Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση Μελών απο ΠΟΠΥΣΥΠ σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στα εργασιακά μας ζητήματα και την Συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού.




Αριθ. Πρωτ: 1112                                            Αθήνα: 4.12.2015
Αρ. Σελίδων: 2
                                                                Προς: Σωματεία-Μέλη
               Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Σε ότι αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις στα εργασιακά μας θέματα σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:
1) Ανανέωση θητείας Συμβ/χων Πυροσβεστών.
Η διαδικασία για την τροποποίηση του Π.Δ 124/2003 που αφορά την ανανέωση για μία επιπλέον 3ετία των Συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών, προχωράει κανονικά προς το παρόν. Αυτή την στιγμή ο φάκελος βρίσκεται για έλεγχο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μετά θα υπογραφεί. Μετά την υπογραφή από το Γ.Λ.Κ, θα πάει μέσω Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ελεγχθεί η συνταγματικότητά του και έπειτα, εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, θα πάει στο Εθνικό Τυπογραφείο για να περαστεί στο Φ.Ε.Κ.ΣΓ Εάν περάσει από ολους αυτούς και δεν υπάρχουν και τα τεχνικά λάθη του ΑΠΣ μακάρι να είναι έτοιμα όλα 1-6-2016

Το κρισιμότερο σημείο που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είναι ο έλεγχος από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εφόσον τα αποτελέσματα του ελέγχου είναι θετικά, η συνέχεια που απομένει για την ολοκλήρωση και την δημοσίευσή του θα είναι καθαρά διαδικαστική.
2) Πρόσληψη 84 επιλαχόντων Π.Π.Υ
Λόγο τεχνικών λαθών που παρουσιάστηκαν όπως ενημερωθήκαμε από το Α.Π.Σ, αναβλήθηκε η δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ της απόφασης για την πρόσληψη των 84 Επιλαχόντων Π.Π.Υ. Ο χρόνος αποκατάστασης του έκτακτου αυτού προβλήματος που παρουσιάστηκε, υπολογίζεται περίπου στις 15 ημέρες. Παρόλα αυτά δεν υφίσταται ζήτημα να ακυρωθεί η διαδικασία αλλά μόνο χρόνος για την αποκατάστασή του.
3) Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Την Πέμπτη 3/12/2015 συνεδρίασε το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού παρουσία εκπροσώπου της Ομοσπονδίας μας. Με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου κρίθηκε αναγκαία για το Πυροσβεστικό Σώμα η ομογενοποίηση και των 4.000 Π.Π.Υ, με άμεση αναγκαιότητα την μονιμοποίηση των 2.240 Π.Π.Υ. που έχουν τα τυπικά προσόντα του Ν.3938/2011 πριν την ολοκλήρωση της Πενταετίας.
Η απόφαση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα που απαιτείται από τον Ν.4249/2014 παρ.1 για να πραγματοποιηθεί η μονιμοποίηση πριν την ολοκλήρωση της 5ετίας των Π.Π.Υ.
Παρ.1 Νόμου 4249/2014: «Η ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης των προηγούμενων εδαφίων στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό δύναται να γίνει και πριν από τη συμπλήρωση της πενταετίας υπό τους όρους του παρόντος, εφόσον τούτο επιβάλλεται από τις υπηρεσιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος και σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 (ν. 4093/2012, Α' 222, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4127/2013, Α' 50). Υποβολή αιτήσεων ένταξης κατά τα ανωτέρω είναι δυνατή κατόπιν έκδοσης απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μετά από σχετική γνώμη του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.»
(Σ.Γ Απο όλα αυτά συνάδελφοι κρατάμε τα παρακάτω:)
Καταληκτικός παράγοντας όμως για την μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. πριν την λήξη της 5ετίας, είναι να βρεθούν και να διατεθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις. Στην σχετική ενημέρωση που έγινε από τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών για το θέμα αυτό, έγινε γνωστό ότι στον κρατικό προϋπολογισμό του έτους 2016 δεν έχουν προβλεφθεί πιστώσεις.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
                                  Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς,
                                        Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Σ.Γ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΞΥΠΝΑΤΕ!
      
Κύριοι του Προεδρείου της ΠΟΠΥΣΥΠ, και απευθύνομαι σε σας γιατί εσείς  είστε οι κύριοι εκπρόσωποι 5ετων και Συμβασιούχων, ο κλάδος μας έχει προβλήματα που έχουν διογκωθεί επικίνδυνα:
        I.            Οι συμβασιούχοι περίμεναν το 6 μήνες Π.Σ και 6 μήνες πολιτική προστασία που ανακοινώσε ο Σύριζα, και εσείς πανηγυρίζετε που θα πάρουν 3χρονη ανανέωση έως 5 μήνες.
      II.            ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ: Συνεχώς γίνεται αλλά δεν την βλέπουμε, παραλίγο να συζητιόταν προχθές στη Βουλή αλλά δεν συζητήθηκε τελικά.
    III.            Οι επιλαχόντες βλέπουν να μπαίνουν καμιά 80αρια κάθε 2μιση χρόνια και αν.
    IV.            Οι μόνοι πλέον αδικημένοι συνάδελφοι του 2009 στο περιθώριο,  να μην ασχολείται κανείς μαζί τους .
      V.            Το περιβόητο επικίνδυνο και ανθυγιεινό είναι στα λόγια και στα χαρτιά προτάσεων 3 χρόνια τώρα.
    VI.            Φόρμες εργασίας (ΜΑΠ) : Οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να πάνε με τα «σώβρακα» στις υπηρεσίες τους καθώς η μία φόρμα που τους χορηγήθηκε πριν 4 χρόνια έλιωσε.
  VII.            Άδειες –Καθηκοντολόγιο-ωράρια έχουν γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας.
VIII.            Πορείες –ενημερώσεις κατά τόπους –συναντήσεις Προέδρων έχουν χαρακτηριστεί από το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας περιττά. Όπως περιττό είναι,  να έχουμε και έναν Νομικό σύμβουλο για εργασιακά θέματα.
    IX.            Ενημέρωση για τις δικαστικές διεκδικήσεις 175 ευρώ, εξομοίωση μισθών κτλ ΜΗΔΕΝ.