Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ



ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ 
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ  &  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37
Τηλ. 6948 401282   Φαξ: 2510 611302    email : ipapanast@gmail.com
Αθήνα  03/03/2016  
          
ΠΡΟΣ :   1  ΣΩΜΑΤΕΙΑ        2. ΜΕΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Το προγραμματισμένο ραντεβού της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ με το Υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκα πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016  .  
Στη συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Σταματάκης καθώς και πρόεδροι Σωματείων .
Πριν ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση βλέποντας ο Υπουργός τα έγγραφα που εναποθέσαμε στο τραπέζι  μαζί με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας, έκανε την εξής παρατήρηση απευθυνόμενος στον επικεφαλή του Συνδυασμού, ότι στραβά ξεκινάμε τη συζήτηση,  αναφέραμε στον Υπουργό ότι αφετηρία όλων είναι, οι έγγραφες προεκλογικές δεσμεύσεις γιατί οι προφορικές  υποσχέσεις ξεχνιούνται. 
ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Ομογενοποίηση Προσωπικού με την ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος
Διατήρηση του θεσμού του Συμβασιούχου Πυροσβέστη και Χρονική επέκταση της σύμβασης των εποχικών υπαλλήλων.
Ένταξη των συναδέλφων του 2009 στον πίνακα επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
Απορρόφηση των επιλαχόντων επιτυχόντων του διαγωνισμού Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
Άμεση υπογραφή του Καθηκοντολογίου των Π.Π.Υ από τα αρμόδια Υπουργεία.
Από την αρχή της συζήτησης ο κ. Τόσκας έκανε αναφορά για τον ορθολογισμό της κατάστασης που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, όσον αφορά τις κατηγορίες του προσωπικού του (Μόνιμους, Πενταετής, Συμβασιούχους)  κάνοντας έτσι μια εισαγωγή για να  μας βάλει στο δικό του τρόπο σκέψης για την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί και που πρέπει να αλλάξει. 
Προϊδεάζοντας μας  για τη συνέχεια που θα επακολουθούσε στα αιτήματα που του θέσαμε και αφορούσαν όλους τους συναδέλφους που εκπροσωπούμε. 
Αναγνωρίζοντας όμως ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι πρώτο σε αποδοχή από τους Έλληνες πολίτες .
Μήπως η διατήρηση αυτής της θέσης ( αποδοχής -  καταξίωσης ) οφείλεται στην προσπάθεια και το φιλότιμο  όλου του έμψυχου δυναμικού του Σώματος, μιας και όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες πυρόσβεσης και διάσωσης  στηρίζονται σε αυτό  ;
Από τη συζήτηση  που ακολούθησε με τον Υπουργό λάβαμε τις παρακάτω απαντήσεις  : 
1. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για την εκπλήρωση όλων των αιτημάτων μας 
2. Έκδοση Υπουργικής Απόφασης πριν την έναρξη της αντιπυρική για την κατάθεση αιτήσεων των Π.Π.Υ.  το 2016 , σε περίπτωση μη έκδοσης της θα υπάρξει σοβαρό θέμα 
3. Ένταξη το 2017 στο μόνιμο προσωπικό των 2250 που έχουν τα κριτήρια του νόμου 
4. Ανανέωση της θητείας των υπολοίπων επίσης το 2017 
5. Όχι στην απορρόφηση των επιλαχόντων επιτυχόντων θα παραμείνουν Συμβασιούχοι 
6. Όχι στην ανανέωση του πίνακα επιλαχόντων 
7. Όχι την ένταξη στον πίνακα επιτυχόντων επιλαχόντων, των συναδέλφων του 2008 που υπηρετούσαν τη στρατιωτική θητεία και όσων προσελήφθησαν το 2009 στο Π.Σ.
8. Αστεία διαδικασία προσλήψεων που τηρείτε   μέχρι σήμερα και αυτή αλλάζει με την εισαγωγή των Πυροσβεστών μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων 
9. Άμεση έκδοση της Π.Υ.Σ. για την ανανέωση της 3ετιας με νέο Π.Δ. Και την πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για τα έτη 2016 έως 2018
10. Θετικός για την αύξηση κατά ένα μήνα εργασίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, δηλαδή όση είναι η διάρκεια της αντιπυρικής, αφού δούμε τις πιστώσεις 
11. Πρόθεση μας να μην χάσει κανένας τη δουλεία του από του Συμβασιούχους, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω για το τη θα γίνει στο μέλλον 
12. Καθηκοντολόγιο και άδειες να κατατεθούν προτάσεις μέχρι τα τέλη του Μαρτίου 
13. Καμία τοποθέτηση για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας 
14. Στις αρχές Μαρτίου θα τακτοποιηθεί το θέμα του συναδέλφου Λυκούργου Πολίτη για την καταβολή της πολεμικής αποζημίωσης βάση της γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ.  (ενημέρωση από τον κ. Καπάκη ) 
Οι θέσεις του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  για την επίλυση των θεμάτων του κλάδου μας ευθυγραμμίζονται με αυτές των  βουλευτών , ο Υπουργός έχει άλλη άποψη για τα συγκεκριμένα ζητήματα  που αφορούν την παράταση του πίνακα τη σταδιακή απορρόφηση όλων των επιλαχόντων και την ένταξη στον πίνακα των  συναδέλφων του 2009 – 2008  .   
Άλλωστε όπως μας είπε δεν είχε γίνει αποδεκτή η αντίστοιχη Βουλευτική  Τροπολογία με τη συν υπογραφή 25 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που ζητούσαν την νομοθετική ρύθμιση των παραπάνω θεμάτων .
Σας μεταφέρουμε αυτά που αποκομίσαμε από την συνάντηση με τον Υπουργό, σε  πρώτη φάση θα ενημερωθούν οι βουλευτές, αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα,  πάμε σε κινητοποιήσεις .



Για την Α.Π.Π.Υ.Σ. & τα Σωματεία που στηρίζουν το συνδυασμό ο Επικεφαλής του Συνδυασμού & μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Παπαναστασίου  Ιωάννης  κιν. 6948 401282
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ