Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Έγγραφο του Σωματείου Μ.Θ.& Β.Α. για τα Θεσμικά Όργανα και τις Γενικές Συνελεύσεις σε καθεστώς μυστικισμού χωρίς ενημέρωση πριν γι αυτήν , αλλά και μετά για τις εργασίες αυτής ... δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις



ΠΡΟΣ : 1. ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  &  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ                                                                                                                                    
2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ                                                                                                          
3. ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ                                                                                                                                                                                                
ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  191                                                                                ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   19/12/2015


ΘΕΜΑ : Θεσμικά Όργανα Σωματείων & Γενικές Συνελεύσεις

Πληροφορηθήκαμε ότι  περασμένη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 έγινε Γενική Συνέλευση του Σωματείου Πυροσβεστών Περιφέρειας Κρήτης στα Χανιά , κάτι που επιβεβαιώθηκε μεταγενέστερα  από συναδέλφους  μέλη σας  .
Δεν έχουμε δει  καμία ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας αλλά ούτε και σε κάποιο άλλο blog κύριε πρόεδρε , όπως θα έπρεπε τουλάχιστον 10 ημέρες νωρίτερα  ενημερώνοντας τα μέλη σας για τον τόπο ,το χρόνο και τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης ...  καθώς επίσης καμιά ενημέρωση μελών σας για τα αποτελέσματα των εργασιών αυτής , παρ όλου  που έχει παρέλθει μια εβδομάδα από τη διεξαγωγή της . 
Το μόνο που ακούσαμε ήταν παράπονα ελλιπούς ενημέρωσης των μελών σας που δεν γνώριζαν ούτε τον χρόνο , ούτε τον τόπο , ούτε τα θέματα προς συζήτηση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου σας .
Αν με τα μέσα που έχετε στη διάθεσή σας σήμερα , αυτό λέγετε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση , όπως  αναφέρεται  σε  έγγραφα της Ομοσπονδίας , το αντίθετο πως λέγεται ;
Πολλά Σωματεία  που λειτουργούσαν και συνεχίζουν να λειτουργούν όπως πρέπει τα θεσμικά όργανά τους , με (Γενικές Συνελεύσεις , Διοικητικά Συμβούλια , ενέργειες , ανακοινώσεις και ενημερώσεις μελών) πριν αλλά και μετά , τα αμφισβητούσατε ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας για την εγκυρότητα τους και προκαλούσατε με έγγραφά σας ,  του τύπου   (Εμείς λοιπόν, που όπως ισχυρίζεστε δε μάθαμε να ακούμε, που απαξιώνουμε συναδέλφους και θεσμούς, που δεν αντιμετωπίζουμε με λόγο και επιχείρημα, σας ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ να καλέσετε την Ομοσπονδία να παραβρεθεί στην Γ/Σ του Σωματείου σας, έτσι ώστε όταν θα λέτε όλα αυτά τα παραμύθια να μπορούν να δοθούν και άμεσα οι απαντήσεις στον κόσμο. Υ.Γ. Βέβαια καλύτερα να αποφύγετε την παρουσία της Ομοσπονδίας στην Γ/Σ σας γιατί μάλλον θα σας χαλάσει το γλυκό)  ...
Δεν είχαμε να κρύψουμε κάτι , σας καλέσαμε  ήρθατε  είδατε και ακούσατε ... Στη δική σας περίπτωση όμως , άλλα εφαρμόσατε...   Προφανώς μάλλον εσείς έχετε θέμα με το γλυκό ... όπως γράψατε .... και από  τη μυστικοπάθεια που σας διακρίνει , φαίνεται το πρόβλημα να το έχετε εσείς και όχι εμείς ... οπότε εδώ ταιριάζει  το (δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις) .
Αν πάλι ανατρέξουμε λίγο ποιο παλιά σε  αρχαιρεσίες του Σωματείου σας από τα 175 μέλη σας ψηφίσαν και τα 175 (Πανελλαδικό ρεκόρ και  σας το αναγνωρίζουμε ) το πως έγινε αυτό μόνο εσείς το γνωρίζεται ... εμείς άλλα μαθαίνουμε σήμερα .  
Απ ότι φαίνεται ο τρόπος που έχετε επιλέξει να λειτουργούν τα όργανα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας δεν είναι διάφορος από τον τρόπο λειτουργίας  του  Σωματείου σας , όπου επίσης έχετε το γενικό πρόσταγμα σαν πρόεδρος .
Εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε να δούμε έγγραφο του Σωματείου σας , όπως  επίσης εδώ και χρόνια  έχουμε να δούμε ενημέρωση μελών σας για την λειτουργία των θεσμικών σας οργάνων ... τελικά το Σωματείο σας είναι ενεργώ ;;;  Το ότι είστε νυν πρόεδρος και πρώην Γ. Γραμματέας στην Ομοσπονδία δεν σας απαλλάσσει από τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του προέδρου του Σωματείου σας , έναντι των μελών σας .  
Και πέραν αυτού δίνετε κακό παράδειγμα για τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων των  Συνδικαλιστικών Οργανώσεων , που ως πρωταρχικό σκοπό έχουν τη διασφάλιση των διαδικασιών που βασίζονται στις αρχές της δημοκρατίας και στο δικαίωμα της ενημέρωσης . 
Εμείς δεν σας προκαλούμε απλά περιμένουμε την Ενημέρωση Μελών του Σωματείου Πυροσβεστών Περιφέρειας Κρήτης 


                                                                    Με τιμή το                                                                          
                                                                 Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                                                     του Σωματείου