του από το ΣτΕ, είναι έτοιμο προς υπογραφή από τους συναρμόδιους Υπουργούς.
   Συζητήθηκε ακόμα το θέμα της παροχής διευκολύνσεων σε όσους εποχιακούς σπουδάζουν, κάτι που ήδη ανέλαβε στη φροντίδα του το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Τα μέλη του Προεδρείου ζήτησαν να συμβάλουν στην τελική επεξεργασία των κανονιστικών πράξεων, αίτημα που έκανε δεκτό ο Αν.Υπουργός.