Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

"Μας διοικούν αξιωματικοί που δεν ξέρουν τι σημαίνει βροχή, κρύο και αϋπνία", Κείμενο αστυνομικού για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Το κείμενο άποψης και κριτικής που ακολουθεί, μας το έστειλε στα μηνύματα του bloko.gr στο facebook αστυνομικός της Ασφάλειας
"Καλησπερα σας
Επ αφορμη των κρισεων θα ηθελα να θεσω ενα (ρητορικο) ερωτημα. Με ποια λογικη φτανουν μεχρι και αρχηγοι οι επιτελικοι αξιωματικοι που περασαν μια ζωη να ζεσταινουν την καρεκλα του γραφειου ? \
Η αστυνομια κατα κυριο λογο εχει να κανει με την ασφαλεια της κοινωνιας ,πως γινεται καποιοι που δε συνεισεφεραν ποτε σ αυτο να γινονται Νο1 ? 
Πως μπορει να καταλαβει αυτος που δουλευε μονιμα ωραριο γραφειου το συναδελφο που τραβαει 12 και 18 ωρες η ξεροσταλιαζει σε παρακολουθηση μετρα ταξης η οποια αλλη Υπηρεσια.Και το πιο απλο, αν δεν εχει ζησει το πως γινεται η συλληψη ενος κανονικου κακοποιου με ποιο "δικαιωμα" θα κρινει το τι εγινε και θα  διαταξει διαθεσιμοτητες ? 
Ξερει αν και κατα ποσο χρειαζεται βια για να συλληφθει ενας δολοφονος-ληστης-εμπορος ναρκωτικων ? 
Οι επιτελικοι ειναι σαν τους πολιτες, νομιζουν οτι απ την (ανυπαρκτη) εκπαιδευση γινεσαι ρομποκοπ και εχεις παντα ορθη κριση,δεν κανεις λαθος επιλογες κτλ. Αποψεις που σε αλλες χωρες ορθως δεν υπαρχουν γιατι ξερουν οτι οση εκπαιδευση και αν εχεις (που εδω δεν εχουμε ουτε σφαιρες) και φοβος υπαρχει και χτυποκαρδι γιατι πανω απ ολα εισαι ανθρωπος. 
Διοικουν ανθρωποι που δεν ξερουν τι σημαινει κρυο, βροχη ,αυπνια ... Ετσι πως να παμε μπροστα.... το μονο που θα ζητησουν απ την πολιτικη ηγεσια ειναι να μη μειωθουν τα εφαπαξ τους."
BLOKO. GR