Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση Μελών για τις Συναντήσεις που πραγματοποίησε η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

Αριθ. Πρωτ: 1186                                             Αθήνα: 02.02.2016
Αρ. Σελίδων: 2
                                                                      Προς: Σωματεία Μέλη
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών για τις συναντήσεις της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.»

      Την Παρασκευή 28-01-2016, η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουπλή Παναγιώτη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βερναρδάκη Χριστόφορο και τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο.
Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση και η προώθηση των ζητημάτων του κλάδου μας, αλλά και να τους ζητηθεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους η παρέμβασή τους για να επισπευσθεί η υλοποίηση όσων εξ αυτών έχουν δρομολογηθεί αρκετό καιρό πριν και αδικαιολογήτως έως σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η υλοποίησή τους.
     Η πρώτη εκ των συναντήσεων πραγματοποιήθηκε με τον Αναπλ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βερναρδάκη
Χριστόφορο.                   .Βερναρδάκης

      Ο Υπουργός εκφράζοντας την θέση του, μας διευκρίνισε ότι θεωρεί απολύτως δίκαια και λογικά τα αιτήματά μας και πως σε ότι αφορά τις αρμοδιότητές του θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να εξελιχθεί θετικά η πορεία για την επίλυσή τους. Παράλληλα εξέφρασε και την απορία του γιατί τόσο καιρό δεν έχει υπάρξει προγραμματισμός, αφού τα περισσότερα από αυτά εξυπηρετούν και τους ενδιαφερόμενους αλλά και την Κυβέρνηση χωρίς να έχουν οικονομικό κόστος. Δεσμεύθηκε ότι θα πραγματοποιήσει επαφές και με τους υπόλοιπους συναρμόδιους Υπουργούς για την επίλυση των ζητημάτων μας και θα μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα.
     ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ  Στην συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουπλή Παναγιώτη, ο Υπουργός τηλεφώνησε ενώπιών μας στον Γεν, Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη και τον προέτρεψε να προχωρήσει άμεσα όποια από τα ζητήματά μας δεν κοστίζουν όπως:
1) Ανανέωση Π.Δ. για την επαναπρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών τα έτη 2016, 2017 και 2018,
2) Εξέταση και ικανοποίηση του αιτήματος της Ομοσπονδίας μας σχετικά με την πρόσληψη 150 επιπλέον Επιλαχόντων Π.Π.Υ,
3) Προώθηση κανονιστικών πράξεων για την εναρμόνιση των καθηκόντων των Π.Π.Υ. με αυτά του Μόνιμου Πυροσβεστικού Προσωπικού.
Για το αίτημα του Αρχηγείου Π.Σ. που αφορά την άμεση μονιμοποίηση 2295 Π.Π.Υ. το οποίο έχει οικονομική επιβάρυνση περίπου 13.000.000, ο Υπουργός προέτρεψε τον κ. Καπάκη να το προωθήσει για υλοποίηση και του ανέφερε ότι θα παρέμβει και αυτός στο Γ.Λ.Κ. για να εξευρεθούν τα χρήματα και να υλοποιηθεί.
 ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ   Από τον Υπουργό Εργασίας κ.Κατρούγκαλο αφού συζητήθηκαν τα προβλήματά μας, του ζητήσαμε ως Υπουργός της Κυβερνήσεως την θετική του προσέγγιση και την παρέμβασή του, προς τους Αρμόδιους Υπουργούς (δεν εμπλέκεται πουθενά ως Υπουργός Εργασίας για την επίλυσή τους), ώστε να επισπευτούν οι ενέργειες και οι διαδικασίες για την επίλυση αρκετών εξ αυτών που εκκρεμούν.
      Σε ότι αφορά την ένταξη του επαγγέλματός μας στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, διαδικασία για την οποία έχει εμπλοκή ως Υπουργός Εργασίας, μας ανέφερε ότι θεωρεί δίκαιο το αίτημά μας αλλά για να ικανοποιηθεί θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.
      Τις ημέρες αυτές είμαστε σε επικοινωνία και συνεννόηση με τα παραπάνω Υπουργεία και παρακολουθούμε τις ενέργειες που δεσμεύθηκαν ότι θα πραγματοποιήσουν. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

                                      Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς,
                                          Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
        Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                       Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                           Τηλ: 6945956027