Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ο Γιάννης Καρατζιάς νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής


Το ΚΥΣΕΑ έκρυβε τελικά αλλαγή στη θέση του αρχηγού και της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ξεκίνησε και δέχεται ευχές για την ανάρρηση του στη θέση του αρχηγού ο μέχρι πρότινος πρώτος υπαρχηγός Γιάννης Καρατζιάς, ο οποίος διαδέχεται τον κ. Βασίλη Παπαγεωργίου.
Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται η αποστρατεία του δεύτερου υπαρχηγού κ. Καπέλιου, ο οποίος είχε βλέψεις και αυτός για την αρχηγία. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα σύγκλισης του συμβουλίου απουσιάζει στις Βρυξέλλες, ίσως να επιβραδύνει κάπως τις διαδικασίες.
.bloko . gr
TΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ
 
Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987, ενώ το 1992 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Επιμόρφωσης του Π.Σ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έως σήμερα, υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες ανά την Ελλάδα όπως ως Διοικητής Π.Υ. Ν. Αρκαδίας, των Π.Υ. Μολάων, Μεγαλόπολης, Ν. Κορινθίας και ως Υποδιοικητής της Π.Υ. Σπάρτης. Έχει υπηρετήσει επίσης ως Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Ιονίων Νήσων αλλά και ως Συντονιστής Επιχειρήσεων των ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με έδρα την Πάτρα.