Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ανδριανός: Να μεταστεγαστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου σε κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις


 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή με θέμα την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου σε κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου στεγάζεται στο πολύ παλιό διώροφο κτήριο που παραχώρησε στο Δημόσιο ο Δήμος Ναυπλιέων το 1952, το οποίο είναι ακατάλληλο γι’ αυτό τον σκοπό καθώς δεν πληροί ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις στέγασης και τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας, με αποτέλεσμα οι συνθήκες εργασίας για το προσωπικό να είναι επιεικώς απαράδεκτες. Ακόμα, σημαντικό πρόβλημα είναι το ότι τα πυροσβεστικά οχήματα σταθμεύουν σε εντελώς ακατάλληλο χώρο, εκτεθειμένα σε πολλαπλούς κινδύνους.

Επειδή μέχρι σήμερα οι προσπάθειες για τη μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου απέβησαν άκαρπες με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται τα προβλήματα και οι εργαζόμενοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου να συνεχίζουν να εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, είναι επιτακτικό οι διαδικασίες να επισπευσθούν και να ξεπεραστούν άμεσα τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα για την αναγκαία μεταστέγαση της Π.Υ Ναυπλίου σε κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1) Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς την προοπτική της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου σε κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις”.