Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή απάντησης στο 1058/23.10.2015 ΠΟΠΥΣΥΠ

Ανοιχτή επιστολή 1/11/2015
Αγαπητοί συνάδελφοι πενταετείς και συμβασιούχοι ανά την επικράτεια,
Πριν απαντήσω στη μακροσκελή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας υπ’ αριθμ. 1058/23.10.2015, που μερικοί θέλησαν να την κάνουν Ομοσπονδία τους αναιρώντας και ξεχνώντας τους αγώνες που έχουμε δώσει όλοι μαζί, έφτασαν στο σημείο ακόμα και το sait pospid.gr από το μίσος που τους διακατέχει να το καταργήσου διαγράφοντας μονοκοντυλιά 10 χρονιά αγώνα 5.500 και βάλε ανθρώπων που έδωσαν μέχρι και την ζωή τους για τον αγώνα και την δουλεία τους , και όχι να ξεχνάμε επιλεκτικά ακυρώνοντας συναδέλφους.
Με αφορμή τις εκλογές του Σωματείου μας και τις συνεχείς επαφές με συναδέλφους ανά την επικράτεια, σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που δείξατε και δείχνετε στο πρόσωπό μου.
Μετά το αρχικό ρίγος που με έπιασε διαβάζοντας την επιστολή ΠΟΠΥΣΥΠ έχω να επισημάνω τα παρακάτω:
1) Σε αυτό το έγγραφο η Ομοσπονδία αφιερώνει 13 σειρές για τα εργασιακά μας «χαμηλά την μπάλα» κ.λ.π., και 41 σειρές για τα οικονομικά.
2) Ξεχνά το Προεδρείο πότε ισχύει το καταστατικό και πότε οι νόμοι. Όταν επικαλούνται ότι υπεύθυνος είναι ο Ταμίας ξεχνάνε το καταστατικό που ίσχυε μέχρι πρόσφατα και έχουν ψηφίσει όλο το Δ.Σ. και το συνέδριο στις 19/01/2013 και φέρει και την υπογραφή του πρώην Προέδρου και του νύν Προέδρου και αναφέρει το Άρθρο 17 παράγ. 3 «όλα τα παραστατικά τηρούνται επί διετίας» αφού τα υπογράφουμε, τα ψηφίσαμε, τα τηρήσαμε ο «χαμηλά την μπάλα» κ. Φαραντάκης ανακάλυψε όταν λογοφέραμε τότε στον Αρχηγό και μετά ότι ισχύει άλλος νόμος για τα φορολογικά. Που ήσουν μεγάλε Πρόεδρε και εργατοπατέρα το 2013 όταν τα ψήφιζες όπως έκανες 10 χρόνια τώρα; Δες τα πρακτικά των Δ.Σ. και των συνεδρίων.
3) Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. δεν θυμούνται τι υπόγραφαν ή οι συνδικαλιστικές άδειες θέλουν θυσίες ; Ξέχασαν όλοι στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο 2011-2014 που 12 άτομα με παρακαλούσαν να αναλάβω εκ νέου το ταμείο με πρωτεργάτη τον συνάδελφο Φαραντάκη Αλέκο που πριν της εκλογές τους είχα προειδοποίηση ότι δεν θέλω να είμαι ξανά ταμίας λόγο ότι είχα 6 χρονιά και με διαβεβαίωνε ότι δεν θα είμαι ? Πάρτε και λίγο τα πρακτικά να δείτε ότι κανένας άλλος δεν ήθελε την θέση αυτή και πάντα ήμουν ο μοναδικός υποψήφιος !
4) 9 από τα 13 μέλη συμμετείχαν και στο προηγούμενο Δ.Σ.
5) Ξεχνάει το Προεδρείο ότι από το 2004 μέχρι 2007 παρότι η Ομοσπονδία συστεγαζόταν σε ετοιμόρροπο γραφείο 10-12 τμ που μετά γεμίστηκε μαζί με το Ε.Κ. Μεγάρων και 6-7 Σωματεία ακόμα; Ταμίας ήμουν και τότε και έτρεχα να κάνω και όλες τις άλλες δουλείες. Ευτυχώς αρκετοί συνάδελφοι θυμούνται αυτά που ξεχνούν οι ποιο κοντινοί.
6) Ξεχνάει το Προεδρείο κάθε φορά λίγο πριν το συνέδριο έτρεχα να κλείσω απολογισμούς τελευταία στιγμή που δεν είχαν αποστείλει πάντα από Κρήτη μεριά τα παλικάρια τα αντίστοιχα παραστατικά και όλο το υπόλοιπο χρόνο «πλήρωνε Κίμωνα» χωρίς να έχετε στείλει ούτε ένα χαρτί και πάντα ο κ. Κωνσταντουδάκης τα είχε γραμμένα στο τεφτέρι του .
7) Το υπόλοιπο Δ.Σ. τις θυμάται ή τα έχει ξεχάσει όπως ο Πρόεδρος;
8) Ξεχνάει το Προεδρείο ότι από τους απολογισμούς που είχα στο αρχείο μου, μου ζητήθηκαν από τους συναδέλφους Παπαναστασίου, Καραδημητρίου, Παπαντώνη τους έδωσα προκειμένου να διασαφηνιστούν τυχόν «σκιές».
9) Ξεχνάτε ότι βγήκε και πόρισμα από τον κ. Γιάννη Παπαναστασίου που σας έχει σπουδάσει οικονομικά όπως και από τον Καραδημητρίου Αντώνη αλλά ουδέποτε το λάβατε υπόψη σας; Τα γράψατε στον κόσμο αυτά;
10) Όταν αναφέρετε πόρισμα Επιτροπής εννοείτε τα τρία μέλη του Δ.Σ. όπως κάνετε με τον ένα εκ των τριών συναδέλφων από την Πρέβεζα «βάλε μια υπογραφή εδώ» ούτε τα είδε ούτε αντίγραφο πήρε ή τον άλλον που είναι συντοπίτης του Προέδρου ή τον Ηπειρώτη κολλητό του Προέδρου; Ότι χτίζεις με λάσπη γκρεμίζεται.
11) Ξεχνάτε ότι ζήτησε ο π. Πρόεδρος να εξεταστεί και από άλλο λογιστή εκτός της Ομοσπονδίας αλλά δεν εισακούστηκε. Γιατί άραγε, τι είχατε να φοβηθείτε, η είχατε τελικά άραγε;
10) Ξεχνάτε ότι άλλοι το δήθεν έλλειμμα όπως γράφετε ότι είναι 50.000 ευρώ, άλλοι λένε 35.000 ευρώ και άλλοι άλλο ποσό. Ούτε στο μαγείρεμα δεν τα καταφέρνετε.
11) Ξεχνάτε τι αναφέρετε ότι έχει γίνει ανταγωγή στην Ομοσπονδία αλλά δεν έχει επιδικαστεί ακόμα. Η Ομοσπονδία τόσο φοβάται που έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση μια μέρα πριν τις εκλογές του Σωματείου μας για να προβληματίσει συναδέλφους μας όπως να παίρνει και τηλέφωνα συναδέλφους και να τους λέει διάφορα ψέματα. Ποτέ με χαρτιά, μονό λόγια αυτά ξέρετε.
12) Ξεχνάτε να αναφέρετε στο ψευτοαναφερόμενο πόρισμά σας που γράφει στο τέλος «τα αποτελέσματα του ελέγχου οφείλονται στις εποχές που αναφέρθηκαν και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος σε περίπτωση που παρουσιαστούν τα στοιχεία που εκκρεμούν».
13) ΞΕΧΝΑΝΕ οι συνάδελφοι που στις προηγούμενες εκλογές που είχα εκλεγεί με παρακαλούσαν σχεδόν γονυπετείς να ξαναναλάβω το Ταμείο και το ανέλαβα μετά από επιμονή όλων σας. Δώστε τα πρακτικά που 10 χρόνια ήμουν ο μοναδικός υποψήφιος ,Το θυμάται το Δ.Σ. ή το ξεχνάτε συνάδελφοι;
Παρακάτω το πόρισμα αναφέρει «διαπιστώθηκαν», πιο κάτω «εκτίμηση», παρακάτω «συμπέρασμα».
Στη συνέχεια θα σας αναφέρω αναλυτικότατα γραμμή προς γραμμή στο ολίγων έγκυος πόρισμα την επιτροπής που από όσο γνωρίζω έχουν χαλάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ σε λογιστές ,δικηγόρους και πήγαινε έλα σε Αθηνά, Κρήτη, Άρτα.
και για την «ταμπακιέρα».
Μετά τιμής
Κίμων Μουστάκας
Πρώην Ταμίας επί 10ετιας της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. και μετέπειτα Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

κλπ.